Skocz do zawartości

Turystyczne Ducati

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tych przesłon tam już nie ma i mimo to jest bez zmian. Wilu też pisze, że ich nie ma. A jego moto lata a moje tylko jeździ.

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Ale co? Ale co? :notworthy: błagam :) Dość już mam tej niepewności i tajemniczych półsłówek...

pozdr

Element numer 18 ma oznaczenie CH (fragment spisu elementów poniżej)

14 463.2.022.2A Anello OR O-Ring Bague d’étanchéité O-Ring Anillo OR 2
15 729908FN1 Dado Nut Ecrou Mutter Tuerca 4
16 590.1.096.1A Tubo Tube Tube Rohr Tubo 1
17 590.1.099.1A Tubo Tube Tube Rohr Tubo 1
CH 18 812.1.022.1A Diaframma Diaphragm Diaphragme Diaphragma Diafragma 2

Zdjęcie niezaładowane/zbyt duże

Tak, na pewno tego nie miałem, być może został u mnie wymieniony komputer ale tego to już nie wiem :icon_question:

Tak nieco zmieniając temat:

Włoski Ducati ST Owners Club organizuje zlot w terminie 29 maja - 2 czerwca. Impreza odbędzie się na północy Włoch (jeszcze nie ustalone) i jest otwarta tylko dla posiadaczy Ducati z serii ST.

W programie różne atrakcje łącznie z wycieczką po alpejskich winklach. Dokładne miejsce i koszt znane będą na poczatku lutego.

pozdr

Edytowane przez jurjuszi

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

• 1 miesiąc temu...

Przepraszam że zmienię temat dyskusji ale chyba jestem kolejnym zarażonym. Nie mogę sobie wybić z głowy ST2, choć do końca nie wiem jak jest różnica względem ST3 i ST4. To moto jest po prostu śliczne, ma charakter, obawiam się tylko jak to śmiga względem mojego fazera 600. Ale tak naprawdę aby iśc dalej w kierunku Ducati muszę wiedzieć jak jest z częsciami i serwisem. Jaka jest dostępnośc i ceny. I jeszcze jedna prośba, powiedzcie w krótkim konspekcie za co kochacie swoje Ducati. Pozdrawiam

Z tą miłością jest jak z kobietą/mężczyzną[względem pola widzenia :bigrazz: ]...kocha się za to, że jest...ponad wszystko :notworthy: w moim przypadku jest to wygląd, ciekawe rozwiązania...kratownicowa rama działa na mnie jak afrodyzjak :icon_mrgreen: wyjątkowość a zarazem prostota wykonania....bo kto by pomyślał, że budowa zegarów jest z tworzywa gąbczastego ( SS'y tak mają, w 748 też widziałam, jeszcze pewnie kilka modeli by się znalazło) :icon_eek: ale to jest piękne :biggrin: oczywiście praca silnika, przy której da się odczuć każdy suw pracy na wolnych obrotach, zabawa L-twin i du du du du du...eh czego by więcej chcieć :lalag:

A łosochodzi Prezes?...

Co do Ducatków z serii ST ... to różnice są zasadnicze i mocą i konstrukcja silnika itp...wg. mnie najlepszą wersją jest St 4 S- Edek- Edhaust coś powie n/t...Co do różnych spraw to ceny części są podobne z japońszczyzną, jedynie z dostępem jest czasami kłopot, dlatego trzeba nieco wcześniej planować różnego rodzaju zakupy i tyle...

Jeśli chodzi o porównania- to trza się przysiąść do motorka i samemu zdecydować czy cóś pasuje czy nie...

Ja tam na wielu Ducatkach siedziałem i najlepiej jednak czuję się na Desmoquatraciakach, nowsze co prawda też mi się podobają- jednak musiałbym co nieco przerabiać "po swojemu"...

W moim przypadku jeśli chodzi o Ducaty- to 'skrzywienie" mam od wczesnych lat 80-tych, jak się troche czytało w zagranicznych pismach o Pantahach, S-2-kach, Majkhajlłódachreplikach, o sukcesach w TT1 i TT2, potem o sukcesach w serii Superbike- tak na początku se marzyłem o Dukacie..., wiadomo jednak jakie były czasy siermiężnej komuny...potem jak na początku lat 90-tych wyjechałem na "saksy" to miałem okazję nie tylko dotykać mych marzeń wczesnej młodości, ale i czasami serwisować( pracowałem też jako mechanik), chyba jako jeden z pierwszych Polaków miałem okazję podziwiać Monstera 900 - 916 - nie zdążyłem bo przywieźli na salony dopiero w sierpniu 1995 roku- a ja już byłem w kraju, ale zawsze jakoś tak przewijał się w mej mózgownicy Dukat.

Potem się uciułało trochę kasy, trochę własnej pracy się włożyło i Klekot 748 jest...

Jednak jak już kiedyś pisałem ostateczna decyzja o wyborze motocykla musi być tylko i wyłącznie swa własna, a nie będąca wyborem mody, lansu, czy ze koledzy tez maja jakis exklusiv... Zajdź do jakiego salonu z Ducatem przysiądź zobacz poczytaj wątki w temacie ogólnym, i konkretnie n/t ST 4 S pytaj Edka- Edek prawdę Ci powie...

Pozdr. Janek Desmoquatrro.

Witam.

To ja jeszcze o tych ST pozwole sobie.

Mianowicie, zgadzam sie z wszystkimi superlatywami dotyczacymi Ducati. Piekne motocykle a dzwiek jedyny w swoim rodzaju. Nawet nie schodzilem marzeniami do tej marki bo uwazalem ze jest ona cholernie droga. I teraz, otwieram jakies ogloszenia i widze:jeden ST4 (1999) 13 tys, ST 2 8tys!Monster 900 tez za 10 sie znajdzie. Co jest grane? Czy wszystkie sa bite? Czy ludzie chca sie ich pozbyc bo sa takie awaryjne?

Dajcie znac co o tym sadzicie. I prosze napiszcie, ze tak wlasnie jest. Ze nie trzeba miec kupy pieniedzy zeby miec Ducati...

Pozdrawiam

Witam.

To ja jeszcze o tych ST pozwole sobie.

Mianowicie, zgadzam sie z wszystkimi superlatywami dotyczacymi Ducati. Piekne motocykle a dzwiek jedyny w swoim rodzaju. Nawet nie schodzilem marzeniami do tej marki bo uwazalem ze jest ona cholernie droga.

Sa drogie

I teraz, otwieram jakies ogloszenia i widze:jeden ST4 (1999) 13 tys, ST 2 8tys!Monster 900 tez za 10 sie znajdzie. Co jest grane? Czy wszystkie sa bite? Czy ludzie chca sie ich pozbyc bo sa takie awaryjne?

Wszystkie sa bite + wszyscy klamia!

Dajcie znac co o tym sadzicie. I prosze napiszcie, ze tak wlasnie jest. Ze nie trzeba miec kupy pieniedzy zeby miec Ducati...

Trzeba + Autobus kolegow, ktorzy z Toba pojada i przeswietla dukata

Luc