ivan161 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Potrzebuje waszej pomocy...A mianowicie kupilem swoja Rf w sierpniu i dopiero teraz pojezdilem nia na tyle ze zaczynam slyszec pewne dziwne stukania.Gdy silnik pracuje na biegu jałowym i po gwałtownym dodaniu gazu nie musi byc w maks obroty (wystarczy przegazowka) rownoczesnie z dodaniem gazu slychac jedna stukniecie z silnika. I tak za kazdym razem gdy robie przegazowke z biegu jalowego NeutralNie bardzo wiem co to jest i czy to moze byc jakas powazniejsza usterka;/Moze wy mi pomozecie i wiecie co to moze byc??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Musisz wiedziec z ktorej czesci silniki to stukanie sie wydobywa. Edytowane 12 Listopada 2008 przez PiotrekRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Musisz wiedziec z ktorej czesci silniki to stukanie sie wydobywa.Mam wrazenie jakby z bloku silnika(tzn dolne jego partie) bo napewno nie przy glowicy...Wiec co to moze oznaczac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Czyli wygląda to na dźwięk panewek. Jaki przebieg moto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Od razu panewki :rolleyes: Bez przesady..najczarniejsze wizje.Stukać może kosz sprzęgła, jakieś luzy w skrzyni biegów , luźny łańcuch rozrządu itp.Odgłosy często się przenoszą po całym silniku.SUZUKI = SAME STUKI ;) :) Edytowane 12 Listopada 2008 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 SUZUKI = SAME STUKI ;) :) tez to slyszalem ale niechce zeby te stuki przerodzily sie jakas powazniejsza usterke a moj motor w skarbonke :D Przebiegu jest 49k km o ile on jest realny i niecofany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Podjedź do serwisu .Mechanik osłucha silnik i może będzie w stanie określić co łomoce.Przez kabelek to raczej nie damy rady zdiagnozować usterki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Prawde mowiac to wolalbym spotkac sie z kims z forum ktory zna sie na rzeczy gdyz z mechanikami to wiadomo.... Roznie bywa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdzik77 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Miałem podobny objaw w rf600. Nie naprawiałem tego zrobiłem tak ok 15tyś km i nic się nie działo.Próbowałem dojść co to może być i doszedłem do wniosku że to kosz sprzęgła bo podobno są tam jakies nity czy coś podobnego i to sie wyrabia z biegiem czasu.U mnie te stuki narastały wraz ze wzrostem temperatury silnika. I jeszcze jedno po synchronizacji gaźników stuki były troche mniejsze poprostu silnik na wolnych obrotach równiej pracował. Edytowane 12 Listopada 2008 przez gozdzik77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Ooo wreszcie jakas nadzieja ze to nic powaznego :icon_mrgreen: Przez zime planuje zajrzec do zaworow i zrobic regulacje gaznikow wiec rpzy okazji sprawdze lancuszek rozrzadu czy aby nie za luzny jak ktos juz napisal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) OK nieporozumienie nastapilo :icon_mrgreen: Otoz w tym RF slychac tylko jedno stukniecie w momencie przegazowania przcujacego na wolnych obrttach silnika. Czyli koszyk szprzegla ja obstawiam. Tylko czy w Suzuki to naprawiaja czy nie? Edytowane 12 Listopada 2008 przez PiotrekRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 To jest objaw luzu na amorze sprzegla.A naprawiaja pewnie przez wymiane kosza.Nie wiem czy sie na to bedziesz pisal :icon_twisted: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 A to moze skutkowac jakas powazniejsza usterka??? Czy mozna spokojnie z tym dalej jezdzic i nakreca kilometry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Suzuki - same stukiKawasaki - prosto w krzaki A Honada? To dla Jamesa Bonda? :biggrin: Nie psuje się tylko to - co stoi w garaży przykryte plandeką, a te debilne powiedzonka doprowadzają mnie do furii :icon_eek: A Yamaha? Sprzęt Allaha? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi