Piotrek760 Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Witam. Gdy odpalę motor i lekko zagrzeje i przejadę się kawałek zalewa mi się świeca. Czy to jest normalne? słyszałem ze muszę dłużej zagrzewać motor to prawda? Z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziuteek Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Zimny silnik zawsze ma wieksze zapotrzebowanie na paliwo. Z twojego problemu wynika ze dostaje za duzo. Czyli jak sie zagrzeje troszku to gasnie? opisz dokladniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekRR Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Witam. Gdy odpalę motor i lekko zagrzeje i przejadę się kawałek zalewa mi się świeca. Czy to jest normalne? słyszałem ze muszę dłużej zagrzewać motor to prawda? Z góry dzięki za pomoc Wiek: 14 :buttrock: Zalewa sie na ssaniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 przede wszystkim jak rozgrzewasz ?? odpalasz ssanie i stoi aż sie cylinder ciepły zrobi ?? czy jak ?? Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
adoado0 Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 (edited) Moim zdaniem to nie jest normalne. Jak ja za dlugo go pogrzeje na wolnych po prostu troche sie dusi i nie wkreca przez chwile ale jeszcze przez 3 lata nie zalal mi swiecy podczas pracy. A jak dlugo go rozgrzewasz? Edited February 3, 2009 by adoado0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek760 Posted February 3, 2009 Author Share Posted February 3, 2009 Właśnie jak postoi 3 min i jadę to coś takiego się dzieje jak go zagrzeje az do momentu gdy cylinder jest ciepły to jest ok chodzi mi o to czy to normalne żeby świeca traciła iskrę po nie nagrzaniu i dodaniu gazu, robię to bez ssania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adoado0 Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Ja takich przypadkow nie mam - czy grzeje dlugo czy ruszam praktycznie od razu i powoli go rozgrzewam jadac. Byc moze masz cos z mieszanka? Za duzo paliwa? Moze nieodpowiednia swieca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 chodzi mi o to czy to normalne żeby świeca traciła iskrę po nie nagrzaniu i dodaniu gazu, robię to bez ssania to jest tak świece typu NGK czy DENSo są bardzo wrażliwe na zalania kiedy nie mają temperatury pracy bo wtedy momentalnie dostają przebicia i h..j z nimi........dlatego np nie wolno gasić zimnego 2 suwa bo może nie odpalić już a już w ogóle grzechem cięzkim jest gaszenie na ssaniu masz więc sporo za bogatą mieszanke...... jaki kolor ma padnięta świeca ?? czarna pewnie ?? Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek760 Posted February 7, 2009 Author Share Posted February 7, 2009 (edited) Tak czarna. Musze sprawdzić tą mieszankę :/ Edited February 7, 2009 by Piotrek760 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
88kamyczek Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Też mam yz250 2t... Jak masz wkręt od mieszanki to wkręć go do końca i odkręć na 1 i 3/4 obrotu... ja tak mam i jest dobrze. Sprawdź co będzie u Ciebie. Jaka będzie świeca. Pamiętaj żeby nie było za ubogo boo se zatrzesz cylinderek... Świece też mógłbyś wymienić... NGK BR8EG z tego co pamiętam. Nic by Ci się nie stało jakbyś i przeczyścił gaźnik ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts