SartaB Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Witam wszystkich.Jestem świerzakiem motocyklowym i chciałbym w bezpiecznych warunkach potrenować na swoim nowym moto, technik jazdy. Czy w Poznaniu jest jakieś bezpieczne miejsce, gdzie można potrenować przeciwskręt, hamowanie awaryjne itp itd? Z kursu niewiele wyniosłem, a chciałem potrenować w możliwie bezpiecznych warunkach a nie bezpośrednio na drodze. Egzamin zdałem ale mam poczucie, że moje umiejętności są naprawdę mizerne. Przekonałem się o tym (całe szczęście bezboleśnie) całkiem niedawno :crossy:Myślałem o jakichś parkingach przed marketami ale nie wiem czy to jest właściwe miejsce...Jak tylko naprawią mi moto chciałbym mieć już jakieś namiary na miejscówkę coby zabrać się za szlifowanie umiejętności praktycznie odrazu. Z góry dziękuję za odpowiedź i informacje w tym zakresie. PS. Jeśli jest w Poznaniu ktoś cierpliwy co by podszkolił nowicjusza byłoby bardzo fajnie :biggrin:PPS. Wiem, że już późno i sezon się kończy ale chyba w nauce chłodniejsza pogoda nie przeszkadza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 niestety miejsca "100% bezpiecznego" nie ma w poznaniu ale b.dużo ludzi trenuje na parkingu przed stadionem na bułgarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 niestety miejsca "100% bezpiecznego" nie ma w poznaniu ale b.dużo ludzi trenuje na parkingu przed stadionem na bułgarskiejparking pod stadionem bardzo bezpieczny. szczegolnie polecam osobom ubezpieczonym na duze kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 parking pod stadionem bardzo bezpieczny. szczegolnie polecam osobom ubezpieczonym na duze kwotyMiales dobre ubezpieczenie ? :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 W moim mieście trenuję sobie na placu targowym, nie cały jest w asfalcie ale 5 m szeroki i kilkaset długi po 2 alejki. Parking się nadaje ale jeśli kostka to warto uważać i pamiętać, że stan samochodów w polsce jest tragiczny i wszędzie po nich nasrane olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liver Sausage Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Koło ronda Żegrze przed WSK jest taki parking mały, tam jeździłem jak chciałem samochodem sobie zakręty poćwiczyć, tylko on trochę mały jest i w dzień raczej samochody na nim stoją. Na moto jeszcze tam nie byłem.Poza tym masz parking przed M1, nawet gdzieś tam jest ósemka z kostki zrobiona :icon_exclaim: Wieczorem można sobie spokojnie pojeździć (ale tylko wieczorem, w dzień na każdym jest zbyt duży ruch). Jeśli wolisz asfaltowy, to Carrefour na Franowie ma taki. To tyle z moich okolic, reszty Poznania nie znam tak dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Miales dobre ubezpieczenie ? :icon_exclaim:niestety tylko oc sprawcy a w tym kraju zdrowie czlowieka nie jest w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SartaB Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Dziękuję bardzo za podpowiedzi miejscówek. Jak tylko zrobią mi moto to je sprawdzę. Jak trafię na jakieś nowe to umieszczę je w tym wątku. Pozdrawiam :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Jak tylko zrobią mi moto to je sprawdzę. A co już była gleba? :bigrazz: :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) A co już była gleba? :icon_biggrin: :flesje: ...Przekonałem się o tym (całe szczęście bezboleśnie) całkiem niedawno :( ... Jak tylko naprawią mi moto ... no chyba tak pzdr :wink: Edytowane 14 Września 2008 przez rahu Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SartaB Opublikowano 16 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 no chyba tak pzdr :buttrock: ano była była :icon_mrgreen:ale będzie OK. Człowiek załapie trochę pokory, ogłady, respektu..No nieważne co było a nie jest nie pisze się w rejestr. Będzie moto będę trenował na placykach.W okolicach wjazdu na Malte przy stoku widziałem (chyba ul. Baraniaka) pas z ósemkami.. Jak przyjdzie pora to to dokładnie obadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 przed każdym duzym marketem masz parkingi ktore z reguły po 21 są puste. ponieważ masz uprawnienia do jazdy na moto nikt do ciebie sie nie przyczepi ze trenujesz sobie.ten parking przy baraniaka jest troche "maławy" ale wolne manewry da rade tam cwiczyc zreszta wykorzystuja go szkółki PJ Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi