tomek 125 Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Witam, mam takie pytanko czy do hondy xl 350r z 89.r beda pasowały lagi typu usd, poniewaz czasem lubie sobie delikatnie poskakac a standardowe zawieszenie strasznie dobija :P Wiem ze to nie jest motocykl do ostrej jazdy ale czy opłacało by sie takie rozwiązanie? nie bedzie za słaba rama? Co o tym sadzicie? z góry dziekuje za odp. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghollum Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Witam, mam takie pytanko czy do hondy xl 350r z 89.r beda pasowały lagi typu usd, poniewaz czasem lubie sobie delikatnie poskakac a standardowe zawieszenie strasznie dobija :P Wiem ze to nie jest motocykl do ostrej jazdy ale czy opłacało by sie takie rozwiązanie? nie bedzie za słaba rama? Co o tym sadzicie? z góry dziekuje za odp. :)Skoki przedniego zawieszenia to nie wszystko, a co z tyłem? poza tym jeśli znajdziesz dobrego dawcę to jest to do zrobienia ale czy to ci się opłaci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek 125 Posted October 21, 2008 Author Share Posted October 21, 2008 Własnie mi chodzi o to ze mocy mi nie brakuje, do silnika dołozyłem kupe kasy i wiem na czym jezdze, a z tyłem to myslałem o widelcu z xl 600rm, a crosa niechce kupowac bo jakos wole enduro, sa swiatła itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 Własnie mi chodzi o to ze mocy mi nie brakuje, do silnika dołozyłem kupe kasy i wiem na czym jezdze, a z tyłem to myslałem o widelcu z xl 600rm, a crosa niechce kupowac bo jakos wole enduro, sa swiatła itp.tył i przód musowo, jezdzilem na DR z przodem od YZ to wlasciwosci jezdne miala dużo gorsze niż seria... wogole to ze sobą nie współgra... przod wszystko przyjmuje twardo a tył pływa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek 125 Posted October 29, 2008 Author Share Posted October 29, 2008 (edited) Koledzy, niechce zakładac nowego temtu wiec zapytam o rade w tym temacie,mam nadzieje ze ktos mi podpowie otóz ostatnio zaobserwowałem wyciek oleju spod tego małego dekielka w którym znajduje sie filtr oleju :banghead: , próbowałem juz dokrecac ale to nie pomogło a niechce dokrecac "NA CHAMA" bo zerwe gwint i narobie sobie biedy :banghead: i tu moje pytanie, czy tam ma byc oryginalnie jakas uszczelka???? a jezeli nie to czy mozna deliktnie posmarowac silikonem i zakrecic???? z góry dziekuje za odp :biggrin: Edited October 29, 2008 by tomek 125 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson Posted October 29, 2008 Share Posted October 29, 2008 Odtłuść i smaruj silikonem. Nic się nie stanie.Jeżeli chodzi o zawieszenie to zdecydowanie NIE POLECAM.Miałem kiedyś XLR250 Baja z zawiasem przód od RM250 i całym pozostałym nadwoziem.Przeróbka ta spowodowała zmianę kąta nachylenia główki ramy, sprzęt się prowadził jak taczka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghollum Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Pod dekielkiem powinien byc oring, jeśli nie trzyma to do wymiany. Silikonem można się podratowac byle z głową i nie nakitowac go za dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moonraker Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Dokładnie to tam są 2 oringi. Kup nowe za parę groszy i zapomnisz o wyciekach. Warto też je wymieniać przy wymianie filtra, koszt praktycznie żaden a masz pewność ze będzie sucho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts