SebC Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Pytałem o osiągi, bo nie tyle moc, co żywotność silnika się liczy. Kolega zakupił MT-03 z fitrem KN i puszkami LeoVince i wali w tłumik hamując silnikiem, że się kury we wsi nieść nie chcą. A reakcja wtrysku może wkur**ć po dłuższsej jeździe, ale na początku jest fun.Układ zasilania po takich przeróbkach nie przeszedł żadnego strojenia i nie wróżę długiej i bezawaryjnej jazdy.Moje 5groszy jako użytkownika mt03: Charakterystyka silnika to niestety zasługa norm ekologicznych i zbyt ubogiej mieszanki przy niskich otwarciach przepustnicy. Da się to zdecydowanie poprawić instalując w np. moduł sterujący Rapid Bike. Przy takim zestawie (KN i przelotowy wydech) nie da się chyba uniknąć strzałów bo cały układ dostaje za dużo powietrza. Zablokowanie tego systemu od dopalania spalin może trochę poprawi sytuację. Trzeba próbować. Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz2887 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu obserwuję ten temat i postanowiłem przerobić swój wydech w sv650 z 1999r (silnik z 2003r). Kolego edzio oglądałem nagranie z przerobionym tłumikiem przez Ciebie i bardzo podoba mi się ten basowy dzwięk :). Mam kilka pytań odnośnie przeróbki. Udzielisz mi na nie odpowiedzi ? :) Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez mariusz2887 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam. Od jakiegoś czasu obserwuję ten temat i postanowiłem przerobić swój wydech w sv650 z 1999r (silnik z 2003r). Kolego edzio oglądałem nagranie z przerobionym tłumikiem przez Ciebie i bardzo podoba mi się ten basowy dzwięk :). Mam kilka pytań odnośnie przeróbki. Udzielisz mi na nie odpowiedzi ? :)Wal telefonicznie bo brak czasu na klikanie. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz2887 Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Dzięki edzio że chciałeś pomóc ale nie mogłem się doczekać i przerobiłem już ten wydech :). W poniedziałek rozprułem i włożyłem nowe wnętrzności a dzisiaj byłem pospawać. Tłumik już założyłem ale muszę jeszcze spolerować spawy i zrobić małą przeróbkę końcówki wydechu :). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kn0wS Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Witam, mam pytanie czy jakie wydechy do yamahy xj 600 diversion polecacie by nie zmieniać kolektora 4-2-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Nie mam rozeznania w tym co jest dostępne na rynku z braku czasu.Musisz sam posiedzieć w necie. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannex Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witam.Czy jest opcja naprawy wysyłkowo tzn pakuję wydech w folię a kolega dorabia zmęczony tłumik końcowy, prostuje kolanka i maluje całość?Motocykl to Honda NTV 650, gra dobrze ale tylko przez dziurki i do tego jest po szlifie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jest taka możliwość ale najpierw podeślij fotki pacjęta na [email protected]. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczibreslau Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 (edytowane) Panowie mam pytanie. Otóż chciał bym założyć jakiś przelotowy tłumik do zx12r (najlepiej mivv-a). Problem polega na tym że używanych do tego motocykla nie ma. Myślałem aby kupić tłumik od innego motocykla przykręcany na śruby (3 lub 4) i po prostu wywiercić sobie we flanszy końcowej kolektora otwory w odpowiednich miejscach. Niestety rura końcowa kolektora w 12-tce ma ok 76 mm (zaznaczyłem na zdjęciu) założył bym sobie na tą rurę tłumik od innego moto i skręcił śrubami. Zastanawiam się tylko od jakich motocykli tłumików poszukiwać (tzn które sprzęty mają kolektor o podobnej średnicy co mój). Wim że na napewno 929 i 954 mają dużą średnicę wlotową. Jakie jeszcze motocykle wchodzą w grę? https://zapodaj.net/57a50593a0276.jpg.html Edytowane 19 Lipca 2016 przez Arczibreslau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi