hans13 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam Ostatnio zabrałem się za szerszy serwis sprzęta i mam pytanie do posiadaczy "zygzaków" Zdjąłem bak, automatycznie odłączałem wszystkie rurki i w tym ferworze nie skupiłem się jak była połączona cała obudowa filtru powietrza z gaźnikami. :banghead: Przy każdym z czterech otworów jest solidna osłona gumowa, ale jakoś nie chce zaskoczyć. Zacząłem się zastanawiać czy to aby przypadkiem nie obudowa od jakiegoś innego modelu. Nie wydaje mi się, żeby samo nałożenie wystarczyło bez uszczelnienia przestrzeni między gaźnikami będzie przecież brał powietrze z pominięciem filtra. Będę wdzięczny za sugestie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacer Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 niewiem czy Ci to w czyms pomoze ale u mnie np sa jeszcze na kazdej gumie obejma metalowa ze srobka ktora sie to zaciska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans13 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Jutro wrzucę fotkę powiesz mi czy to coś podobnego jak u ciebie Edytowane 11 Stycznia 2009 przez hans13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Jeśli obudowa jest tak samo montowana jak w GPZ lub ZXR to trochę się namęczysz bo tak jak napisał Kacer i jeśli dobrze myślę to w tej gumie jest taka sprężynowa obejma, którą ku*ewsko trudno wsadzić sz powrotem na swoje miejsce :rolleyes: Ileż ja przy tym ku*w rzucałem... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Odpowiednie nagrzanie kroćców opalarką skutecznie zmniejsza ilość wyrzucanych z siebie bluźnierstw, przyzczyniając się tym samym do naszego dobrego samopoczucia :cool: Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 albo nasmarowanie gum wazelinką :) (poważnie):) Pozdro Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Młody i głupi byłem :wink: Ja akurat zbytnio przy tej czynności nie pomyślałem, opalarką szczerze to bym się nie odważył, wazeliną też nie w każdym bądź razie po 30 minutach guma jest tak rozgrzana od szarpania :icon_biggrin: :icon_biggrin: że w końcu wchodzi bez problemu :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans13 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Coś mi się zdaje, że bez czynnika stresująco - wkur***cego się nie obędzie :banghead: A miało byś tak pięknie :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Ja z doświadczenia już wiem, że nie warto sięprzy takich czynnościach specjalnie wku*wiać tylko na spokojnie :wink: Dobrze pomacaj się rozgrzeje i wejdzie co prawda z małymi oporami, ale wejdzie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 W ZX 10 najlepiej jest wyjąć gaźniki z króćców ssących, włożyć na nie airbox i potem gaźniki. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi