Skocz do zawartości

ślizganie na kanapie a nowe spodnie

Rekomendowane odpowiedzi

po kilku miesiącach jazdy w jeansach kupiłem spodnie motocyklowe Icon i są do kitu :) , ślizgam się na kanapie podczas hamowania, kolanami nie czuję moto (ochraniacze) i nie mam jak zaprzec się na baku podczas hamowania. :flesje:

Znam podstawy zapierania się nogami w podnózki itp. i w jeansach dawałem radę ale teraz jest dramat, efekt jest taki że zapieram się rękami o kierownicę podczas hamowania bo nogi nie trzymają - śliski materiał.

Też tak macie ? O co chodzi ? przecież Icon to podobno niezła firma. :wink:

Moje tekstylne Akito Desert, el cheapo i dolna półka mają wstawki z syntetycznej skóry na tyłku i od wewnętrznej strony kolan, właśnie po to, żeby się nie ślizgać i móc kolanami o bak zapierać. Działa to bardzo dobrze.

A w temperaturach rzędu 7 stopni kurtka narzucona na podkoszulek spokojnie daje radę, nogi mi też nie marzną, w skórze nie było tak dobrze. :-)

Moje tekstylne Akito Desert, el cheapo i dolna półka mają wstawki z syntetycznej skóry na tyłku i od wewnętrznej strony kolan, właśnie po to, żeby się nie ślizgać i móc kolanami o bak zapierać. Działa to bardzo dobrze.

A w temperaturach rzędu 7 stopni kurtka narzucona na podkoszulek spokojnie daje radę, nogi mi też nie marzną, w skórze nie było tak dobrze. :-)

Też mam tekstylny strój i nie ma mowy o ślizganiu się na kanapie, wręcz nie mogę zmienić pozycji dopóki nie podniosę zadka nad kanapę. po wewnętrznej stronie kolan mam wstawki z czegoś na kształt skóry. Przy obecnej pogodzie jest mi całkiem ciepło (t-shirt+ciuchy motocyklowe :( ) :(

Moje spodnie to BF Desert (ciekawa zbieżność nazw, opisów i jakies takie dziwnie podobne na zdjęciach :( ).

pozdrawiam

no i wszystko jasne BF desert rządzi, też powaznie przymierzałem się właśnie do tego modelu w kilku sklepach ale deserty są tak chodliwe że nie doczekałem się na swój rozmiar. Kupiłem co mi pierwsze w ręce wpadło i jakoś(ć) wyglądało.

Powoli się przyzwyczajam także może się nie rozwalę zanim wyczuję moto na nowo.

Oczywiście jest ciepło i tez jeżdzę w tylko podkoszulku pod kurtkę i nic nie wieje - tyle dobrze :)

no i wszystko jasne BF desert rządzi, też powaznie przymierzałem się właśnie do tego modelu w kilku sklepach ale deserty są tak chodliwe że nie doczekałem się na swój rozmiar.

Rządzić to może niekoniecznie, generalnie te same ciuchy są produkowane na licencji przez BF i Akito (oraz, z tego co widzę, w Polsce G-Rider je sprzedaje), różnice są niewielkie (oglądałem BF znajomej i ma trochę inną tkaninę na wlotach powietrza, w mojej są takie duże otwory). Za 150 funtów za komplet to był niezły deal, w Polsce zdecydowanie za dużo sobie za BF życzą - membrana jest mocno taka sobie (gdyby nie można było jej wypinać to latem byłoby tragicznie), a przemyślenie całego stroju też pozostawia wiele do życzenia (np. zapinanie dołu spodni nie na rzep czy coś pozwalające na swobodną regulację tylko na spinki w trzech możliwych pozycjach, przez co nie można uszczelnić nogawek na butach i wieje od dołu, rozwiązanie wlotów powietrza się nie sprawdza jak jest gorąco etc.) Poza tym już mi się jeden szew popruł przy pasie, na szczęście chwila pracy z igłą i nitką rozwiązała problem.

No ale w takiej cenie trudno dostać coś sensownego z wypinaną membraną, żeby latem się nie zagotować. Nie jest to Rukka czy Rev'it, ale jestem zadowolony. :-) I myślę, że po zimie, jak już przetestuję ciuchy we wszystkich warunkach klimatycznych to napiszę jakąś bardziej szczegółową recenzję.