bedok Opublikowano 1 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 Bedok - przygoda z apteczką zdarzyła się w czasie jazdy katamaranem ( jak widzisz jestem bi-driver :D )' date=' niemniej jednak trochę dziwi mnie twoje zdziwienie. Po pewnym szlifie apteczka stała się dla mnie obowiązkowym elemantem wyposażenia.[/quote'] Niestety dla mnie również jazda na 4 kołach to konieczność, na ukochane 2 kółka przesiadam się w chwilach wolnych, oczywiście jak pogoda pozwala... Nie zaprzeczam, apteczka czasem może być niezbędna, narzędzia i parę innych drobiazgów równierz, tylko gdzie to wszystko wozić ? Jeszcze nie kupiłem sakw, poza tym mam zamiar ich używać tylko na dłuższe wyjazdy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 Ja też miałem przygodę ze słowakami (brak apteczki)Apteczka w motocyklu ???Temat poruszany był w innym wątku tylko ni-huhu nie pamiętam gdzie (Podróże czy może dawno Przy piwie) - apteczka w Czechach nawet dla motocykli jest obowiązkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek Opublikowano 2 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 No to jestem przygotowany.Apteczkę wożę w sakwie a sakwy mam założone na codzień i jakoś specjalnie mi nie przeszkadzają. Nie będę zmieniał wydechów na oryginalne przed wyjazdem bo nie po to je zamieniłem.Nowe są ładniejsze i co najważniejsze ładniej brzmią a więc ryzyk-fizyk (ale przed granicą dwie myjki na rurę :D ). Pz,Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuadMan Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 Cześć, Wszystkim. U siebie w moto mam K02 SilverTail. Na ewentualne wyjazdy zagraniczne kupiłem homologowane wkłady do tych tłumików. Tak więc mogę w każdej chwili wyciągnąć głośne wkłady i z motocykla zrobić odkurzacz :cry: :D . Wystarczy odkręcić po dwie śrubki na imbusa i już.Niewątpliwą wadą tego rozwiązania jest jego cena : koszt dodatkowych wkładów to około 500PLN :cry: . Nara. QuadMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek Opublikowano 2 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 No i właśnie to jest pytanie, czy policjant lub pogranicznik da szansę na wymianę wkładu czy może zastosuje kaftanik opisywany przez Vpower-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuadMan Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Cześć Wszystkim. No i właśnie to jest pytanie' date=' czy policjant lub pogranicznik da szansę na wymianę wkładu czy może zastosuje kaftanik opisywany przez Vpower-a.[/quote'] Miałem na myśli wymianę w domu, przed wyjazdem. Wkłady, o których mówię są na tyle duże ( a właściwie długie ), że nie mieszczą się w sakwach :lol: . Nara. QuadMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmm Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 hej wszystkim. troche jezdilem po europie i przygladalem sie roznym motorkom. Krajowcy jezdza na roznych sprzetach i oczywiscie z roznymi wydechami. Podobnie jak u nas - jedni maja ciche a inni glosne. Bywaly tez motorki z pustymi rurkami. Wedlug mnie problemu zapewne nie bedzie o ile przy okazji nie nabroimy czegos innego. Pewnie ze podobnie jak i u nas mozemy trafic na jakiegos sluzbiste ktory na dodatek nie dazy sympatia motocyklistow a takze polakow. Pamietajmy ze nie wszedzie jestesmy lubiani i moze sie zdarzyc ze policjant bedzie szukal dotad az cos znajdzie aby nas ukarac, co nie jest takie trudne jak sie uprze. Uwazam ze nie nalezy przesadzac ale tez nalezy miec sie na bacznosci i np jadac w srodku nocy przez miasto nie ryczec tlumikami bo zapewne jak trafimy na patrol to zatrzyma nas jak w banku.Patrzmy jaj jada tubylcy bo oni najlepiej wiedza gdzie stoi policja lub radary i tam zwalniaja.pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 3 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Na niemieckim ebay'u mnóstwo jest ogłoszeń o tzw dB-killerach. Wkładasz między rurę a wydech i głośność spada to wymaganych norm. Montaż takich urządzonek jest zwykle banalnie prosty (tym prostszy im prostszy montaż tłumików). Cena około 10 euro (chyba). Jako ciekawostę powiem, że w rajdach enduro, w których startuję, przed każdymi zawodami, szczególnie w tych w ramach Pucharu Polski PZM, zwykle mierzą profesjonalną aparaturą głośność wydechu. Jakiś rok temu wpadliśmy na patent. Otóż gdy młodzi ludzi odblokowują skuterki, z ich układu wydechowego wyjmowane jest takie śmieszne sitko, długie na jakieś 5 cm. Idealnie pasuje ono do większości motocykli - umieszcza się je na łączeniu między końcówką rury wydechowej a końcówką tłumika. Obniża moc, to fakt, ale bardzo mocno spada głośność pracy silnika. Po testach głośności oczywiście sitko jest demontowane, co obecnie zajmuje nam max 2 minuty. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 4 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2004 Za jhakieś dwa tygodnie mot będzie gotowe wieć przeprowadze testy na moich pusciutkich wydechach z Myjkami do naczyń.Z testów zdam relacje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czara Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Za jhakieś dwa tygodnie mot będzie gotowe wieć przeprowadze testy na moich pusciutkich wydechach z Myjkami do naczyń.Z testów zdam relacje :D No i co z tą relacją ??? Pozdr/Cz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Tu jest jeszcze inny problem - jak u nas zaplacimy 500 zl mandat to OK jeszcze sie przezyje ale jak nam za granica przywala np 500 EURO no to niejednemu zakonczy to wyprawe zagraniczna ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Przepraszam za zwłokę. Nakręciłem już 1500 km :) Wydeszki są zajebiste.... Jak pięknie gadają, poezja...Jeszcze piękniej zasysają powietrze jak silnik schodzi z obrotów poezja...Już nie mówie, że ide pojeździć tylko pogrzmieć :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreks Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2004 U siebie w moto mam K02 SilverTail Czy oprócz tych wydechów z wymiennymi wkładami można kupić jeszcze jakieś inne które będą miały homologację na UE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 Ja myślę, że nie ma co kombinować z wytłumianiem wolnych wydechów.... :DNajlepszym rozwiązaniem będzie poza naszymi granicami delikatniej odkrecać, a przed patrolem przejeżdżać na lekko przymkniętych przepustnicach (motorek chodzi cicho).Problem z głowy... Po co ładować kasę w wytłumianie skoro kładziemy ją po to, aby było nas słychać :DJak jóż pisałem byłem u naszych zachodnich sąsiadów VTX 1800 na samym kolanie. (nie ma głośniejszego sprzeta, uwierzcie mi. Wróciliśmy bez mandatu i tym podobnym przygód). Jak przeginać to z rozsadkiem. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Ja nie spotkałem się z kłopotami osobiście, wiem jednak,że lepiej z głośnymi wydechami omijać Bawarię .Tam policjanci są bez wyrozumienia,a do tego nie rozumieją , dlaczego gość nie jeździ na BMW :eek2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi