kamil8423 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 mam pytanko .myślałem nad możliwościa dorobienia kopki do silnika odpalanego ze startera dokladnie chodzi o Honde xl125 .czy jest wogole szansa na taka przerobke a z zasadzie dorobke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Oczywiście, że jest możliwość tylko czy nie lepiej było by kupić? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil8423 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Oczywiście, że jest możliwość tylko czy nie lepiej było by kupić? słyszałem ze jak kupic to nowy silnik a nie chciałbym bo ten sprawuje sie bez zarzutu a lepiej sie pobawic jak sie narzedzia i człowieka ktory wi za co sie zabrac .Tylko prosiłbym o przyblizenie sposobu jak sie do tego zabrac co pozmieniac ?co bym potrzebował?i z ktorej strony lepiej ja zamątować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) LEpiej sobie daruj taką przeróbke.Pewnie musiał bys kupic pokrywe boczną-chyba ze masz juz cos takiego przewidzianego-tylko ze jest to zaślepione.tak jak to było w xt 600 E Edytowane 14 Grudnia 2008 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil8423 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 dlaczego mam sobie darować to duzo wieksza wygoda miec starter i kopke.a to czy dam sobie spokoj to stwierdzimy jak poznamy lepiej temat.. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 rozumiem, że ten sprzęt nie posiada kopnika wogole, a ty chcesz dorobić kopke której tam woogle nie było. Czyli ty nie chcesz dorobić kopki, tylko chcesz dopiero ją zaprojektować. Najłatwiej by było miec podobny silnik który jest wyposarzony w kopke i z którego mogłbyś przeszczepić to co potrzeba - bo dorobienie tego wszystkiego samemu to strata czasu, a efekt bedzie raczej mizerny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 słyszałem ze jak kupic to nowy silnik a nie chciałbym bo ten sprawuje sie bez zarzutu a lepiej sie pobawic jak sie narzedzia i człowieka ktory wi za co sie zabrac .Tylko prosiłbym o przyblizenie sposobu jak sie do tego zabrac co pozmieniac ?co bym potrzebował?i z ktorej strony lepiej ja zamątować?? O czym Ty piszesz bo nie rozumiem. Napisz to jeszcze raz tak aby można było załapać o co chodzi po kolei. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil8423 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 rozumiem, że ten sprzęt nie posiada kopnika wogole, a ty chcesz dorobić kopke której tam woogle nie było. Czyli ty nie chcesz dorobić kopki, tylko chcesz dopiero ją zaprojektować. Najłatwiej by było miec podobny silnik który jest wyposarzony w kopke i z którego mogłbyś przeszczepić to co potrzeba - bo dorobienie tego wszystkiego samemu to strata czasu, a efekt bedzie raczej mizerny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 O czym Ty piszesz bo nie rozumiem. Napisz to jeszcze raz tak aby można było załapać o co chodzi po kolei. no własnie kolega sie źle wysłowił, bo mozna zrozumieć, że moto miało kopke tylko sie z nią coś stało i chce dorobić nową. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil8423 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 siema Mycior.Jest tak własnie jak to rozumiesz czyli ten silnik wogole nie posiada kopnika i chcieliśmy go dorobic sami czy tam zaprojektować.Ale widzie ze bez drugiego silnika albo jego cześci sie nie obejdzie a przy tym mowisz ze efekt mizerny no trudno .Dzieki wielkie .pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 no własnie kolega sie źle wysłowił, bo mozna zrozumieć, że moto miało kopke tylko sie z nią coś stało i chce dorobić nową. pzdr kolega napisał:"i z ktorej strony lepiej ja zamątować??" To w końcu jak jest. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil8423 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 kolega napisał:"i z ktorej strony lepiej ja zamątować??" To w końcu jak jest. no moze zle to napisałem ale wazne ze sie dogadalismy nie :notworthy: to teraz mam jeszcze jedno pytanko słyszalem ze do moto z elektrycznym starterem wskazane sa akumulatory wzmacniane ?? a ja mam zwykły i czesto mi sie rozładowuje wystarczy ze postoi z trzy dni bez jazdy i ledwo kreci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 nie musi byc wzmacniane aku , wazne aby bylo to aku do motocykla a nie np do ups-a . Jak ci siada po 3 dniach , to albo gdzies ci prąd wcina , albo aku zajechane. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 O czyms takim jak dorobienie mechanizmu kopniaka do tego silnika po prostu zapomnij, bo niestety nie masz mozliwosci fabryki z hartownia i odlewnia cisnieniowa a te operacje byly by tam niezbedne. Jak koniecznie chcesz taki silnik z kopka to szukaj egzemplarza tego motocykla z lat 70 tych ( byly takie, ja osobiscie mialem przyjemnosc jezdzic XL 175 i milo to wspominam ). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9jkt Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam Masz już wprawe w tuningu moto tj. wyłącznik masy z żuka więc możesz śmiało zastosować korbe z żuka i nakrętke z zabierakiem na wał :) będzie to tańsze i łatwiejsze do zrobienia :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi