Jump to content

Honda xl 350r

Recommended Posts

Witam, mam takie pytanko czy do hondy xl 350r z 89.r beda pasowały lagi typu usd, poniewaz czasem lubie sobie delikatnie poskakac a standardowe zawieszenie strasznie dobija :P Wiem ze to nie jest motocykl do ostrej jazdy ale czy opłacało by sie takie rozwiązanie? nie bedzie za słaba rama? Co o tym sadzicie? z góry dziekuje za odp. :)

Witam, mam takie pytanko czy do hondy xl 350r z 89.r beda pasowały lagi typu usd, poniewaz czasem lubie sobie delikatnie poskakac a standardowe zawieszenie strasznie dobija :P Wiem ze to nie jest motocykl do ostrej jazdy ale czy opłacało by sie takie rozwiązanie? nie bedzie za słaba rama? Co o tym sadzicie? z góry dziekuje za odp. :)

Skoki przedniego zawieszenia to nie wszystko, a co z tyłem? poza tym jeśli znajdziesz dobrego dawcę to jest to do zrobienia ale czy to ci się opłaci?

Własnie mi chodzi o to ze mocy mi nie brakuje, do silnika dołozyłem kupe kasy i wiem na czym jezdze, a z tyłem to myslałem o widelcu z xl 600rm, a crosa niechce kupowac bo jakos wole enduro, sa swiatła itp.

Własnie mi chodzi o to ze mocy mi nie brakuje, do silnika dołozyłem kupe kasy i wiem na czym jezdze, a z tyłem to myslałem o widelcu z xl 600rm, a crosa niechce kupowac bo jakos wole enduro, sa swiatła itp.

tył i przód musowo, jezdzilem na DR z przodem od YZ to wlasciwosci jezdne miala dużo gorsze niż seria... wogole to ze sobą nie współgra... przod wszystko przyjmuje twardo a tył pływa...

Koledzy, niechce zakładac nowego temtu wiec zapytam o rade w tym temacie,mam nadzieje ze ktos mi podpowie otóz ostatnio zaobserwowałem wyciek oleju spod tego małego dekielka w którym znajduje sie filtr oleju :banghead: , próbowałem juz dokrecac ale to nie pomogło a niechce dokrecac "NA CHAMA" bo zerwe gwint i narobie sobie biedy :banghead: i tu moje pytanie, czy tam ma byc oryginalnie jakas uszczelka???? a jezeli nie to czy mozna deliktnie posmarowac silikonem i zakrecic???? z góry dziekuje za odp :biggrin:

Edited by tomek 125

Odtłuść i smaruj silikonem. Nic się nie stanie.

Jeżeli chodzi o zawieszenie to zdecydowanie NIE POLECAM.

Miałem kiedyś XLR250 Baja z zawiasem przód od RM250 i całym pozostałym nadwoziem.

Przeróbka ta spowodowała zmianę kąta nachylenia główki ramy, sprzęt się prowadził jak taczka.