B&TCUSTOMS Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 sprawa taka motocylk ma ponad 50000 km i stuka z tyłu silnika rorzad super napiety nie wybity lecz łancuch sprzegła jakis zulny nie wiem jak go sprawdzic czy ma być napiety czy jak jakaś pomc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Jak w temacie, 99 :D Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B&TCUSTOMS Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 jest jeszcze jedna sprawa klient miał jak sie wczoraj okazało tylko 1 litr oleju w moto jaki najlepiej mu dać 10w40 castrol czy jak własnie słyszałem o tych napinaczch zesa wadliwe bo ogulnie tu łancuch napiety super nie wyrąbany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 no ale kiedy stuka? na wolnych, w całym zakresie, a pod obciążeniem? (ze sprzęłem, bez), a w ogóle to stukanie może mieć związek z ilością oleju. Bardzo głośne to stukanie? Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 jest jeszcze jedna sprawa klient miał jak sie wczoraj okazało tylko 1 litr oleju w moto no to daj sobie spokój z napinaczami - stukac może tylko jedno czyli panewka. Chyba ze są cuda na swiecie i motocyll nie zlapał na panewce przy 1 litrze oleju w silniku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 1 litr oleju w silniku :banghead: ... porażka!!! mogło złapać panewkę. Jeżeli nie, to rozrząd. Pisałeś że niby naciąg łańcuszka ok, ale czy sprawdzałeś ustawienie (znaki) ?? Kumpel w roczniku 98 i przebiegu około 53000 km maił przestawiony rozrząd o 3 zęby!!! Stukało niemiłosiernie!! Na szczęście zaworów nie pogięło, a facet, który ustawiał rozrząd zdjęcia robił, bo nie wierzył :biggrin: Vtr-ka na przestawiony rozrządzie chodziła nierówno i kręciła się do 7000-8000 RPM, potem ją zamulało i przerywała oraz traciła moc po rozgrzaniu (podczas jazdy). Dodatkowo przy rozbieraniu airboxu do regulacji na wolnych prała ogniem w gaźnik od tylnego cylindra. I rozrząd się przestawił samoczynnie. Nie wiem jak i dlaczego ale stało się to podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 W VTR z czasem odzywa się kosz sprzegłowy. U mnie tak miałem, a tez na początku wydawało sie ze to z cylindra dochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi