Jump to content

Filtr powietrza

hans13
 Share

Recommended Posts

Witam

Ostatnio zabrałem się za szerszy serwis sprzęta i mam pytanie do posiadaczy "zygzaków"

Zdjąłem bak, automatycznie odłączałem wszystkie rurki i w tym ferworze nie skupiłem się jak była połączona cała obudowa filtru powietrza z gaźnikami. :banghead: Przy każdym z czterech otworów jest solidna osłona gumowa, ale jakoś nie chce zaskoczyć. Zacząłem się zastanawiać czy to aby przypadkiem nie obudowa od jakiegoś innego modelu. Nie wydaje mi się, żeby samo nałożenie wystarczyło bez uszczelnienia przestrzeni między gaźnikami będzie przecież brał powietrze z pominięciem filtra.

Będę wdzięczny za sugestie

pozdr

Jeśli obudowa jest tak samo montowana jak w GPZ lub ZXR to trochę się namęczysz bo tak jak napisał Kacer i jeśli dobrze myślę to w tej gumie jest taka sprężynowa obejma, którą ku*ewsko trudno wsadzić sz powrotem na swoje miejsce :rolleyes: Ileż ja przy tym ku*w rzucałem... :wink:

Odpowiednie nagrzanie kroćców opalarką skutecznie zmniejsza ilość wyrzucanych z siebie bluźnierstw, przyzczyniając się tym samym do naszego dobrego samopoczucia :cool:

Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze.

Młody i głupi byłem :wink: Ja akurat zbytnio przy tej czynności nie pomyślałem, opalarką szczerze to bym się nie odważył, wazeliną też nie w każdym bądź razie po 30 minutach guma jest tak rozgrzana od szarpania :icon_biggrin: :icon_biggrin: że w końcu wchodzi bez problemu :icon_biggrin: