Jump to content

yamaha yzf 426

Recommended Posts

Witam. Chłopaki potrzebuje jakieś info. co do tego modelu z roku 2003. Podobno posiada tytanowe zawory. Jak sie one spisują bo w crf chyba nie bardzo.

Edited by str_18

posiada tytanowe zawory, serwis jak w wiekszości japońców dość częsty, lepiej czesto kontrolować luz i stan zaworów bo inaczej moze sie to tragicznie skończyć szczególnie finansowo, regulacja luzu oczywiście za pomocą płytek, jeśli jest dbane to motorek daje rade i jest bardzo fajny.

dzieki za info kolego moze ktos jeszcze cos wie :) Znalazlem w serwisowce ale z 2001r ze luzy zaworowe na ssacych i wydechowych 0,9-1,1mm. Czy w 2003r. sa takie same?

http://c.wrzuta.pl/wi14385/1a1bc291000683e...vYa3gdC89V&ft=f z 2001r.

Edited by str_18

• 1 month later...

http://allegro.pl/item587360036_yamaha_yz_...2_mapy_400.html

Panowie moglibyscie mi poweidziec cos wiecej o tej krosowce i wytlumaczyc,dlaczego zawieszenie 'warte kilkanascie tysiecy' koles sprzedaje z motorem za 7,5 tysi.jak by wygladal serwis w przypadku tego motocykla i jakie to sa koszty-i ile by mi sluzyl

pozdro

No właśnie, według opisu to cud i malinka , biorąc sprawę logicznie to wcale nie łatwo jest znaleźć "zwykłą" YZF za takie pieniądze a tu proszę ideał z zawieszeniem wartym kilkanaście tyś. za jedyne 7,5tyś. takie rzeczy to tylko w erze... o sory w Polsce, ciekawe gdzie jest haczyk :icon_mrgreen: .

Wszystko zgodnie z opisem. Sprzedajacy jest jednym z forumowiczow. Mozecie dzwonic pod numer podany w aukcji.

Strasznie jest kupic dobry motocykl za dobre pieniadze. Lepiej wy**bac kupe pieniedzy na zakup i wlozyc drugie tyle zeby uruchomić maszyne. Czas zaczac korzystac z okazji i wiezyc w swoje szczescie, a nie zawsze szukac haczyka.

Zapraszam chlopaki na ogledziny motocykla, zapewniam was, ze nie bedzie sie do czego przyczepic :) . Motocykl przejrzałem caly i jest w swietnej kondycji! Jeżeli komus nie odpowiada cena to moge podniesc ;)

pzdr

No wiecie chłopaki ja się już dawno wyleczyłem z okazji, ale skoro wszystko sprawdzone i jest gitara to faktycznie okazja. A tak przy okazji, to chyba Ty chciałeś wymienić ten zawias na standardowy, możesz napisać dlaczego, nie żebym się czepiał ale chyba coś ci podpadł :wink:

Edited by ghollum

hehehe ja jezdze Yamaha Yz125 2008, chcialem sobie zmienic pały z przodu na złote, lecz niestety zmiana srednicy (chyba w 2004 roku) uniemozliwia taki zabieg. Stare yamahy maja 46mm nowe 48.

Chcialem tez wymienic na seryjny z tego powodu, ze przy doplacie moge dostac kilka zlotych, a wartosc motocykla praktycznie sie nie zmieni.

pzdr