Jump to content

HONDA VTR 1000F 99 ROK

Recommended Posts

jest jeszcze jedna sprawa klient miał jak sie wczoraj okazało tylko 1 litr oleju w moto jaki najlepiej mu dać 10w40 castrol czy jak własnie słyszałem o tych napinaczch zesa wadliwe bo ogulnie tu łancuch napiety super nie wyrąbany

no ale kiedy stuka? na wolnych, w całym zakresie, a pod obciążeniem? (ze sprzęłem, bez), a w ogóle to stukanie może mieć związek z ilością oleju. Bardzo głośne to stukanie?

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

jest jeszcze jedna sprawa klient miał jak sie wczoraj okazało tylko 1 litr oleju w moto

no to daj sobie spokój z napinaczami - stukac może tylko jedno czyli panewka. Chyba ze są cuda na swiecie i motocyll nie zlapał na panewce przy 1 litrze oleju w silniku....

1 litr oleju w silniku :banghead: ... porażka!!! mogło złapać panewkę. Jeżeli nie, to rozrząd. Pisałeś że niby naciąg łańcuszka ok, ale czy sprawdzałeś ustawienie (znaki) ?? Kumpel w roczniku 98 i przebiegu około 53000 km maił przestawiony rozrząd o 3 zęby!!! Stukało niemiłosiernie!! Na szczęście zaworów nie pogięło, a facet, który ustawiał rozrząd zdjęcia robił, bo nie wierzył :biggrin: Vtr-ka na przestawiony rozrządzie chodziła nierówno i kręciła się do 7000-8000 RPM, potem ją zamulało i przerywała oraz traciła moc po rozgrzaniu (podczas jazdy). Dodatkowo przy rozbieraniu airboxu do regulacji na wolnych prała ogniem w gaźnik od tylnego cylindra. I rozrząd się przestawił samoczynnie. Nie wiem jak i dlaczego ale stało się to podczas jazdy.