mucha56 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 witam zamierzam czyścić gaźniki w moim motorku gdyż przy przyśpieszaniu poszarpuje nim i brakuje mu mocy. można to zrobić bez ich całkowitego demontażu? chodzi o to żeby wyjąć odstojniki ( po odkręceniu zaworka nic nie zlatuje pewnie zapchane syfem ) i dysze. zamierzam też na wężyku założyć filterek paliwa. dopiero co robiłem synchro więc nie chciał bym ich rozregulować. jak możecie coś konkretnego podpowiedzieć to czekam ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 po co sobie utrudniasz?? rozkładasz prześcieradło na stole wyjmujesz baterie gaźników i w spokojnych, chirurgicznych warunkach bawisz się z nimi nawet jak się coś da zrobić na motocyklu (a raczej się nie da) to będziesz się niepotrzebnie wkurzał a stracisz kilkukrotnie więcej czasu w końcu i tak je zdemontujesz:) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha56 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 tak ale nie rozreguluje ich się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) To powinno być zrobione razem . Rozłożenie gaźników na części , wymycie , sprawdzenie poziomu paliwa , regulacja składu mieszanki i na sam koniec synchro . Synchro robisz mając pewne gaźniki i sprawdzone luzy zaworowe . Przy tych objawach zacznij od spr. filtra powietrza :wink: Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Arkadiusxmoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie wiem co masz na myśli całkowitego demontażu, jeśli chodzi tylko o wyjęcie ich baterii z motocykla to nic sie nie stanie, co najwyżej ineaczej ustawisz luz na lince. Jeśli zamierzasz wykręcić śruby regulacyjne składu to policzy ile obrótów każda jest wykręcona, (zrób to np na prześcieradle jak napisał poprzednik byś niczego nie zgubił) delikatnie obchódź sie z pływakami, by nie powyginać blaszek. Reszta nie ma wpływu, aha i używaj sprężonego powietrza i specjalnego carb cleanera polecam Superex. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) bez wyjmowania baterii gaźników raczej ci się nie uda do środkowych dostać :) a co do filtra paliwa, to ciężka sprawa... mało tam miejsca pod bakiem, przewód od kranika idzie na styk, przyciśnięty przez airbox, a jak zamontujesz nad airboxem, to z kolei za małe ciśnienie będzie na filtrze i wacha gorzej leci. szukałem jakiegoś filtra o mniejszym oporze, na razie nic pasującego nie mam.. :/ swoją drogą, jaki sens robić synchronizację bez czyszczenia gaźników :/ Edytowane 10 Grudnia 2008 przez jwolansk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) To może taki ? kod 3300045 http://www.sklep1.larsson.pl/Parts.aspx?Ca...&toFind=3300045 jest w miarę mały i płaski, takie czasami montowałem w motocyklach i skuterach. Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Raczek_6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha56 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 właśnie go zakupiłem i przetestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi