Adam M. Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Wszelkie przerobki Suzuki serii GSXF/R sa bajka bo fma zadbala zeby wiekszosc podzespolow pasowala do siebie, dzieki temu ja w swoim GS mam przod od GSXR, kola od RF hamulce od Bandita i kilka innych mniejszych wstawek z roznych modeli :) Tu mowimy o nadwoziu i silniku 2ch innych firm i nawet biorac pod uwage ze silnik jest za darmo to zbudowanie z tego jednego motocykla pociagnie za soba duze koszty bez gwarancji sukcesu. Sprzedaj silnik, albo dokup do niego reszte - takie jest moje zdanie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) z takimi wydumkami nie miałem doczynienia, ale miałem nawet okazję przejechać się ZXR 750 z silnikiem "dziewiątki" - dość popularna przeróbka. Znajomy miał też kiedyś fajny sprzęt: YZF 750r z silnikiem FZR1000 i z 6stopniową skrzynią- sprzęt ten podobno ścigał się w niemieckich superbike'ach. Adamie, kolega chce wrzucić silnik z zx6r, choć można zrozumieć że chodzi mu o CBRF2 Edytowane 27 Grudnia 2008 przez baba_zanetti Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Adamie, kolega chce wrzucić silnik z zx6r, choć można zrozumieć że chodzi mu o CBRF2 silnik z zx6r 1996 f2 nie, autor dobrze pisze. w 96 roku wychodziła juz cebra F3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 OK, dziekuje za sprostowanie. Jednakze dalej podtrzymuje swoja opinie - w momencie gdy trzeba robic nowe mocowania w ramie to po prostu jest dla mnie skorka za wyprawke :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 http://www.zxr1000r.cl.vg/ Foty mówią same za siebie mimo niezrozumiałego dla niektórych języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 http://www.zxr1000r.cl.vg/ Foty mówią same za siebie mimo niezrozumiałego dla niektórych języka. Niektórzy to mają siłe zaparcia :icon_eek: Ale nawet nieźle to wyszło, tylko ten wydech do ery archaicznej zbytnio nie pasuje :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Niektórzy to mają siłe zaparcia :icon_eek: Ale nawet nieźle to wyszło, tylko ten wydech do ery archaicznej zbytnio nie pasuje :wink: Zły przykład ponieważ domorosły konstruktor przyspawał od wewnątrz ramy podciągi silnika tylko do zewnętrznej powłoki belki ramy narażając ją na dodatkowe obciążenia których nie przewidział konstruktor ramy. Taki mariaż jest możliwy po zastosowaniu dorobionej ramy pomocniczej wykorzystując oryginalne mocowania w ramie oraz silniku. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi