rider Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 tez ogladałem to sporo czasu.... ja wiedzialem ze jawa produkwala wiele modeli' date=' ale ze samochody... mieli tez żużlowe i crossowe motocykle w latach 70 i 60, na stronie jest wszytko[/quote']Historie niektórych marek są bardzo ciekawe, jak poszedłem do jednego muzeum dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy np. --> WSK produkowała samochody (a może to był prototyp?) małolitrażowe, zdaje się 600ccm. Fajnie jest zobaczyć w muzeum motocykle, którymi stosunkowo dużo ludzi jeździnp. wchodzę do muzeum a tam WSK, SHL, Romet Chart. Teraz to się wydaje trochę śmieszne, ale za kilkakilkanaście lat to będą antyki, nabiorą wartości muzealnej. Dla ludzi z warszawy polecam muzeum na ul.Żelaznej - "Muzeum przemysłu"-dawna fabryka norblina, możnasię zapoznać z modelami FSO i jest też kilka motocykli np. sokół, junak i jeszcze kilka przedwojennych (niepamiętam jakich :oops: ) przewodnik się dziwił, że w tamtym pomieszczeniu tak długo siedzę :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Czytając Wasze wcześniejsze wypowiedzi bardzo mnie ten sprzęcik zaciekawił niestety nie moge otworzyć żadnego zdjęcia :D http://www.jawamania.cz/a_modely/modely_vy...egorie=cestovni i klikasz strzałke w prawo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Nawet fajna ta Jawa 90 bardzo pszyjemna nie tak jak np. mustang taka garbatka!!!!!! A ta jest calkiem inna!! WyczesaN :D A Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 1 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 Znalazłem w necie całkiem fajną jawkę zrobioną na streeta. Ma gaźnik od jawy 90, cylinder 60ccm i polerkę kanałów. Zwóćcie uwagę na tylny wahacz, można po nim poznać że to jawa 50 typ 21. Wiecie wygląd rzecz gustu ale mi się ta jawka WOGULE NIEPODOBA. Jedynie ciekawy jestem jej osiągów! Od czego ona ma bak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 Niewiem od czego ma bak, ale w każdym bądź razie w ogóle niepasuje. A co do sampochodów WKS to WSK produkowało tylko silnik (WSK Mielec) Były to samochody o nazwie "Mikrus". Widziałem to coś kiedyś na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 2 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 Witam ponownie 8) Na zalaczonej fotce widac kolejne postepy prac :buttrock: (m.in. dzisiejszej). Zadupek zostal oblozony plastikowymi plytkami, calosc wymaga lekkiego szlifu i dolozenia jescze paru elementow. niedlugo koniec :evil: pozdrawiam. p.s. na zdjeciu widac nowy amortyzator - od WSK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 Chyba musisz przyśpieszyc tempo prac bo to dopiero zadupek. Za miesiąc już bedzie ciepło a tu jescze została Ci reszta motocykla do wykończenia. trzymam kciuki i mam ndzieje że jak najszybciej skończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Bo Cypher to robi na 18 dla swojego syna (ktorego jeszcze nie ma) :mrgreen: :evil: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 3 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Bo Cypher to robi na 18 dla swojego syna (ktorego jeszcze nie ma) Uwazaj, jeszcze mnie nie znasz :buttrock: Skad wiesz ze nie mam calego stadka ? :(Moto bedzie skonczone do poczatku maja, tak sadze. Dzis robie dalej :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 powodzeniahehepewno naklepal i teraz sam o tym nie wie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 3 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 TAAAAAAA fajnie - laska i dziecko wszedzie tam gdzie bylem na obozie :buttrock: kurcze jawek mi nie starczy :mrgreen: dla kazdego bobasa. Robie powoli, ale dokladnie sprzeta, zeby nie bylo niedorobek. dzis druga strona i (moze) szpachlowanie sladow po wkretach. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Mareszcie widac jakies postępy w pracy aż miło popatrzeć. Ale dlaczego tylko jedna fotka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 5 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 Witam - wczoraj troche szlifowania bylo itp. Powiem tylko, ze jawka stoi u mojej kobiety w pokoju hehe - jest naprawde wyrozumiala 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 jest naprawde wyrozumiala jawka ? :mrgreen: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 5 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 jawka ? taaaa i kobita i jawka :evil: dokladnie :( ciekawe kto pierwszy peknie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi