Blood Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Yuby, jasne, że tor wyścigowy, ale jak widać niektórzy ludzie mają przerost formy nad treścią i uważają się za bogów toru, a potem czytamy, że ktoś wyleciał z trasy przez innego gościa. Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Tylko to nie są tory wyścigowe, a kartingowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
organo Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Link do zdjeć z poniedziałkuhttps://picasaweb.google.com/104009717194375451980/TorRadom30Kwietnia2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 (edytowane) Jest ryzyko jest zabawa :DAle ja mam traz motocykl torowy i przywoże go na przyczepie. Mi nie zależy i z dziką rozkoszą odhamuję teraz na jakimś bogu predkości na bandicie...O to chodzi, czy bardziej o to zeby powalczyć ze swoimi brakami w technice i szybkości?Najgorsze jest to, że ten wolniejszy koleś widzi, że go dogoniłem, więc dla średnio inteligentnego ucznia szkoły podstawowej byłoby jasne że skoro dogoniłem to jadę szybciej.Niestety on uważa że się doskonale broni, bo jakiś frajer na "japonii" nie dał rady wspaniałemu ducati rocznik'88.Ja, jak tylko usłysze szybszego, np supermoto, zjeżdzam i niech sobie jedzie-jest szybszy.Ostatnio do szału mnie doprowadzał kolega na Monsterze czarnym w kombinezonie 4SR.Wybitny talent hamował tam gdzie mozna odwijać do końca i jeździł od lewej do prawej po kwadracie. No nie było lepszego wtedy od niego. Edytowane 1 Maja 2012 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Co poradzisz, jak jest wolna amerykanka na torze. Niektórzy czasem tylko zapominają, że to nie jest brydż, i można komuś zrobić niemałą krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 No tak, ale wolna amerykanka to jest na ulicy. Na torze, nawet kartingowym zyczyłbym sobie większego komfortu.Wystarczyłby JEDEN wirażowy z niebieska flagą. Nie respektowanie sygnalizacji -wyjazd z toru.Pojedzie potem taki mistrz na szybszy tor i dalej nie będzie wiedział co to sportowe zachowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Ale ja mam traz motocykl torowy i przywoże go na przyczepie. Mi nie zależy i z dziką rozkoszą odhamuję teraz na jakimś bogu predkości na bandicie...O to chodzi, czy bardziej o to zeby powalczyć ze swoimi brakami w technice i szybkości?Najgorsze jest to, że ten wolniejszy koleś widzi, że go dogoniłem, więc dla średnio inteligentnego ucznia szkoły podstawowej byłoby jasne że skoro dogoniłem to jadę szybciej.Niestety on uważa że się doskonale broni, bo jakiś frajer na "japonii" nie dał rady wspaniałemu ducati rocznik'88.Ja, jak tylko usłysze szybszego, np supermoto, zjeżdzam i niech sobie jedzie-jest szybszy.Ostatnio do szału mnie doprowadzał kolega na Monsterze czarnym w kombinezonie 4SR.Wybitny talent hamował tam gdzie mozna odwijać do końca i jeździł od lewej do prawej po kwadracie. No nie było lepszego wtedy od niego. Tak na prawdę to też tak uważam, a tam to był żart (buźka). Też pamiętam, jak nie mogłem wyprzedzić gościa na gs ie, bo na prostych odwijał, a w zakręcie się bałem.Najlepsze w tym było to, że jak odpuszczałem, aby zrobić sobie odległość pomiędzy nas wchodził ktoś inny, zazwyczaj z podobnymi umiejętnościami co ten wcześniej. Na prostych jechałem "powoli", tak, aby szybsi spokojnie mogli wyprzedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Wirażowy owszem, przydałby się. Ale wystarczyłoby powiedzieć o tym o czym tu piszemy każdemu jednemu przed wjazdem na tor. Problem chyba polega na tym, że większość ludzi jedzie na maksimum swoich możliwości i uważa, że szybciej się nie da. Dlatego nie odpuszczają. A z resztą nawet nie bardzo wiedzą jak i gdzie odpuścić, bo w większości uczą się joździć w ogóle. Trudno tu nawet mieć pretensje. A co do wspomnianej kolezji to właśnie chłopina na kołach przyhechał, a po dzwonie motór umarł. I kiszka. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
organo Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Ja uważam że taki wirażowy z niebieską flagą wprowadził by takie zamieszani że gleb i kolizji było by co nie miara. Chciał byś by akurat ci wolni ustąpowali ci miejsca , niestety w tej słabszej grupie jest ogrom ludzi co kopletnie jeżdża turystycznie więcej patrzą w lusterka i kombinują jak zrobić miejsce. I już jeżdzą ciężko do przewidzenia, do tego jak by gość zaczoł machać im niebieska flagą to gotowi pewnie by byli zjechać na trawe przy okazji "wypchnąć" kilka osób.TEGO się po prostu nie da realnie zrobić. Zbyt duże są rozbieżności w technice i stylu jazdy by robić takie sygnalizacje na tak amatorskim torze. Uważam że wystarczyła by Konkretna instrukcja przez orgaznizatora na początku każdej sesji dla ogółu(bo wszyscy podpisując papierki kiwają głową ze tak wszystko wiedzą) a tak naprawde kilka osób wie reszta nie ma pojęcia. Wystarczy zobaczyć jak ludzie się gapią w lusterka i na siłe próbują zrobić miejsce. Dla mnie nie jest zagrożeniem koleś co średnio jeździ i jedzie nie przewidywalnie myśląc że jest lepszy. Bardzo łatwo się takich wyprzedza wystarczy przeczekac kilka łuków i bezproblemowo klienta ogarnąć. ZAGROŻENIEM są ludzie co na siłe starają się zrobić miejsce szybszemu tam dopiero jest problem. Nie dość że na jeden wyjazd wyprzedza się kilka razy to jeszcze nigdy nie wiadomo co zrobi.Jeśli nie potrafisz wyprzedzić kolesia co tam jedzia całą szerokościa toru bo chce wygrać to co za problem zjechać na chwile do pit lane zrobić sobie miejsce.... Nie widze problemu z takimi kolesiami.......I takie płakanie to raczej sami średnio ogarniacie temat skoro nie wiedzi co zrobić w takiej sytuacji i wymyślanie wirażowi i może kartetki obsluga.... zaraz będziemy płacić jak za tor poznań podzielimy na grupy i na cały dzien się wyjedzie na 3sesje 20min.Nie popajmy w paranoje. Wystarczy tłumaczyć tym co pierwszy raz by wywalili lusterka i jeździli tylko swoim torem a reszta w gestii tych co umnieją jeździć by jak najmniej doprowadzać do sytuacji krytycznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Co racja to racja. Żaden wirażowy nie zastąpi zdrowego rozsądku. A przy okazji to najbardziej lubię Radom bo jest tanio i szykownie haha. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Oczywiście, ze tak-ale skoro na zawodach rangi mistrzostw świata, stosuje się sygnalizację to nie widzę nic złego w tym.Zresztą po co daleko szukać-na każdym torze gokartowo-halowym uzywa się flagi niebieskiej-ot informacja dla wolniejszego-daj droge szybszemu.Komuś to urąga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
organo Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Nie czemu komuś ma to urągać :)tylko mnie się wydaje za kompletny bezsens przy tak dużej różnicy poziomów i braku doświadczenia właśnie tych wolniejszych osób.Osobiście uważam że niebieskie flagi na treningach motocykli stanowiły by większe zagrożenie , i porównywanie do gogardów jest raczej nie na miejscu. Tam można ogromne błędy popełniać bez konsekwencji , przy jeździe na motocyklu osoba która średnio ogarnia samą jazdę i nakazanie jej ustąpienia szybszemu doprowadzi bardzo szybko do kolizji....Coś takiego niby chcieli zrobić na Fun&Safety organizowaną przez honde w rzeczywistości flagi leża na ziemi :) nikt tego nie podnosi za duże ryzyko że zaraz będą po trawie jeździć ustępując szybszemu.Owszem bardzo fajna sprawa w grupach gdzie poziom jest podobny, ale z drugiej strony PO CO TO KOMU! przeszkadza mi koleś robie odstęp i jadę swoim tempem. Ale ja osobiście nigdy nie miałem z nikim takich problemów. Myślę (może się mylę) że ze mna też nie mieli ten co potrafi wyprzedzi co nie potrafi powinien zrobić sobie miejsce. Takie zdanie.ps w radomiu w pon. przy 3glebach co ja widziałem nawet żółtej flagi nie było......a tam mówić o innych kolorach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 przeszkadza mi koleś robie odstęp i jadę swoim tempem. Ale ja osobiście nigdy nie miałem z nikim takich problemów. Ale tu jest traki problem, że ktoś widząc, że zwalniam może mnie wyprzedzić i sytuacja się powtarza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Dajcie spokój z tymi flagami. Flaga to jest dobra jak trzeba kogoś zgonić z toru za hardkor, albo jak ktoś glebi żeby było jakieś ostrzeżenie. Ale sygnały typu "daj się wyprzedzić" to na Radomiu już kosmos. Wystarczy konkretny instruktaż dla świeżaków na wjeździe. Jak się nie stosują, to na bok i ponowna pogadanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikolajXJ Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Taka mała pętla to jest, że można przejechać przez "depo" dla zrobienia sobie miejsca. Przekombinować chcecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi