artur.h Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam, poskładałem swój motorek pełen nadziei że w końcu sobie pojeżdżę, a tu niespodzianka. Otóż op założeniu cylindra, głowicy itp motorek nie chciał odpalić to nalałem mu "troszkę" (czyli im więcej tym lepiej) paliwa bezpośrednio do cylindra. Teraz moto jest strasznie zalane i nie pali w ogóle, na początku coś zagadał ale teraz nic. Na nowej świecy próbowałem go odpalić to też nic nie dało tylko koło elektrody wyszedł taki glut w kolorze aluminium. Moto to Yamaha TZR 80 czyli dwusuw. BARDZO PROSZĘ Was o poradę co dalej robić bo już jestem w kropce... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczek151 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Sprawdziłeś czy jest w ogóle iskra? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 no, iskra jest, niebieska, duża. Ale może ktoś wie jak ten nadmiar paliwa z silnika wydalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 wykręć świecę i pokop z pięć minut z otwartym na maksa gazem Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 przekopać na zakręconym kraniku i na maksa otwartej przepustnicy z wyjętą świecą i musi zaskoczyć jak nie samostart i wtedy jest szansa że zaskoczy i przepali (nie przestrasz sie chmury dymu może być kosmiczna :D ) Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Nareszcie odpalił :biggrin: dzięki wielkie za pomoc :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi