Kuklex Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 zauwazylem ze swiatlo w moim motorku dziwnie swieci. zrzucilem wine na zle ustawienie lampy. pozniej wyregulawalem ja ale dalej cos jest nie tak. zwykle swiatlo swieci w miare dobrze ale swiatlo dlugie ma strasznie krotki zasieg i swieci duzo nizej. rozkrecilem lampe i w srodku znalazlem zarowke H4 a na szkle jest napisane "3h36". wywnioskowalem ze zarowka powinna byc H3 ale kupilem taka i jest ona zupelnie innapowiedzcie mi czy w przedniej lampie mojego motorka jest zarowka H4, H3 czy moze jakas inna. dodam ze moj motor ma identyczna konstrukcje jak Suzuki GN 250 i GN 400pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Wrzuć kolego foto mocowania żarówki w lampie to cyganka prawdę Ci powie. I możesz jeszcze zapodać foto lampy od przodu aby było widać środek. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 a ja mam dla ciebie rewolucyjna propozycje....zadzwon dos erwisu albo sciagnij serwisowke - to da ci odpowiedz na 100%telefonicznie tez na 100% powiedza ci jaka zarowka. z twojego opisu zastanawiam sie czy nie rozregulowales swiatel, tak ze na dlugim promien nie pada na ziemie i go nie widzisz... albo ktos ci zrobil psikusa i masz lampe do gory nogami :biggrin: powodzonka!p.s. oczywiscie co do ustawiania poprawnego swiatel - google prawde ci powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INK Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Wymieniałem ostatnio żarówkę w GN125 (myślę, ze reflektor moze być podobny). Ponieważ wysiadła mi w drodze załozyłem H4. Nie pasowała, musiałem podginać blaszane wystepy w obudowie żarówki. Dowiedziałęm się - zreszta wyczytałem na tej spalonej - że to są żarówki halogenowe z cokołem R2. Ich moc jest mniejsza niż H4. Trzeba pytać o żarówkę halogenową z tradycyjnym cokołem, podobno takie są uzywane np. w Fiatach UNO. Na razie założyłem całkiem tradycyjną żarówkę 35W ( w maluchach były kiedyś takie) i mam spokój. W nocy jakoś nie jeżdżę, a w dzień i taka spoko wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi