Skocz do zawartości

Wszystko o Hondzie CRM 125/250

Rekomendowane odpowiedzi

Wiedziałem, że znam ta hondę była kiedyś ona kumpla Damiano (czy jakie ma z nim powiązania) z którym zamieniłem się DT za CRM http://www.bikepics.com/pictures/1796747/ oto moja była DT i w tle znajomy sprzęt ;P

Edytowane przez Paklak

Dokładnie ta :)

tylko tlok do wymiany tulejke sie szlifnie i sezon przelata.

Była blisko to wziolem :D

Taaaak? tłoczek i szlifik? a masz panie w ogóle dostępny tłoczek do tego wynalazku w nad wymiarze??

i koniecznie załóż osłony na lagi bo ci uszczelniacze spierdolą w 5 minut ;]

Edytowane przez Jackuzy

Taaaak? tłoczek i szlifik? a masz panie w ogóle dostępny tłoczek do tego wynalazku w nad wymiarze??

i koniecznie załóż osłony na lagi bo ci uszczelniacze spierdolą w 5 minut ;]

Nie spierdolą, ale długo nie pożyją, to fakt

Swoją drogą ciekawe skąd kolega weźmie tłok na szilf do tego cylindra 160 ccm ;]

Edytowane przez lionix

o 190 słyszałem, ale 160 to dla mnie nowość :icon_idea:

tak a pro po to tłoka i pierścionki dobierzesz bo są firmy specjalizujące się w tym,kiedyś czytałem o takiej firmie, ale nie mogę sobie przypomnieć jej nazwy. jak znajdę to napiszę.

i jeszcze jedno, ile twoja "husaria" ma mocy,pytam tak z ciekawości :flesje: :crossy:

koledzy dzwoniłem do Motor Tech'u w Katowicach i powiedział mi ze da rade . A i tak juz jeden nadwymiar był tu wsadzany :)

A co do mocy to nie mam zielonego pojęcia :D

Edytowane przez endzi25

ale to co? dorobia? dotoczą? odleją? ;] ciekawe czy do czerwca wyjedziesz....

Spoko baw się jak chcesz, twój kram twoje zabawki...

IMHO lepiej kupić oryginalny cylek z tłokiem od Wossnera i latać na luziku ;]

plany sie pozmieniały :D

zjanomy mechanik załatwił mi cylek z tulejką ( selekcja A) od crm 125 koleś robi sobie 160 i robimy wymiane :D ja tylko dokupuje sobie tłoczek(350zł), zawór wydechowy(150zł) i uszczelki(50zł), i spowrotem 125 ccm :)

Edytowane przez endzi25

bo kolega Jackuzy ma na swoim koncie setki razy rozkręcania gaźnika ;P i przez ten czas doszedł do jednego wniosku : DelOrto to SHIT :P lepszy japończyk, mikuni albo keihin najlepiej Keihin z płaską przepustnica z CRki.... szkoda ze ciężko trafić jakiś w sensownej cenie i pasujący bez większych przeróbek (średnice gardzieli i mocowań ;])

NIemniej jak uda Ci się ustawić Delorto w miarę normalnie i względnie to nie dotykać, nie ruszać i nie kręcić !! będzie chodził ....

za 2-3 tygodnie ? to z kim ty sie zamieniasz z jakimś Chińczykiem? :D