pagi Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 jade sobie wczoraj do domu z pracy, deszcz pada, mokro, korki i non stop gdzies stoję na swiatlach - oczywiscie przeciskam sie miedzy autami, nie jade szybko, nie chcem zaliczyc gleby az tu nagle...ruszam spod swiatel: 1 gaz 2 gaz i wjezdzam na przejscie dla pieszych, nawet nie zwrocilem uwagi ze wjezdzam na pas zebbry, na liczniku jakies 70 3 gaz i nagle czuje tyl motoru zaczyna uciekac w prawo, kolo tylne lapie poslizg , silnik zaczyna wyc a mi juz cieplo sie robi bo czuje ze zaraz glebne...nie wiem jak ale odpuscilem skrecilem fajera i jakos wybranlem z opresji...kurcze malo brakowalo - pomyslalem, z drugiej strony nie ruszalem od razu tylko mialem juz jakals predkosc a tu na 3 taki zonnk no to tyle chcialem napisac , deszcz , mokra jezdnia do tego sliskie pasy i problem gotowyuwazajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 nic miłego, ja miałem sytuację że w słoneczny dzień złapałem uślizg na zebrze co zrobić trzeba się pilnować pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesuah Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 "Unikaj białego i sypkiego" - zawsze mówił instruktor przed ruszeniem na miasto - "ale dopóki się nie przejedziesz driftem nie będziesz wiedział jakie to niebezpieczne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiery Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Zawsze omijać białe (zebry, pasy rozdzielające, strzałki, etc), nieważne mokre czy suche. M.in. po to, żeby sobie wyrobić nawyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 No i trzeba uważać na wszelkie plamy. Raz może być to woda, innym razem olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Ja do "zawsze unikania" dodalbym: jak masz ogarniete moto to raz na jakis czas wjedz specjalnie na biale i odwin ;)Dobrze czasem przypomniec sobie gdzie sie konczy przyczepnosc, a zaczyna drift.Ktos kto nigdy nie byl w uslizgu moze sie bardzo zdziwic.Polecam cwiczenia na trawie :) Wieeele daja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeKaWu Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Polecam cwiczenia na trawie :) Wieeele daja. hehe ja sie tak bawilem i za ktoryms razem ani sie obejrzalem jak motor lezal na trawie Mi tam za duzo nie daly takie cwiczenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Noi lezal na trawie, nie mow ze nei nauczyles sie chociaz troche wyczuwac uslizg i z niego wychodzic, oraz nie panikowac.Ja dzieki takim zabawom wyszedlem z kilku niefajnych uslizgow, w tym nawet 2 uslizgow przodu ;)Taki jestem kurna pro rajder maderfaker :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeKaWu Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Noi lezal na trawie, nie mow ze nei nauczyles sie chociaz troche wyczuwac uslizg i z niego wychodzic, oraz nie panikowac.Ja dzieki takim zabawom wyszedlem z kilku niefajnych uslizgow, w tym nawet 2 uslizgow przodu :PTaki jestem kurna pro rajder maderfaker :P Nie nastawialem sie wtedy na trening tylko nudzilo mi sie w nocy na siekierkowskim, takze dlugo to nietrwalo, trawa byla sliska bo mokra a ja szybko dostalem nauczke :) Za to fajnie cwiczylo mi sie hamowanie i przyspieszanie na prostym odcinku drogi obok toru stegny. Jedna polowa jezdni jest tam czysta a druga zawsze ma troche piachu Polecam ;) A jak tam Twoje plany przesiadki na afri? P.S. Jak jestes taki madafakin' pro rajder to chetnie sie z Toba ustawie i podpatrze miszcza w akcji. Wymiana doswiadczen to fajna sprawa. Serio pisze ;) Edytowane 12 Września 2008 przez PeKaWu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 hehe ja sie tak bawilem i za ktoryms razem ani sie obejrzalem jak motor lezal na trawie Mi tam za duzo nie daly takie cwiczenia ;) Który? Gs czy Bandzior ;) :) Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Nie nastawialem sie wtedy na trening tylko nudzilo mi sie w nocy na siekierkowskim, takze dlugo to nietrwalo, trawa byla sliska bo mokra a ja szybko dostalem nauczke :) Za to fajnie cwiczylo mi sie hamowanie i przyspieszanie na prostym odcinku drogi obok toru stegny. Jedna polowa jezdni jest tam czysta a druga zawsze ma troche piachu Polecam ;) A jak tam Twoje plany przesiadki na afri? P.S. Jak jestes taki madafakin' pro rajder to chetnie sie z Toba ustawie i podpatrze miszcza w akcji. Wymiana doswiadczen to fajna sprawa. Serio pisze ;) Pasy nie sa dobre i po nich nie jezdzic :P *Co do afri: nie bedzie afri :PA tam napisze na pw :P *antyoftoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeKaWu Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Który? Gs czy Bandzior ;) ;) Bandziorem, na szczescie strat brak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Nie nastawialem sie wtedy na trening tylko nudzilo mi sie w nocy na siekierkowskim, takze dlugo to nietrwalo, trawa byla sliska bo mokra a ja szybko dostalem nauczke ;) Na taki motocykl z powodzeniem wystarczy sucha trawa do ćwiczeń, jazda po mokrej na oponach szosowych to jak jazda po lodzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Ja w tym roku też miałe 3 uślizgi z czego dwa na pasach a jeden na piasku. Na sczęście były na tyle słabe, że gleby nie zaliczyłem. Na pasach akurat przy solidnym odkręcaniu mi się zdarzyło :icon_question: Ogólnie trzeba unikać wszelkich "białych" morderców na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Przy jeździe na wprost można z powodzeniem pasy omijać ale przy skręcaniu z poprzeczną drogę nie zawsze jest to wykonalne, ale też nie ma co się za bardzo przejmować tymi lekkimi uślizgami tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi