kornol Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 http://moto.allegro.pl/item508359730_honda...uszkodzona.html - jak w aukcji. Brat zainteresowany motorkiem i pytanie mam, jakie mogą być przyczyny ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 pytanie czy zablokowany jest tylko kopniak czy cały silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 W tym moto można wyjąć cały mechanizm kopki bez rozpoławiania silnika (w przeciwieństwie do np. lc4) jak odpali jakimś cudem na zapych od pierwszych obrotów koła, i będzie poprawnie pracował etc, to bym to brał. Ciężko powiedzieć co sie tam stało, może spróbujcie walnąć moto na lewy bok, poluźnić dekiel i poruszać tą kopką może coś sie odblokuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jak to co? Zatarty lub zblokowany silnik, motocykl bardzo stary, bardzo zmęczony eksploatacją, po prostu zajeżdżony, bez dokumentów i z maszyną mx nie ma zupełnie nic wspólnego. Do tego cena przewyższająca moim zdaniem czterokrotnie wartość pojazdu. Silnik najprawdopodobniej nie nadaje się do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) zblokowany kopnik nie musi koniecznie oznaczać zatartego silnika, choc jest to faktycznie prawdopodobne. Wszystko wyjdzie przy probie odpalenia tego na zapych, lub np. probie przepchania moto na biegu bez swiecy wiec moze nie spekulujmy. Jesli moto ma jakies dokumenty do rejestracji i odpali bez bólu to po lekkiej negocjacji mysle ze cena nie powinna byc zła. Edytowane 16 Grudnia 2008 przez Lucass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zadzwoń i sie zapytaj czy bedziesz mógł świece wyrecić i spróbowac ruszyc wałem wbijajac bieg. Opis aukcji krzyczy dosć jednoznacznie: sprzedaje wam dojebanego złoma , widziały gały co brały . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 mam silnik hondy właśnie od XR/XL i kopka się w nim blokuje co jakiś czas, nie rozbierałem od strony sprzęgła i kopki ale poruszenie magnetem odblokowuje,więc jezeli masz blisko to mo.żesz skoczyć i wtedy na biegu poruszanie moto powinno kopke odblokować. Inaczej są 2 opcje- zatarty albo skrzynia mogła się pospyać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 nie widzi mi sie to moto, bede mu odradzał, ale jak sie uprze no to z nim pojade... gdzies na podkarpaciu, daleko moze nie bedzie. dzieki za nasunięcie możliwości sprawdzenia cuż to za usterka. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Musisz wykrecic swiece i popchnac na biegu - to cale sprawdzenie, ktore wykaze czy to zlom, czy jeszcze pojezdzi :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi