ovvero Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 po kilku miesiącach jazdy w jeansach kupiłem spodnie motocyklowe Icon i są do kitu :) , ślizgam się na kanapie podczas hamowania, kolanami nie czuję moto (ochraniacze) i nie mam jak zaprzec się na baku podczas hamowania. :flesje: Znam podstawy zapierania się nogami w podnózki itp. i w jeansach dawałem radę ale teraz jest dramat, efekt jest taki że zapieram się rękami o kierownicę podczas hamowania bo nogi nie trzymają - śliski materiał. Też tak macie ? O co chodzi ? przecież Icon to podobno niezła firma. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 moze dobrales zle spodnie do tego typu motocykla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 złej baletnicy i spódniczka przeszkadza :Djsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovvero Opublikowano 15 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 do moderatórów :clap: kurka, przenieśliście mi watek - to miał by wątek o technice jazdy a nie o gaciach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 chętnie. do piwa, pasuje..?bosz... może lepiej napisz do bravo, co? :Djsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovvero Opublikowano 15 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 chętnie. do piwa, pasuje..?bosz... może lepiej napisz do bravo, co? :crossy:jsz może byc do piwa :wink: śmiejesz się, ale jakbym wiedział że tekstylia to taka wazelina tobym od razu w skórę szedł. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Karlik Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Moje tekstylne Akito Desert, el cheapo i dolna półka mają wstawki z syntetycznej skóry na tyłku i od wewnętrznej strony kolan, właśnie po to, żeby się nie ślizgać i móc kolanami o bak zapierać. Działa to bardzo dobrze. A w temperaturach rzędu 7 stopni kurtka narzucona na podkoszulek spokojnie daje radę, nogi mi też nie marzną, w skórze nie było tak dobrze. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Moje tekstylne Akito Desert, el cheapo i dolna półka mają wstawki z syntetycznej skóry na tyłku i od wewnętrznej strony kolan, właśnie po to, żeby się nie ślizgać i móc kolanami o bak zapierać. Działa to bardzo dobrze. A w temperaturach rzędu 7 stopni kurtka narzucona na podkoszulek spokojnie daje radę, nogi mi też nie marzną, w skórze nie było tak dobrze. :-)Też mam tekstylny strój i nie ma mowy o ślizganiu się na kanapie, wręcz nie mogę zmienić pozycji dopóki nie podniosę zadka nad kanapę. po wewnętrznej stronie kolan mam wstawki z czegoś na kształt skóry. Przy obecnej pogodzie jest mi całkiem ciepło (t-shirt+ciuchy motocyklowe :( ) :( Moje spodnie to BF Desert (ciekawa zbieżność nazw, opisów i jakies takie dziwnie podobne na zdjęciach :( ). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovvero Opublikowano 16 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 no i wszystko jasne BF desert rządzi, też powaznie przymierzałem się właśnie do tego modelu w kilku sklepach ale deserty są tak chodliwe że nie doczekałem się na swój rozmiar. Kupiłem co mi pierwsze w ręce wpadło i jakoś(ć) wyglądało. Powoli się przyzwyczajam także może się nie rozwalę zanim wyczuję moto na nowo. Oczywiście jest ciepło i tez jeżdzę w tylko podkoszulku pod kurtkę i nic nie wieje - tyle dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Karlik Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 no i wszystko jasne BF desert rządzi, też powaznie przymierzałem się właśnie do tego modelu w kilku sklepach ale deserty są tak chodliwe że nie doczekałem się na swój rozmiar. Rządzić to może niekoniecznie, generalnie te same ciuchy są produkowane na licencji przez BF i Akito (oraz, z tego co widzę, w Polsce G-Rider je sprzedaje), różnice są niewielkie (oglądałem BF znajomej i ma trochę inną tkaninę na wlotach powietrza, w mojej są takie duże otwory). Za 150 funtów za komplet to był niezły deal, w Polsce zdecydowanie za dużo sobie za BF życzą - membrana jest mocno taka sobie (gdyby nie można było jej wypinać to latem byłoby tragicznie), a przemyślenie całego stroju też pozostawia wiele do życzenia (np. zapinanie dołu spodni nie na rzep czy coś pozwalające na swobodną regulację tylko na spinki w trzech możliwych pozycjach, przez co nie można uszczelnić nogawek na butach i wieje od dołu, rozwiązanie wlotów powietrza się nie sprawdza jak jest gorąco etc.) Poza tym już mi się jeden szew popruł przy pasie, na szczęście chwila pracy z igłą i nitką rozwiązała problem. No ale w takiej cenie trudno dostać coś sensownego z wypinaną membraną, żeby latem się nie zagotować. Nie jest to Rukka czy Rev'it, ale jestem zadowolony. :-) I myślę, że po zimie, jak już przetestuję ciuchy we wszystkich warunkach klimatycznych to napiszę jakąś bardziej szczegółową recenzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi