GABE Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Odebrałem lagi po chromowaniu technicznym w Warszawie, zapłaciłem 100 PLN za dwie sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j35 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Niestety kolega Wojtas ma rację . Z tego co ja szukałem to nikt dobrze nie położy chromu w naszym pięknym mieście . Znalazłem dwie galwanizernie ale jakość ich usług nie jest najlepsza . W zgierzu na ul. Kolorowej mogą się podjąć ale lepiej nie dawać im nic . Mnie tak pochromowali wydechy że zardzewiały po 3 miesiącach . Podobno dobry techniczny kładą na Lublinku w bazie remontowej śmigłowców ale trzeba tam mieć wejścia bo oficjalnie się nie da . Ja niestety nie mam i też chętnie bym oddał coś do chromu - a konkretnie zabierak dyfra . Gdyby ktoś wiedział o jakiejś solidnej firmie... A godzin w siodle to chyba nie mam najwiecej , dzidzia , praca itp. w tym roku dobrze jak zrobię 20 tyś. , czyli żaden wynik . Zabierak do chromu !!! zastanów się co piszesz.Przeciez to pracuje w obudowie i w smarze i nikt tego nie ogląda !!Więc po co chrom !!!!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GABE Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Zabierak do chromu !!! zastanów się co piszesz.Przeciez to pracuje w obudowie i w smarze i nikt tego nie ogląda !!Więc po co chrom !!!!!!. Tutaj była mowa o chromie technicznym. Nie chodzi o zabezpieczenie antykorozyjne tyko o nadanie większej twardości i pogrubienie danego elementu (no i kto musi się zastanowić nad tym co pisze?). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Tutaj była mowa o chromie technicznym. Nie chodzi o zabezpieczenie antykorozyjne tyko o nadanie większej twardości i pogrubienie danego elementu (no i kto musi się zastanowić nad tym co pisze?). Pozdrawiam Zpewnością koledze chodzi po głowie coś takiego Chrom techniczny na zabieraku Sprawa nie jest prosta ale da się zrobić tak jak na zdjęciach Najpierw nabić na wałek przeszlifować potem połozyc chrom tech. etapami i jeszcze do piecyka wysezonować bo inaczej spęka tak kilka razy apotem znowu na szlifierkę i gotowe wkrętke roztoczyć i pogłębić na dwa simery , Wszystko tak właśnie zrobiłem cos pięknego simer polski i nie wytrze zabieraka w miejscu styku, bo chrom jest kur.... twardy jakby co mogę pomuc w tym temacie poniżej foto http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/453ac0bf22510c15.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c20b0dccf342671b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orita Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 HIUS - Dokładnie tak . Coś takiego i myślę że się zgłoszę bo moje poszukiwania w okolicy zakończyły się bez sukcesu . Jeśli Ty w swoim motocyklu tak zrobiłeś to jak znam życie najpierw dokładnie sprawdziłeś czy warto . I ja też myślę że tak jest lepiej jak to wymyśliłeś. Dla porządku w nowszych Uralach występują dwa uszczelniacze za to nie ma osłony krzyżaka (tego kielicha z blachy). Element wymienny ze starym natomiast brzydki jak noc pażdziernikowa . Będę się zgłaszał zimą a na razie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 HIUS - Dokładnie tak . Coś takiego i myślę że się zgłoszę bo moje poszukiwania w okolicy zakończyły się bez sukcesu . Jeśli Ty w swoim motocyklu tak zrobiłeś to jak znam życie najpierw dokładnie sprawdziłeś czy warto . I ja też myślę że tak jest lepiej jak to wymyśliłeś. Dla porządku w nowszych Uralach występują dwa uszczelniacze za to nie ma osłony krzyżaka (tego kielicha z blachy). Element wymienny ze starym natomiast brzydki jak noc pażdziernikowa . Będę się zgłaszał zimą a na razie pozdrawiam No nie tak do końca wszystko przemyślane zawsze jednak warto jest sprubowac a w tych cholerach zabierakach nie można przewidzieć jednego czy czasem nie będzie puszczać na wielowpuście tam niema jak uszczelnić u mnie z przodu przy skrzyni jest idealnie a przy dyfrze po przejechaniu około 300 km pojawiła się kropelka muszę w zimie coś pomyśleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j35 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Zpewnością koledze chodzi po głowie coś takiego Chrom techniczny na zabieraku Sprawa nie jest prosta ale da się zrobić tak jak na zdjęciach Najpierw nabić na wałek przeszlifować potem połozyc chrom tech. etapami i jeszcze do piecyka wysezonować bo inaczej spęka tak kilka razy apotem znowu na szlifierkę i gotowe wkrętke roztoczyć i pogłębić na dwa simery , Wszystko tak właśnie zrobiłem cos pięknego simer polski i nie wytrze zabieraka w miejscu styku, bo chrom jest kur.... twardy jakby co mogę pomuc w tym temacie poniżej foto Jeśli koledze chodzi o to co prezentuje Hius,to nie można się nie zgodzić.Ale jeśli chodzi o chromowanie zabieraka napędu koła, to raczej nie widzę sensu.Te części się wyrabiają wraz z przebiegiem równomiernie.Po utrwardzeniu jednej ,druga się szybciej zużyje.Tak mi się wydaje. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/453ac0bf22510c15.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c20b0dccf342671b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Ze tak sie zapytam ale osso chodzi w tym poscie :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Kurcze nie mylcie z wałkiem ataku bo tego nie można chromować dwa razy obruci i po chromie a opiłki rozwalą wszystkie łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herfik44 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Z częściami według mnie to najlepiej jest jak się widzi co się kupuję ja kupiłem na Ukrainie wydechy do dniepra siodła kolana linki i kupę pierdół dałem 300zł tylko że kupowałem na ukrainie jeden gość na bazarze koło Lwowa ma budę i ma części nowej ale też starej produkcji nie wiem skąd to nabrał ale ma trochę tego i to w śmiesznych cenach ale jest jeden gość z Tuczęp koło Jarosławia i kupuje tam i handluje ale nie wiem czy na allegro mam numer od Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi