sabestian Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Co do service'u to ten model ma najdluzsze interwale service'owe, chyba co 20 000 km - o ile dobrze pamietam. I co, 20tysięcy bez wymiany oleju?... Nie wiem czy chylić czoła czy się w nie pukać... Ale to bardzo fajny motorek, tylko ciężki jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sibilek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Witam! ostatnio zachorowałem na to moto. ma ktoś doświadczenia z shiverem w dalszych trasach pow 600 km za jednym przysiadem? pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) To golas a jak każdy golas został stworzony bardziej z myślą o mieście, ale 600 km to nie tragedia więc myślę że spokojnie da się to przelecieć golasem nawet z prędkościami rzędu 150 km/h. Wiele osób używa golasa do podróży i nie narzeka. Tu masz małue porównanie http://www.motocykl-online.pl/testy/Aprili...696_BMW_F_800_R Pozdro Edytowane 18 Grudnia 2009 przez enZo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Istnieje rowniez Shiver GT z owiewka. 600km to nie tragedia, zrobisz 3 przystanki na paliwo powinno byc ok. kurcze tez mi sie ten sprzecik podoba, jesli bede kiedys rozstawal sie z Falco... kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 a nie jest to dopiero jakaś tego/ przyszłoroczna nowość? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Kurcze, nie wiem... W UK wyglada na dostepna: http://www.tazmotorcycles.co.uk/content/pa...CFY8A4wodjDsmJw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Co się ma nie nadawać ? Jak Tuono się nadaje to Shiver tym bardziej. Zrobiłem swoją Apką traskę Warszawa-Zadar i dało radę. Tona bagażu + koleżanka małżonka i zero problemu. Znaczy zero problemu dla mnie bo żonka narzekała na kolanka, no ale tylne siedzenie Tuono nie służy do długich podróży (co innego to w Shiverze). Tu masz Tuono w wersji "turystycznej" http://img690.imageshack.us/img690/9940/dsc0688z.jpg tak samo możesz zawielbłądzić Shivera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 uuu slicznie! Czy moge pozyczyc od Ciebie kola? i widelce? i hamulce?:icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Jasne !! Z tym, że tylko do 31 grudnia :biggrin: Zawsze chętnie pomagam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sibilek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 nooo fajnie ubrany moto, fajnie :clap: w takim razie jak tylko przyświeci słońce i będzie chociaż 5 na plusie to sobie ja sprawię, bo jak na razie to płyn w spryskiwaczach mi zamarzł :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqa90 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Witam, ostatnio zainteresowała mnie Aprilia Shiver 750, zamierzam kupić nowy motocykl w zimie, więc się rozglądam. Przeczytałem o niej już mnóstwo artykułów więc nie mam specjalnie pytań dotyczących zastosowanej techniki, mocy itd. Mam natomiast pytanie dotyczące jej wielkości, mam 188cm wzrostu i 100kg wagi, jestem ciekaw czy Shiver nie będzie za mały. Zamierzam też czasem pomykać z plecaczkiem. Bardzo proszę o pomoc. Dodam, że FZ6 był dla mnie niewygodny i za mały czy Shiver jest większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Prosta odpowiedź - poginaj do najbliższego salonu i się przymierz. Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqa90 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 To jasne, ale najbliższy taki salon mam 300km od siebie, w Krakowie. Oczywiście wybiorę się niedługo, ale aż mnie rozpiera ciekawość jak z jej wymiarami. Czy nadaję się bardziej dla wyższych niż FZ6. Znalazłem co prawda rozpiskę wymiarów, wklejam ja poniżej, wynika z tego, że Shiver jest sporo większy od FZ6, ale z tego wynika też, że jest większy od Bandita 650 co już mnie trochę zdziwiło. Bardzo proszę o wypowiedź kogoś kto miał styczność z tym sprzętem. Długość/Szerokość/Wysokość/Wysokość Siedzenia Yamaha FZ6 2m10cm/76cm/1m9cm/80cm Aprilia Shiver 2m27cm/80cm/1m14cm/81cm PS: Shiver jest aż o 17cm dłuższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abu Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Przymiarki nie zastapi, ale da pogląd czego sie spodziewać:http://cycle-ergo.com/ Cytuj wspomóż biednego -> http://warszawa.menelgame.pl/change_please/5580475/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Poczytaj w katalogu takie rzeczy jak wysokość siedzenia długości itp.. Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi