Sebaa_75 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Witam! Kilka dni temu w garażu pojawiła się nowa mieszkanka - Yamaha TDM 850 '91.Pojechałem do Bydgoszczy, obejrzałem, pojeździłem i wróciłem. Jest parę drobiazgów do zrobienia- wiadomo - ale wszystko działa, jedzie prosto, pracuje równo. Moto jest ze Szwajcarii, drugi rok w Polsce. Kupiłem, bo w Szwajcarii ludzie dbają o sprzęt, u nas też chyba zbytnio nie dostał po plecach. Na razie jestem zachwycony, przede wszystkim wygodą w siodle. W piątek zalegalizowałem nowy związek. Poszedłem na egzamin z duszą na ramieniu i wcale nie byłem pewny, że zdam. Egzaminator okazał się bardzo rzeczowym i miłym facetem. O czynnościach obsługowych wręcz porozmawialiśmy na luzie. Potem wzniesienie, poszło spokojnie, ósemki, slalom i na miasto. Na mieście był spory korek, poprosił mnie, żebym to ominął i skręcił w inną ulicę i zawróciliśmy do ośrodka. Przy garażu pogadaliśmy o samolotach, (akurat leciała jakaś Cesna, a teraz jest to kolejne prawo jazdy po które zamierzam się ustawić w kolejce) i pogratulował mi zdanego egzaminu. Jeszcze się z tego cholernie cieszę.Każdemu życzę takiego egzaminatora. Dodam, że byłem 4 z grupy 6 osób i wszyscy przede mną też zdali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 gratuluję i zazdroszczę egzaminatora :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ja też miałem fajnego egzaminatora :icon_mrgreen: Prawie na mieście zaliczyłem glebę , a tu na koniec słyszę :"niech pan następnym razem tak nie robi, ale zaliczę panu egzamin" :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luthien_Kathy Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Gratuluje zdania egzaminu i oczywiście nowej mieszkanki :bigrazz: hehe dopiszę też, że mój egzaminator też był bardzo fajny :flesje: pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 ja mam 15 egzamin... Obym mial tyle szczescia co wlasciciel tematu :flesje:Oby mnie stres nie zjadl, bo jak sie bede trzasl jak na kat. B to nawey nie utrzymam rownowagi na motocyklu...Moze jakies rady macie ?ps. oczywiscie gratuluje Sebie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa_75 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Moze jakies rady macie ? Spokój, opanowanie... Słuchaj co egzaminator do Ciebie mówi... Ja miałem ze sobą kurtkę moto, więc pochwalił mnie i zaraz opitolił za brak rękawic ( nie zdążyłem zabrać z garażu)...Jedź spokojnie i powoli ale bez przesady, nie można też być spiętym i okazywać zdenerwowania, oglądaj się przy ruszaniu, upewniaj się przy manewrach, żeby egzaminator to widział... Jeśli nie masz pojęcia o mechanice to przygotuj się z czynności obsługowych... I opanuj dobrze manewry na placu... Powinno być dobrze. ps. oczywiscie gratuluje Sebie :flesje: Dziękuję :icon_mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 wlasnie w tym tkwi caly mankament, ze ja nie potrafie opanowac nerwow...NIe zdalem kat. B poniewac nie dalem rady opanowac nerwow, tak sie spielem, nogi mi drzaly, kierownica to byla mokra w L-ce, ogolnie tragedia...Juz zrobilem moja CeBulka kilka set km. oraz poprzednim motorkiem kilka tysiecy, nie mam problemu z jazda, ale jak bede sie tak stresowac to obleje juz na 8, najade na linie, lub cos w tym stylu, chociaz na prawku robie to z 'zamknietymi oczami'...Macie moze cos na uspokojenie ? Rady ? Prosze Was pomozcie :icon_mrgreen:Ja wypije meliske i kupie jakies tabletki na uspokojenie bo inaczej nie dam rady zdac :flesje:Walcie jakies pomysly ...ps. mam profesjonalna kurtke, buty oraz rekawice oczywiscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi