Thorn Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam wszystkich. W moje ręce wpadł wymieniony wyżej motocykl, niestety jest po wypadku i nie da się go nawet odpalić. Pytanie, czy aby odpalić monstera 800 z 2003 roku potrzeba sprawnych liczników, bo te które mam niestety uległy zniszczeniu (pozrywane ścieżki, brak elementów)? Na dzień dzisiejszy po przekręceniu kluczyka pompa podaje paliwo, ale nie ma żadnej reakcji na przycisk rozrusznika, jeżeli natomiast na krótko się da prąd z aku na rozrusznik to iskry i tak nie ma. Jak to jest w waszych monsterach z imo? Czy liczniki stanowią część obwodu? - niestety nie mam schematu więc pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 W nowych monstrkach w zegarach umieszczony jest immobilajzer, więc uszkodzone zegary rzeczywiście mogą byc powodem Twojego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam to prawda immobiliser moze byc przyczyna problemu ale... w moim przypadku z monsterem powypadkowym sprawa wygladala tak, ze nie reagowal na przycisk startera, na krotko podlaczany pod rozrusznik nawet przy przekreconym kluczyku krecil ale nie dawal iskry... Przyczyna okazala sie bardzo blacha, motocykl stal na podporce tylnej a przy tym otwarta byla stopka boczna i to bylo przyczyna u mnie... po zlozeniu odpalil bezproblemowo. W moim poscie nie zaznaczam, ze to jest przyczyna a daje obraz tego, ze w motocyklu jest wiele przyczyn unieruchomienia sielnika zwlaszcza powypadkowego... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam to prawda immobiliser moze byc przyczyna problemu ale... w moim przypadku z monsterem powypadkowym sprawa wygladala tak, ze nie reagowal na przycisk startera, na krotko podlaczany pod rozrusznik nawet przy przekreconym kluczyku krecil ale nie dawal iskry... Przyczyna okazala sie bardzo blacha, motocykl stal na podporce tylnej a przy tym otwarta byla stopka boczna i to bylo przyczyna u mnie... po zlozeniu odpalil bezproblemowo. W moim poscie nie zaznaczam, ze to jest przyczyna a daje obraz tego, ze w motocyklu jest wiele przyczyn unieruchomienia sielnika zwlaszcza powypadkowego... pozdrawiam brałem to też pod uwagę, ale czy potraficie mi jednoznacznie odpowiedzieć ,że jeśli odłączymy liczniki to czy jest iskra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 A co nasi dukatisti z tematu o Dukatach, nic ci ni podpowiedzieli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) A co nasi dukatisti z tematu o Dukatach, nic ci ni podpowiedzieli ? no temat został automatycznie przeniesiony tu, więc poczekamy jeszcze jedno, czy jak zakupie nowe liczniki, które niby stanowią część imo, to czy nie potrzebne będzie ponowne zaprogramowanie całego układu przy pomocy klucza matki? A jeśli takowego nie posiadam to co wtedy? Pomóżcie bo nie wiem, co dalej robić. Na ebay.it są liczniki o połowę tańsze niż u dealera w Polsce więc byłoby warto. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Thorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacacyl Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 no temat został automatycznie przeniesiony tu, więc poczekamy jeszcze jedno, czy jak zakupie nowe liczniki, które niby stanowią część imo, to czy nie potrzebne będzie ponowne zaprogramowanie całego układu przy pomocy klucza matki? A jeśli takowego nie posiadam to co wtedy? Pomóżcie bo nie wiem, co dalej robić. Na ebay.it są liczniki o połowę tańsze niż u dealera w Polsce więc byłoby warto. Zdaje się że musisz zakupić komplet: liczniki , stacyjkę z czerwonym kluczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zdaje się że musisz zakupić komplet: liczniki , stacyjkę z czerwonym kluczykiem jesli sie okaze, ze to konieczne to mam taki komplet, wiec pisz na priv jakby co :lalag: pozdr. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 No np w 1000RR w okolicy zegarow jest czujnik polozenia moto, jesli bedzie on w swojej piwerwotnej pozycji to CBR odpali bez zegarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Niestety nie odpalisz monsterka bez sprawnych zegarow. Zakup nowych wiaze sie z zakupem kluczyka matki i kompletu normalnych kluczykow (surowek) Poniewaz nie rozpoczniesz procedury kodowania bez matki a nie zakonczysz bez kompletu. Nie pamietam czy zegary monsterowe pamietaja komputer ale w innych dukach niestety uzywane zegary nie zdaja egzaminu (musza byc dziewice bo zapamietuja komputer z ktorym wspolpracuja) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Niestety nie odpalisz monsterka bez sprawnych zegarow. Zakup nowych wiaze sie z zakupem kluczyka matki i kompletu normalnych kluczykow (surowek) Poniewaz nie rozpoczniesz procedury kodowania bez matki a nie zakonczysz bez kompletu. Nie pamietam czy zegary monsterowe pamietaja komputer ale w innych dukach niestety uzywane zegary nie zdaja egzaminu (musza byc dziewice bo zapamietuja komputer z ktorym wspolpracuja) Pozdrawiam o widzisz dokładnie o to mi teraz chodzi, właśnie się nad tym zastanawiam, nie potrafiłbyś sobie jednak przypomnieć lub kogoś dopytać jak to jest z tymi zegarami z monstera tak żeby mieć pewność na 100%?:-) moje źródła informacji właśnie kończą się na tym etapie i nikt ze znajomych mechaników nie potrafi mi na to jednoznacznie odpowiedzieć. pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jesli siedzi tam immo takie jak w samochodach Fiat to idź do jakiegos obcykanego elektryka on sie wepnie i powinien ustawić dowolny kod kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ducati to nie auto i zaden elektryk od puszek nic nie zdziala. Wracajac do tematu, to na 100% zegary zapamietuja komputer. Masz 3 warianty wyjscia z tej sytuacji: 1. Kupic nowe zegary (dziewice) 2. Kupic uzywane zegary i uzywany komputer od kompletu 3. Jezeli masz komputer Ducati Performance to wspolpracuje on z dowolnymi zegarami (nowe jak i uzywane) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 systemy zabezpieczeń pewnie beda podobne. Do aut sa tylko gotowe programy. Tu trzeba by było kogos obcykanego w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Na alledrogo kiedyś widziałem ałkcje jakiejś firmy która naprawia komputery do całej grupy na sterownikach Magneti Marelli ,na zdjęciach były identyczne z wyglondu centralki silnika jakie stosowane są od kilku lat w motocyklach Ducati,poszukaj może ich znajdziesz może ci coś pomogą. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi