szymon44 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Z około 0,5 roku temu łańcuch zaczął mi przeskakiwać bo prawdopodobnie był za luźny, był już stary więc go wymieniłem razem z zębatkami. Przez pierwsze 2 miesiące chodził dobrze, aż ostatnio z niewiadomych przyczyn zaczął mi przeskakiwać jak na niskim biegu dałem mocno po gazie, łańcuch się tak dziwnie skladał nasmarowałem go i w ten dzień miałem spokój ale gdy na drugi dzień wyjechałem rano to samo. Nie wiecie czy to moze byc spwodowane, teraz smaruje i dalej się to robi. Na jedynce musze max do 5tyś a i tak niekiedy przeskoczy. CO radzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 naciągnąć go:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon44 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ale wcale nie jest taki ciasne po nasmarowaniu nawet luźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 No i o to chodzi powinien miec lekki luz powiedzmy na szerokosc poltora palca w miejscu najwiekszego ugiecia od poziomu, ale nie wiecej. Odkrec tylna os i naciagaczami z obu stron wahacza naciagnij lancuch po czym znowu przykrec os. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon44 Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Dzięki za odp. napewno jest więcej niż 1,5 palca. W poniedziałek sprubuje to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon44 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Odkręciłem sruby na wachaczu (dwie) i koło da się przesuwać na boki ale nie do przodu i do tyłu a nie moge go przecież przechylonego zostawić. Nie da się tam jeszcze czegoś odkręcić nie wie ktoś co z tym zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Mozesz zrobic zdjecie tego kawalka wahacza z kolem i dac na jakis serwer zeby to pokazac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpal Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Tak jak Adam mówi, zrób zdjęcie i wrzuć na jakiś serwer, np imageshack. Po obu stronach koła musisz mieć jakieś śruby do naciągu, nie ma bata :) Łańcuch masz za luźny i dlatego przeskakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trauma Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 tak jak mówią koledzy ,luźny łańcuch przerabiałem to w nsr. a być może zły łańcuch dobrałeś do zębatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon44 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Dalej nie umię sobie z tym poradzić, wahacz jednostronny, zdjęcia dodaje: http://szymon44.fotosik.pl/albumy/613433.html Jeszcze później dam jedne jak zębatka zrzucona. Możliwe żeby w ogóle nie było regulacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 to chyba jest regulacja mimośrodem http://p1.bikepics.com/pics/2005%5C01%5C29...281648-full.jpg Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon44 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Na czym polega regulacja mimośrodem??? Odkęcam te 2 śrubki co trzymią koło wraz z ośką w wahaczu i przekręcam całą ośke czy co???? Zębatke trzeba odkręcić nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi