marcin600 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam wszystkich, Mam pytanko, oryginalnie w fazerze 2002 opna z przodu ma rozmiar 110/70/17 z przodu oczywiscie ;) teraz zazwyczaj stosuje sie 120/70/17 czy moze miec to roznice w prowadzeniu sie motocykla a jesli tak to jaka. I drugie pytanie czy mozna zalozyc dwie rozne opony (rozny bieznik) tyl-przod? Nie bic jesli podobne pytanie juz bylo :notworthy: pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja bardzo czesto mam rozne opony z przodu i z tyłu i nie narzekam. Na przod zawsze zakladam możliwe najbardziej przyczepną gumę a na tył to różnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 te 10mm szerokosci raczej nie bedzie odczuwalne specjalnie na drodze. Tylko prosze kup ty nowa opone na przód, nie rób wiochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Opona 120/70 będzie Trochę wyższa niż 110/70, a że Fazer pobiera dane do licznika z czujnika który jest przy przednim kole, będzie to miało wpływ (co prawda nieduży bo to mała różnica) na wskazania licznika, który będzie pokazywał minimalnie mniejszą prędkość niż przy fabrycznej oponie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 te 10mm szerokosci raczej nie bedzie odczuwalne specjalnie na drodze. Tylko prosze kup ty nowa opone na przód, nie rób wiochy. A co to za wiocha? Może nie wiem o jakiejś nowej miejskiej modzie? :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Zajc nie wszystkie ale wiekszosc opon to zleżałki nie nadajace sie do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin600 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Dzieki za zainteresowanie, te 10mm szerokosci raczej nie bedzie odczuwalne specjalnie na drodze. Tylko prosze kup ty nowa opone na przód, nie rób wiochy. Zamierzalem kupic nowa, uzywana mam w tym momencie;) Tylna mi sie skonczyla zupelnie, a przod jest taki se wiec chce zmienic obie i sobie zostawic na dojechanie na kiedys Opona 120/70 będzie Trochę wyższa niż 110/70, a że Fazer pobiera dane do licznika z czujnika który jest przy przednim kole, będzie to miało wpływ (co prawda nieduży bo to mała różnica) na wskazania licznika, który będzie pokazywał minimalnie mniejszą prędkość niż przy fabrycznej oponie. Ale 120 to szerokosc opony a nie wysokosc ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 ja teraz właśnie zakupiłem opony do swojego fazera przód 120/70/17 a na tył 170/60/17-oczywiście jak typowy wieśniak kupiłem używki-supercorse i pilot sporta na tył-podziele sie wrażeniami jak pogoda pozwoli! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Marcin600 - oczywiście że 120 to jest szerokość :wink: Ale 70 to nie jest wysokość w milimetrach, tylko w % od szerokości. W przypadku opony 110/70 wysokość wynosi 70% ze 110 milimetrów, a 120/70 - 70% ze 120 milimetrów. Mała różnica w wysokości więc będzie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Zajc nie wszystkie ale wiekszosc opon to zleżałki nie nadajace sie do niczego. A jak kupisz opony z rocznika 2008 czy 2007 to też są zleżałki nienadające się do niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin600 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 ja teraz właśnie zakupiłem opony do swojego fazera przód 120/70/17 a na tył 170/60/17-oczywiście jak typowy wieśniak kupiłem używki-supercorse i pilot sporta na tył-podziele sie wrażeniami jak pogoda pozwoli! no ja wlasnie sie waham jeszcze co do tego jakie zakupic w sensie marki :rolleyes: Marcin600 - oczywiście że 120 to jest szerokość :wink: Ale 70 to nie jest wysokość w milimetrach, tylko w % od szerokości. W przypadku opony 110/70 wysokość wynosi 70% ze 110 milimetrów, a 120/70 - 70% ze 120 milimetrów. Mała różnica w wysokości więc będzie. pozdro no tak zgadza sie :cool: tyle ze tak jak mowisz roznica bedzie znikoma pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja jezdziłem na 120 z przodu i było si, z tym że nie mam porównania do 110. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 wysokosc podawana jest w proporcji procentowej. Zajc 07 czy 08 fakt nie sa stare, chodzi mi racej o głupie okazje "z niemczech";] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi