B&TCUSTOMS Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 sprawa taka motocylk ma ponad 50000 km i stuka z tyłu silnika rorzad super napiety nie wybity lecz łancuch sprzegła jakis zulny nie wiem jak go sprawdzic czy ma być napiety czy jak jakaś pomc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greedo Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Jak w temacie, 99 :D Quote Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Link to comment Share on other sites More sharing options...
B&TCUSTOMS Posted February 3, 2009 Author Share Posted February 3, 2009 jest jeszcze jedna sprawa klient miał jak sie wczoraj okazało tylko 1 litr oleju w moto jaki najlepiej mu dać 10w40 castrol czy jak własnie słyszałem o tych napinaczch zesa wadliwe bo ogulnie tu łancuch napiety super nie wyrąbany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baba_zanetti Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 no ale kiedy stuka? na wolnych, w całym zakresie, a pod obciążeniem? (ze sprzęłem, bez), a w ogóle to stukanie może mieć związek z ilością oleju. Bardzo głośne to stukanie? Quote 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MłodyWilk22 Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 jest jeszcze jedna sprawa klient miał jak sie wczoraj okazało tylko 1 litr oleju w moto no to daj sobie spokój z napinaczami - stukac może tylko jedno czyli panewka. Chyba ze są cuda na swiecie i motocyll nie zlapał na panewce przy 1 litrze oleju w silniku.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortal Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 1 litr oleju w silniku :banghead: ... porażka!!! mogło złapać panewkę. Jeżeli nie, to rozrząd. Pisałeś że niby naciąg łańcuszka ok, ale czy sprawdzałeś ustawienie (znaki) ?? Kumpel w roczniku 98 i przebiegu około 53000 km maił przestawiony rozrząd o 3 zęby!!! Stukało niemiłosiernie!! Na szczęście zaworów nie pogięło, a facet, który ustawiał rozrząd zdjęcia robił, bo nie wierzył :biggrin: Vtr-ka na przestawiony rozrządzie chodziła nierówno i kręciła się do 7000-8000 RPM, potem ją zamulało i przerywała oraz traciła moc po rozgrzaniu (podczas jazdy). Dodatkowo przy rozbieraniu airboxu do regulacji na wolnych prała ogniem w gaźnik od tylnego cylindra. I rozrząd się przestawił samoczynnie. Nie wiem jak i dlaczego ale stało się to podczas jazdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arni Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 W VTR z czasem odzywa się kosz sprzegłowy. U mnie tak miałem, a tez na początku wydawało sie ze to z cylindra dochodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts