Jump to content

Suzuki GN 125 - problem z przednia lampa

Kuklex
 Share

Recommended Posts

zauwazylem ze swiatlo w moim motorku dziwnie swieci. zrzucilem wine na zle ustawienie lampy. pozniej wyregulawalem ja ale dalej cos jest nie tak. zwykle swiatlo swieci w miare dobrze ale swiatlo dlugie ma strasznie krotki zasieg i swieci duzo nizej. rozkrecilem lampe i w srodku znalazlem zarowke H4 a na szkle jest napisane "3h36". wywnioskowalem ze zarowka powinna byc H3 ale kupilem taka i jest ona zupelnie inna

powiedzcie mi czy w przedniej lampie mojego motorka jest zarowka H4, H3 czy moze jakas inna. dodam ze moj motor ma identyczna konstrukcje jak Suzuki GN 250 i GN 400

pozdro

Wrzuć kolego foto mocowania żarówki w lampie to cyganka prawdę Ci powie. I możesz jeszcze zapodać foto lampy od przodu aby było widać środek.

lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383
prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1
...i tak wszyscy umrzemy...

a ja mam dla ciebie rewolucyjna propozycje....

zadzwon dos erwisu albo sciagnij serwisowke - to da ci odpowiedz na 100%

telefonicznie tez na 100% powiedza ci jaka zarowka.

z twojego opisu zastanawiam sie czy nie rozregulowales swiatel, tak ze na dlugim promien nie pada na ziemie i go nie widzisz... albo ktos ci zrobil psikusa i masz lampe do gory nogami :biggrin:

powodzonka!

p.s. oczywiscie co do ustawiania poprawnego swiatel - google prawde ci powie.

• 10 months later...

Wymieniałem ostatnio żarówkę w GN125 (myślę, ze reflektor moze być podobny).

Ponieważ wysiadła mi w drodze załozyłem H4. Nie pasowała, musiałem podginać blaszane wystepy w obudowie żarówki.

Dowiedziałęm się - zreszta wyczytałem na tej spalonej - że to są żarówki halogenowe z cokołem R2.

Ich moc jest mniejsza niż H4.

Trzeba pytać o żarówkę halogenową z tradycyjnym cokołem, podobno takie są uzywane np. w Fiatach UNO.

Na razie założyłem całkiem tradycyjną żarówkę 35W ( w maluchach były kiedyś takie) i mam spokój.

W nocy jakoś nie jeżdżę, a w dzień i taka spoko wystarczy.