Skocz do zawartości

Yamaha yz 250 problem ze świecą

Piotrek760
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

przede wszystkim jak rozgrzewasz ?? odpalasz ssanie i stoi aż sie cylinder ciepły zrobi ?? czy jak ??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Moim zdaniem to nie jest normalne. Jak ja za dlugo go pogrzeje na wolnych po prostu troche sie dusi i nie wkreca przez chwile ale jeszcze przez 3 lata nie zalal mi swiecy podczas pracy. A jak dlugo go rozgrzewasz?

Edytowane przez adoado0

Właśnie jak postoi 3 min i jadę to coś takiego się dzieje jak go zagrzeje az do momentu gdy cylinder jest ciepły to jest ok chodzi mi o to czy to normalne żeby świeca traciła iskrę po nie nagrzaniu i dodaniu gazu, robię to bez ssania

chodzi mi o to czy to normalne żeby świeca traciła iskrę po nie nagrzaniu i dodaniu gazu, robię to bez ssania

to jest tak świece typu NGK czy DENSo są bardzo wrażliwe na zalania kiedy nie mają temperatury pracy bo wtedy momentalnie dostają przebicia i h..j z nimi........dlatego np nie wolno gasić zimnego 2 suwa bo może nie odpalić już a już w ogóle grzechem cięzkim jest gaszenie na ssaniu

masz więc sporo za bogatą mieszanke......

jaki kolor ma padnięta świeca ?? czarna pewnie ??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Też mam yz250 2t... Jak masz wkręt od mieszanki to wkręć go do końca i odkręć na 1 i 3/4 obrotu... ja tak mam i jest dobrze. Sprawdź co będzie u Ciebie. Jaka będzie świeca. Pamiętaj żeby nie było za ubogo boo se zatrzesz cylinderek...

Świece też mógłbyś wymienić... NGK BR8EG z tego co pamiętam.

Nic by Ci się nie stało jakbyś i przeczyścił gaźnik ;)