Skocz do zawartości

YAMAHA XT 350 - opinie, wady i zalety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jestem nowy na forum i przymierzam się do zakupu Yamahy XT 350. Co sądzicie o tej sztuce ?

http://allegro.pl/item1005317804_yamaha_xt..._kros_igla.html

Fakt pomalował ten wahacz , ramę i plastiki,a ja jakoś nie mam zaufania do malowanych motocykli,być może była wcześniej nieźle skatowana.

Ale z tego co napisał na aukcji to wygląda to zachęcająco,myślicie że warto za tą cenę?

Jak dla mnie to strasznie dużo jak za xt 350.

Aha mam pytanie w swojej xt 350 zastosowałem amortyzator od tt600 wszystko jest ok.Ale nie da się za dużo podnieś.Jednak zobaczyłem,że na wahaczu jest coś co to ogranicza wygląda jak kawałek rurki i blokuje wyższy podniesienie zawieszenia czy można to usunąć jak ktoś się orientuje?

• 3 miesiące temu...

Ja teraz docieram, po 1km nie da się dotknąć cylindra. A po 3 aż skwarczy (teraz juz trochę lepiej)

Kolegą się też tak grzeje, nie przej mój się, temperatura spalania w cylku wynosi ok 1500stopni, wiec musi się grzać. Jeśli pali, jeździ ok to wszystko w normie. Ale jeśli Cię to męczy, to obniż iglicę o jeden ząbek, i wkręć o 0,5 obrotu dyszę od składu mieszanki, będzie wtedy dostawiać więcej paliwa, a im bardziej uboga mieszanka (więcej paliwa a niżeli powietrza) to grzeje się mniej. Ale przed tym sprawdź kolor świecy, powinna mieć kolor kawy z mlekiem, trochę ciemniejszy, taki ceglasty. Jeśli będzie czarna, to za dużo paliwa. Trzeba odkręcić powietrze.

Edytowane przez włochatyDR

... Ale jeśli Cię to męczy, to obniż iglicę o jeden ząbek, i wkręć o 0,5 obrotu dyszę od składu mieszanki, będzie wtedy dostawiać więcej paliwa, a im bardziej uboga mieszanka (więcej paliwa a niżeli powietrza) to grzeje się mniej. ...

Troche źle piszesz, uboga mieszanka to wtedy gdy powietrza jest wiecej = biały kolor świecy, bogata mieszanka wiecej paliwa = czarny kolor swiecy, optymalny jest tak jak piszesz kolor brązowy ( coś jak kolor rdzy ).

Nie chce sie czepiać ale przez pojęcie obniżenie iglicy chodzi o danie klipsu na wyższe rowki czyli zuobeżenie mieszanki, podniesienie iglicy to klips na niższe rowki czyli wieksza dawka paliwa w mieszance. To chyba tyle ;)

Pozdro

• 2 tygodnie później...

witam , napisalem juz na stronie DR 350 ale i tu pozwole sobie zapytac ;) macie jakiekolwieg wiadomosci na temat CAGIVY T4? w sumie podobny silnik z wygladu ale nie mam zadnej serwisówki ani wiadomosci :(

oswieccie mnie troche jak cos ktos wie

pozdro

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/

• 10 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Cześć Wszystkim

Dołączam się ze swoim nowym motorkiem XT 350

post-57423-0-81939700-1316541926_thumb.jpgpost-57423-0-03694100-1316541955_thumb.jpgpost-57423-0-49826800-1316541996_thumb.jpg

słaba jakość bo robione telefonem.

Na razie nauka ruszania i hamowania (pierwszy raz na moto od ponad 10 lat ).

Dużo siły ma jak na razie.

Do Mihoa olej sprawdzam prze każdym wyjazdem tak dla pewności.

Sławek z moto union od którego kupiłem zapewnił mnie że do wiosny nic nie trzeba będzie robić zostawił numer do siebie że w razie problemów przyjedzie i zobaczy. Człowiek konkretny moto mi przywiózł pod dom bo mi niestety transport się urwał. A przy okazji okazało się ze kiedyś koledze ojciec kupił u niego DR 50 i tez nie było z nia problemów.

Teraz tylko jeździć i się uczyć.

jak na nią patrze to jestem w pozytywnym szoku jak wizualnie jest zachowana-w zasadzie na moje oko nieoryginalny jest tylko bagażnik :D

tak z ciekawości-ciężko zapala po glebie czy jeszcze na niej nie leżałeś ?? jak nie to najwyższy czas :buttrock: :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

jak na nią patrze to jestem w pozytywnym szoku jak wizualnie jest zachowana-w zasadzie na moje oko nieoryginalny jest tylko bagażnik :D

tak z ciekawości-ciężko zapala po glebie czy jeszcze na niej nie leżałeś ?? jak nie to najwyższy czas :buttrock: :D

Leżałem już kolo 10 razy :D większość na polanie na której się uczę (połowa to piach jak na plaży a reszta to kępy trawy i na tych kępach najczęściej tył mi ucieka ) i parę razy w zakręcie jak za dużo gazu dałem ale trochę przeszorowałem dupskiem po piachu wstałem otrzepałem się i jazda. Na bagażniku był kufer ale go zdjąłem bo nogą czasem o niego zahaczałem przy zsiadaniu .

Odpala czasem za pierwszym a czasem cztery pięć razy kopne i nic to czekam chwilę i wtedy już normalnie zapala.

Wczoraj miałem porządniejszą glebę i chwilowo moto stoi. Zgasły kontrolki nie chciał zapalić, a jak zapalił to zaraz gasł jak mu przygazówki nie zrobiłem. Zdjąłem boczek i się okazało że urwały się kabelki od takiej małej czarnej kostki (chyba to bezpiecznik ale głowy nie dam) :

10A.jpg

Byłem dziś w kilku sklepach w okolicy ale pierwszy raz widzieli coś takiego,patrzyłem na stronach kilku sklepów motocyklowych i nie znalazłem nic podobnego.

Problem rozwiązany wystarczyło dokupić gniazdo na bezpiecznik wpiąć zwykły bezpiecznik 10A i wszystko działa.

Edytowane przez grzecho20