Piotrek760 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam. Gdy odpalę motor i lekko zagrzeje i przejadę się kawałek zalewa mi się świeca. Czy to jest normalne? słyszałem ze muszę dłużej zagrzewać motor to prawda? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Zimny silnik zawsze ma wieksze zapotrzebowanie na paliwo. Z twojego problemu wynika ze dostaje za duzo. Czyli jak sie zagrzeje troszku to gasnie? opisz dokladniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam. Gdy odpalę motor i lekko zagrzeje i przejadę się kawałek zalewa mi się świeca. Czy to jest normalne? słyszałem ze muszę dłużej zagrzewać motor to prawda? Z góry dzięki za pomoc Wiek: 14 :buttrock: Zalewa sie na ssaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 przede wszystkim jak rozgrzewasz ?? odpalasz ssanie i stoi aż sie cylinder ciepły zrobi ?? czy jak ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Moim zdaniem to nie jest normalne. Jak ja za dlugo go pogrzeje na wolnych po prostu troche sie dusi i nie wkreca przez chwile ale jeszcze przez 3 lata nie zalal mi swiecy podczas pracy. A jak dlugo go rozgrzewasz? Edytowane 3 Lutego 2009 przez adoado0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek760 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Właśnie jak postoi 3 min i jadę to coś takiego się dzieje jak go zagrzeje az do momentu gdy cylinder jest ciepły to jest ok chodzi mi o to czy to normalne żeby świeca traciła iskrę po nie nagrzaniu i dodaniu gazu, robię to bez ssania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Ja takich przypadkow nie mam - czy grzeje dlugo czy ruszam praktycznie od razu i powoli go rozgrzewam jadac. Byc moze masz cos z mieszanka? Za duzo paliwa? Moze nieodpowiednia swieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 chodzi mi o to czy to normalne żeby świeca traciła iskrę po nie nagrzaniu i dodaniu gazu, robię to bez ssania to jest tak świece typu NGK czy DENSo są bardzo wrażliwe na zalania kiedy nie mają temperatury pracy bo wtedy momentalnie dostają przebicia i h..j z nimi........dlatego np nie wolno gasić zimnego 2 suwa bo może nie odpalić już a już w ogóle grzechem cięzkim jest gaszenie na ssaniu masz więc sporo za bogatą mieszanke...... jaki kolor ma padnięta świeca ?? czarna pewnie ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek760 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) Tak czarna. Musze sprawdzić tą mieszankę :/ Edytowane 7 Lutego 2009 przez Piotrek760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Też mam yz250 2t... Jak masz wkręt od mieszanki to wkręć go do końca i odkręć na 1 i 3/4 obrotu... ja tak mam i jest dobrze. Sprawdź co będzie u Ciebie. Jaka będzie świeca. Pamiętaj żeby nie było za ubogo boo se zatrzesz cylinderek... Świece też mógłbyś wymienić... NGK BR8EG z tego co pamiętam. Nic by Ci się nie stało jakbyś i przeczyścił gaźnik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi