Skocz do zawartości

Male postepy w mojej jawasaki

cypherius
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tez ogladałem to sporo czasu.... ja wiedzialem ze jawa produkwala wiele modeli' date=' ale ze samochody... mieli tez żużlowe i crossowe motocykle w latach 70 i 60, na stronie jest wszytko[/quote']

Historie niektórych marek są bardzo ciekawe, jak poszedłem do jednego muzeum dowiedziałem się

wielu ciekawych rzeczy np. --> WSK produkowała samochody (a może to był prototyp?) małolitrażowe,

zdaje się 600ccm. Fajnie jest zobaczyć w muzeum motocykle, którymi stosunkowo dużo ludzi jeździ

np. wchodzę do muzeum a tam WSK, SHL, Romet Chart. Teraz to się wydaje trochę śmieszne, ale za kilka

kilkanaście lat to będą antyki, nabiorą wartości muzealnej.

Dla ludzi z warszawy polecam muzeum na ul.Żelaznej - "Muzeum przemysłu"-dawna fabryka norblina, można

się zapoznać z modelami FSO i jest też kilka motocykli np. sokół, junak i jeszcze kilka przedwojennych (nie

pamiętam jakich :oops: ) przewodnik się dziwił, że w tamtym pomieszczeniu tak długo siedzę :D

Pozdrawiam

Czytając Wasze wcześniejsze wypowiedzi bardzo mnie ten sprzęcik zaciekawił niestety nie moge otworzyć żadnego zdjęcia :D

http://www.jawamania.cz/a_modely/modely_vy...egorie=cestovni

i klikasz strzałke w prawo

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Nawet fajna ta Jawa 90 bardzo pszyjemna nie tak jak np. mustang taka garbatka!!!!!! A ta jest calkiem inna!! WyczesaN :D A

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Znalazłem w necie całkiem fajną jawkę zrobioną na streeta. Ma gaźnik od jawy 90, cylinder 60ccm i polerkę kanałów. Zwóćcie uwagę na tylny wahacz, można po nim poznać że to jawa 50 typ 21.

Wiecie wygląd rzecz gustu ale mi się ta jawka WOGULE NIEPODOBA. Jedynie ciekawy jestem jej osiągów! Od czego ona ma bak?

Niewiem od czego ma bak, ale w każdym bądź razie w ogóle niepasuje. A co do sampochodów WKS to WSK produkowało tylko silnik (WSK Mielec) Były to samochody o nazwie "Mikrus". Widziałem to coś kiedyś na żywo...

Witam ponownie 8)

Na zalaczonej fotce widac kolejne postepy prac :buttrock: (m.in. dzisiejszej). Zadupek zostal oblozony plastikowymi plytkami, calosc wymaga lekkiego szlifu i dolozenia jescze paru elementow. niedlugo koniec :evil:

pozdrawiam.

p.s. na zdjeciu widac nowy amortyzator - od WSK.

Bo Cypher to robi na 18 dla swojego syna (ktorego jeszcze nie ma)

Uwazaj, jeszcze mnie nie znasz :buttrock: Skad wiesz ze nie mam calego stadka ? :(

Moto bedzie skonczone do poczatku maja, tak sadze.

Dzis robie dalej :evil:

TAAAAAAA fajnie - laska i dziecko wszedzie tam gdzie bylem na obozie :buttrock: kurcze jawek mi nie starczy :mrgreen: dla kazdego bobasa. Robie powoli, ale dokladnie sprzeta, zeby nie bylo niedorobek. dzis druga strona i (moze) szpachlowanie sladow po wkretach.

pozdrawiam.