Skocz do zawartości

Kaski Caberga

Rekomendowane odpowiedzi

( te z odpinaną przednią szczęką)

chodzi Ci o np. Just One Easy :?: :roll:

No tak, miałem ten kask... Był naprawdę super, szczękę mogłem otworzyć jedną ręką, bez konieczności zdejmowania drugiej z kierownicy. Wentylacja był naprawdę super, jeśli było za gorąco to po prostu otwierałem delikatnie szybkę, która także miała sporo opcji regulacji połozenia i robiło się przewiewniej. :) Takie kaski są naprawdę b. dobre, jednak mają jedną wadę: są ciężkie. :) Z tego co pamiętam to mój Caberg ważył 1650 g, dlatego uznałem, że na enduraka lepszy będzie Lazer Mz5 (1350g). Jeśli masz zamiar uzytkować kask na ulicy to Caberg Just One Easy to naprawdę bardzo dobry wybór. 8) Nie wiem czy kupisz lepszy kask za tą cenę, a z tego co pamiętam było to 550 zeta. :)

Gorąco polecam 8)

Mam J1Plus... jest to mój drugi kask tego typu. pierwszy poległ w walce z Peugeotem 405. ja dzięki niemu przetrwałem. jestem zadowolony z wyboru bo kask jest dość wygodny. Nie jest to może klasa Arai, Shoei itp ale cena też jakby inna :)

Polecam!

• Administrator

Rocco, pozwól że powtórzę swój post o szczękowcach Caberga z innego tematu:

Najtańszy szczękowiec Caberga - Just One Easy nie jest zły, cena 590-620 zł.  

Najtańszy model z serii J1 kupisz za 620 zł, a w sportowym malowaniu za 950 zł.  

Nieco droższa seria Just One Plus (780 zł) ma lepszą wentylację i możliwość zrobienia kasku otwartego.  

Najdroższe, ale najwyższej klasy są kaski z serii Justissimo: 1100-1180 zł - dobra wentylacja, dość ciche jak na szczękowce, dobre wykonanie, niezła waga, naprawdę ciekawe malowanie w serii FX.  

Wszystkie Cabergi mają w standardzie szybę nieparującą i nierysującą się (z tym parowaniem w tańszych modelach, różnie bywa, ale to dotyczy wszystkich producentów). Poza tym ważne - stały i natychmiastowy dostęp do części na terenie całej Polski. [

Jakby co, daj znać, to osobiście podjadę do Rapida w Poznaniu, żeby doradzić Ci w zakupie.

pzdr

Nieco droższa seria Just One Plus (780 zł) ma lepszą wentylację i możliwość zrobienia kasku otwartego.  

Najdroższe, ale najwyższej klasy są kaski z serii Justissimo: 1100-1180 zł - dobra wentylacja, dość ciche jak na szczękowce, dobre wykonanie, niezła waga, naprawdę ciekawe malowanie w serii FX.  

Wszystkie Cabergi mają w standardzie szybę nieparującą i nierysującą się (z tym parowaniem w tańszych modelach, różnie bywa, ale to dotyczy wszystkich producentów). Poza tym ważne - stały i natychmiastowy dostęp do części na terenie całej Polski. [

Jakby co, daj znać, to osobiście podjadę do Rapida w Poznaniu, żeby doradzić Ci w zakupie.

pzdr

kurcze szkoda, że jak kupowałem kask nie było w ofercie Justissimo... ten model spełnia dopiero w 100% moje oczekiwania za sprawą dodatkowej opuszczanej ciemnej szyby. obecnie czasami przydała by się ciemna szyba ale wieczorem czy w deszczu powoduje ona znaczne utrudnienia. a wozić ze soba na zmiane zwykłą i ciemną raczej trudno tym bardziej, że wymiana szyby w J1+ nie należy do najszybszych...

Używam Just One Easy. Kask ogólnie jest ok. Wygodny w używaniu, otwieranie i zamykanie kasku jedną ręką podczas jazdy nie sprawia żadnych problemów. Co do wentylacji jest aż za dobra, strasznie wieje przed szybą tak że w chłodniejsze dni nie da się jeżdzić bez kominiarki, za to w lato jest przyjemnie. Poważną wadą jest duży hałas w porównaniu z kaskami integralnymi .

pzdr

Dzięki Dominiku za chęć pomocy pzry wyborze kasku,napewno jeszcze nie raz skorzystam z twojego doświadczenia , w sprawach ogólnie związanych z moto.Dziś właśnie Serwiskiem doszły do mnie dwa Cabergi JUSTISSIMO , co prawda srebrny metalik,bez dodatkowych upiększeń,ale jest super.fajne zapięcie,chowana blenda przeciwsłoneczna, no i waga.Teraz,tylko pozostaje czekać by reszta śniegu stopniała i można było ruszyć w traske.w końcu pierwsza jazda na nowym sprzęcie jest najbardziej emocjonująca.Ufam,że jak się zrobi ciepło,na swojej maszynce śmigniesz w jakąś sobote do Gostynia.pozdrówka. :buttrock: :)

• 6 miesięcy temu...

Czolko,

nie wiem jak to jest w akurat tym kasku Caberga o ktorym piszecie, ale ja kupilem nie tak dawno model integralny typu Legend. Jest wygodny i nic nie mozna mu zarzucic poza jednym - szyba miala powazna wade. Po dwoch dniach jazdy w deszczu cos sie w niej rozwarstwilo albo jakas powloka z niej zeszla. Na dodatek te palanty nie chca uznac reklamacji bo mowia ze byla czyszczona "nieprzepisowo". A to akurat nie prawda bo to nie moj pierwszy kask i wiem czym mozna a czym nie czyscic szybke. I co z nimi zrobic?! Za nowa szybe chce 90 zl, co stanowi prawie 1/6 ceny kasku. To jest dopiero granda, bo koszt takiej szybki to pewnie cos z 15 zł.

Pozdrowienia