Skocz do zawartości

Jak zmienić.....gumę

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli kupujesz ŚM to akurat w najnowszym numerze to opisali :) . Lyzki tylko zeby ostre nie byly a pod nie jakis material zeby obrecz sie nie obrypala. Jak ze jezdze duzo na rowerze to tez czasem zdarzy sie zmienic detke i robi to sie podobnie jak w moto (przynajmniej u mnie w ogarze)

Może to nie będzie za bardzo twórcza odpowiedź, ale ... pojedź do wulkanizatora, to nalprostrze i tanie, powiem szczerze, że mi by się nie chciało w tym babbrać. Masz gwarancję, że dętka nie zostanie przecięta, a jak tak, to odpowiada warsztat :-).

Pozdro, Paweł

• Administrator

Przy okazji, jeżeli jest to koło sprychowe, warto zwrócić uwagę, czy nie jest zniszczone wyściełanie felgi, a jeżeli jest, owinąć ją dokładnie mocną taśmą, np amerykaną i to z 2-3 razy dookoła.

Co do wymiany opon, z moussem to dopiero jest jazda. Jeszcze nie doszedłem do tego, jak w miarę normalnym czasie zmienić koło z moussem, a najlepszym zajmuje to raptem kilka minut.

pzdrr

Witam.

Tak jak wcześniej koledzy napisali przejedź się do wulkanizacji. Szybko, tanio i bezpiecznie. Na wakacjach musiałem dętke zmienić u siebie z tyłu to normalnie koszmar. Co się namachałem łyżkami to moje. W końcu wyszło na to że trzeba było we 2 zdejmować, razem z woojkiem. Tylna guma twarda sztuka. 8)

Pozdrawiam. malina

Może to nie będzie za bardzo twórcza odpowiedź, ale ... pojedź do wulkanizatora, to nalprostrze i tanie, powiem szczerze, że mi by się nie chciało w tym babbrać. Masz gwarancję, że dętka nie zostanie przecięta, a jak tak, to odpowiada warsztat :-).

Moze sie jednak kiedys okazac w trasie, ze nie ma pod nosem wulkanizatora. Ja bym odradzal rozwiazania w stylu "daj sobie spokoj". Skupilbym sie raczej na treningu tej bardzo waznej czynnosci. Tylko dlatego, zeby pozniej nie ciac detki za detka jak przyjdzie awaryjnie kapcia zmienic.

Pozdrawiam