qurim Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Ale u Nas nie jest Italia. Ani pod względem kultury na drodze ani klimatu. Nikt nie każe Ci jeździć w pełnym stroju ale chociaż jeansy i mocne buty to podstawa. Na Harleyu pewnie jeździłbym w szortach (np. po umyciu motocykla w gorący, letni dzień żeby przewietrzyć zakamarki z wody depnę się wokół komina) ale prawe udo dotyka głowicy tylnego cylindra więc unikam siadania w krótkich spodenkach. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Pokaż mi w takim razie takiego, który przed wypadkiem nie był pewien swoich umiejętności i twierdził "Wypadek? Nie, mi się nic nie stanie, ja jeżdżę ostrożnie i jestem pewien swoich umiejętności."...I tu jest pies pogrzebany. Respektu do motocykla nabiera się dopiero przy bliższym zapoznaniu się naszą matką ziemią :notworthy: Znam paru motocyklistów, nie znam natomiast żadnego, który nie zaliczył choć jednej gleby. Z reguły łapie sie je na początku swojej kariery motocyklowej. I teraz ważne odkrycie :biggrin: Im mniejszy motocykl tym konsekwencje takiej gleby mniejsze a zatem szanse na przeżycie większe. Ale bredzenie że każdy kto nie ściga się na wyścigach i nie ma doświadczenia jak kierowca wyścigowy a jeździ dużym motocyklem to szpaner jest bez sensu. Ja wykorzystuję moje suzuki lub yamahe w 30% ale przyjemności dostarczają mi więcej niż gdybym wykorzystywał jakiegoś pierdopęda w 100%. I dlatego niech żyją litry nawet jak od czasu do czasu ktoś mnie objedzie na Jawie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszek34 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam.Film o którym była mowa ro Full Throtle. Mam ten film, kupiłem go parę lat temu na DVD. Leciał kiedyś w TVP, zainicjowany przez A. Wajdę - zawodnika i trenera motocyklowego. Film jest poświęcony zawodnikom którzy zginęli w ulicznych wyścigach w Macau. Kiedyś było GP Macau. Tak jak jest to w filmie przedstawione wielu zawodników, którzy ścigali się w GP zginęło właśnie takich ulicznych wyścigach.Co do samych motocykli, to Japończycy wiedzą na czym się można nauczyć jeździć i dlatego jeżdżą na takich"pierdziawkach". Wielu trenerów znanych zawodników trenuje swoich zawodników na dwusuwach. Ścigałem się kiedyś taką 250 i zostawiłem taką sobie.Miałem przyjemność poznać ludzi którzy ścigali się takimi motocyklami we Włoszech - dla nich to jest podstawa 250cc do dobrej techniki. Pozdrawiam Cytuj LTD34 SUSPENSION WORKSHOP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Ale bredzenie że każdy kto nie ściga się na wyścigach i nie ma doświadczenia jak kierowca wyścigowy a jeździ dużym motocyklem to szpaner jest bez sensu. Ja wykorzystuję moje suzuki lub yamahe w 30% ale przyjemności dostarczają mi więcej niż gdybym wykorzystywał jakiegoś pierdopęda w 100%. I dlatego niech żyją litry nawet jak od czasu do czasu ktoś mnie objedzie na Jawie :)Ale jak czasem odkręcisz pod czerwone to wykorzystasz moc w 100% ;) , nie koniecznie trzeba brać zakręty na kolanie, żeby wykorzystać potencjał motocykla. A po drugie na naszych drogach ostra jazda po zakrętach mogła by się źle skończyć. Dobre do ćwiczenia techniki pokonywania zakrętów są winkle, chociaż ich u nas jak na lekarstwo, chyba, że się mieszka bliżej górzystych terenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Zwłaszcza trudno jeśli ma się 600-tkę, która wymaga kręcenia. Ja rowniez z wielką ciekawoscią czytam Twoje posty :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walko69 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Jasne :clap: , tym bardziej, że jak ostatnio odwiedziłem kolegę na mojej VT700, to na drugi dzień zaczepił go sąsiad i poklepując po plechach powiedział: "no, no, no... niezłego Harleya mam pana kolega" :notworthy: :buttrock: :icon_razz: Mój moto tez robi w najblizszej okolicy za Harleya..he he :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 fascynujaca dyskusja koledzy motonici. lewa w gore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 A ma ktoś napisy do tego filmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Razem z filmem sa napisy po angielsku. Po polsku watpie czy znajdziesz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi