Skocz do zawartości

Jaki chopper do 500cm3?

Slash_Virago
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję nowego motocykla dla siebie ale wyczytałem w gazecie że według nowych przepisów to od 18 roku życia będe mógł prowadzić motocykle do 500cm3 i 47,6 KM. W związku z tym moje pytanie: jaki chopper wybrać do 500cm3? bo do tej pory jeździłem Virago 125 i nie jestem w tym obeznany za bardzo?

z tego co mi wiadomo to Honda Shadow 500 ma 50km? czy się mylę?

a kto ci sprawdzi na drodze ile KM ma to twoje moto? znasz jakiegoś oblatanego policmajstra? widzisz jakąś zasadniczą różnicę pomiędzy 50 KM a 47,6 KM? nie panikuj, znam gości którzy bez prawka w ogóle śmigają już parę ładnych sezonów - nie pochwalam oczywiście, ale nie bądź bardziej święty niż papież.....

a moc motocykla możesz sobie w razie czego zmienić przy rejestracji pojazdu, wpisując w odpowiedniej rubryce zamiast 50 czy nawet 60 potrzebne tobie 47.6, zapewniam cię, że pani urzędniczka wydająca ci papier ma o tym takie pojęcie jak świnia o gwiazdach

z tego co mi wiadomo to Honda Shadow 500 ma 50km? czy się mylę?

Sugerując się tym:

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Hon...shadow%2083.htm

To idealnie łapie się w widełki :icon_biggrin:

Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc...

a kto ci sprawdzi na drodze ile KM ma to twoje moto? znasz jakiegoś oblatanego policmajstra? widzisz jakąś zasadniczą różnicę pomiędzy 50 KM a 47,6 KM? nie panikuj, znam gości którzy bez prawka w ogóle śmigają już parę ładnych sezonów - nie pochwalam oczywiście, ale nie bądź bardziej święty niż papież.....

a moc motocykla możesz sobie w razie czego zmienić przy rejestracji pojazdu, wpisując w odpowiedniej rubryce zamiast 50 czy nawet 60 potrzebne tobie 47.6, zapewniam cię, że pani urzędniczka wydająca ci papier ma o tym takie pojęcie jak świnia o gwiazdach

I oto mamy klasyczny przykład "polskiego warcholstwa" w czystej postaci.

NO comment

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

a kto ci sprawdzi na drodze ile KM ma to twoje moto?

:icon_biggrin:

...no baaa! Jeszcze lepiej sobie zarejestrować 1000/500 (skoro 125/50 się da) :buttrock:

Kto Ci na trasie zmierzy pojemność cylindrów i jeszcze będzie potrafił to zsumować?!

Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc...

Zwróćcie uwagę na to że chłopak szuka NOWEGO motocykla.Więc jakieś kombinacje z dowodem nie wchodzą w grę.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

No cóż... sprawa jest nieciekawa... Dość kretyńsko to wymyślili z tą pojemnością... Gdyby nasz kochany ustawodawca pomyślał (to ponoć nie boli) to doszedł by do wniosku, że wystarczającym było by kryterium mocy... Stosując podwójne kryterium mocy i pojemności, wprost rewelacyjnie utrudnia życie motocyklistom, którzy mogli by sobie zakupić właśnie jakiegoś niewielkiego chopperka czy Virago 535 czy VT 600 :wink: .... Takim sposobem praktycznie najpopularniejsze motocykle klasy lżejszej wśród choperrów przekraczają określone normy i jakby to powiedzieć... młodzi fani chopperów są w czarnej D...e :bigrazz: Po prostu paranoja!!!

"...I oto mamy klasyczny przykład "polskiego warcholstwa" w czystej postaci.

NO comment..."

".....dodatkowo podając błędne dane podpada przynajmniej pod paragraf o 'celowym wprowadzaniu urzędnika państwowego w błąd'..."[/font]

nie, no widzę że samych świętych tutaj mamy, ależ przepraszam wobec tego, że zakłóciłem spokój panów

"....no baaa! Jeszcze lepiej sobie zarejestrować 1000/500 (skoro 125/50 się da)

Kto Ci na trasie zmierzy pojemność cylindrów i jeszcze będzie potrafił to zsumować?!..."

a gdzie mowa o zamianie wszystkiego? i co to za porównanie? 125/50 i 500/1000?

ja piszę o różnicy 2.4 KM a wy od razu z grubej rury...

"...Zwróćcie uwagę na to że chłopak szuka NOWEGO motocykla.Więc jakieś kombinacje z dowodem nie wchodzą w grę..."

a gdzie wyczytałeś u kolegi, że chce fabrycznie nowy motocykl? ja zrozumiałem raczej, że obecnie jeździ Virago 125, a szuka dla siebie nowego... ja też obecnie jeżdżę Marudą, ale szukam nowego, może jakaś VT? używana oczywiście, ale dla mnie NOWA... przy zakupie fabrycznie nowego sprzętu oczywiście żadne kombinacje nie wchodzą w grę, masz fakturę i po sprawie, natomiast przy zakupie sprzętu z zagranicy wpisujesz w papierach czasem różne rzeczy....zmiana ilości koni z 50 na 47.6 no faktycznie jest ciężkim przestępstwem, można iść siedzieć i jeszcze te wyrzuty sumienia, że się państwowego urzędnika wprowadziło w taki makabryczny błąd, tragedia.... kolego Slash_Virago oczywiście cofam wszystko co napisałem, jesteś młodym człowiekiem, więc jako trochę starszy mówię ci, że w życiu trzeba się kierować uczciwością i ufnością w ludzi, jak ci kto oklepie lewy policzek to podstaw mu jeszcze jaja i broń Boże nie kombinuj w życiu, zawsze krocz prosto do przodu i Alleluja... dziękuję za uwagę, pozdrawiam kolegów z aureolami

Edytowane przez zenoo