andzuscb900 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 witam moja honda ma przejechane 30tys.km i przy przegazowaniu kopci czarnym dymem. Dodam ze oleju bieze tyle co nic, po przejechaniu 6tyś (i byla to raczej jazda sportowa) łykla 0,5l oleju. kolega mowil mi ze jak moto bieze olej to kopci na niebiesko a jezeli czarnym dymem to jest to wina mieszanki. Czy to prawda? czy mozna to jakos wyregulowac ? (moto jest na wtryskach). Czy moze to byc wina swiec? bo jeszcze ich nie wymienialem a kto wie ile juz zrobily. Prosze o pomoc z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Dostaje za dużo paliwa. A kiedy ostatnio był serwisowany? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzuscb900 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 ma go od tego sezonu i zrobilem 10tys nic nie bylo robione, jak ustawia sie paliwo w moto z wtryskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Sam możesz go tylko zatankować paliwem do zbiornika a resztą zajmuje się jednostka sterująca ECM popularnie zwana komputerem Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzuscb900 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 tak tak wiem mialem kiedys amige 500+ :))) ale chodzilo mi oto czy w serwisie ustawia mi mieszanke? jeszcze sprobuje wymienic swiece moze cos sie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Najpierw należy znaleźć przyczynę podawania bogatej mieszanki. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzuscb900 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 OK dzieki za pomoc, musze jechac do serwisu, mam tylko nadzieje ze nie jest to wina zuzytego silnika i dasie tą mieszanke ustawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Świece jeśli nie wiesz kiedy były wymieniane też przydało by się wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 i filtr powietrza. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Moze nie dodawaj gazu na zimnym silniku;] Mnie to wyglada na uszkodzenie czujnika temperatury np. Chyba ze jakiś młot bawił sie w sportowe filtry, puste wydechy i inne tego typu zabawy które mogły sie skończyć awaria sondy lambda(tak to fakt mozna upiec sonde lambda wczoraj upiekłem nawet jedną u brata w samochodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzuscb900 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 oczywiscie na zimnym silniku nie gazuje. Kupilem moto z tlumikami sportowymi LeoVince i chyba sa przelotowe bo dzwiek potega:) nie znam sie zbyt na motoryzacji co ta sada lambda robi i co oznacza jej uszkodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Bada skład spalin (w hondach jest 4-ro przewodowa) i daje sygnał do ECM który dostosowuje mieszankę, jednak nie we wszystkich hondach z wtryskiem jest Sonda Lambda (wpisz w google, albo proszę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sonda_lambda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzuscb900 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 nie moge nigdzie doczytac czy hornet 900 posiada sonde lambda, ale watpie bo tak na "chlopski rozum" to powinien wystawc jakis przewod z ukladu wydechowego a nic takiego w moim moto nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Sprawdź MAP Sensor. Czy miga ci jakaś kontrolka? Sondy lambda nie znajdziesz w Hornecie. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzuscb900 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 a gdzie znajde Map Sensor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi