Skocz do zawartości

Autko do 12 tyś ? da się ?

^lunatyk^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Odłożona suma będzie mniej więcej tej wielkości, niestety rozglądam się po autach i kurde nic w tych pieniądzach sensownego nie mogę znaleźć. Auto powinno być KOMFORTOWE, KLIMATYZOWANE i EKONOMICZNE, super by było jakby było również dynamiczne. Rozglądam się za Oplem Vectrą B (1.6 lub 1.8 benzyna + gaz sekw. bądź diesla ( 2.0 DTI tylko że to nie te pieniądze )) nissan primiera II silniki podobne. Wszelkie golfy odpadają. Auto musi jakoś wyglądać a nie jak najstarszy passat. Może wy macie jeszcze jakieś pomysły ? Mazda 323F III generacja chodzi mi po głowie ale to znowu wyższa cena.

Zapraszam do dyskusji.

Michał [;

Adamus67 napisał:

Takie rzeczy tylko w erze

Zajebi*ta odpowiedź.

W tych pieniążkach możesz kupić Clio, Peugeota 206, Astrę II, Corsę.

Nie wiem na jakiej podstawie piszesz, że w tych pieniądzach nie można kupic auta? Za taką kasę to chyba bym poszukał Clio - bardzo dynamiczny 1.6 z klimą można kupić.

Gość komandosek
  ^lunatyk^ napisał:

Witam.

Odłożona suma będzie mniej więcej tej wielkości, niestety rozglądam się po autach i kurde nic w tych pieniądzach sensownego nie mogę znaleźć. Auto powinno być KOMFORTOWE, KLIMATYZOWANE i EKONOMICZNE, super by było jakby było również dynamiczne. Rozglądam się za Oplem Vectrą B (1.6 lub 1.8 benzyna + gaz sekw. bądź diesla ( 2.0 DTI tylko że to nie te pieniądze )) nissan primiera II silniki podobne. Wszelkie golfy odpadają. Auto musi jakoś wyglądać a nie jak najstarszy passat. Może wy macie jeszcze jakieś pomysły ? Mazda 323F III generacja chodzi mi po głowie ale to znowu wyższa cena.

Zapraszam do dyskusji.

Michał [;

ostatnio moj kumpel stanal przed podobnym problemem, w koncu kupil seata cordobe z 1.9TDI. to auto z grupy volkswagena, raczej fajna opcja

pzdr

o. taką : http://www.moto.allegro.pl/item415735579_s...1_9_tdi_gt.html

Remy co do Mondeo to się mylisz. Myślę, że to tak samo jak z opiniami o motocyklach- kawasaki do dupy i takie tam. Jak trafisz zadbany egzemplarz to można śmigać do bólu. Ja od niespełna roku jeżdżę Mondeo '99 1.8TD i nie zamieniłbym na inny. Jest super wygodny, klima, full elektryka, oszczędny a i wygląda to moim zdaniem dość atrakcyjnie- agresywny przód, wysoki tył. W środku mam zadbane, nie zniszczone, no i ten bagażnik- jaskinia. Mówią, że "Ford gówno wotr", ja wtedy odpowiadam, że "nie każda morda może mieć Forda" i gościu z reguły milknie. Naprawdę trafiłem zadbany egzemplarz i od kupna (odpukać) nic jeszcze nie robiłem (oprócz standardu-rozrząd, olej etc.). Auto bardzo bezpieczne- tym się kierowałem przy kupnie. Dałem właśnie coś koło 12tys. Polecam pod warunkiem znalezienia zadbanego egzemplarza :flesje:

wueska napisał:

Dozbieraj jeszcze ze 2,5 tys kup Audi A4. Komfort masz pełny, piekne podswietlenie w srodku tapicerke w welurze i mocny silnik np. 1,8 bezyna 125KM;] Rocznikowo wypada to jakiś 1995-1997moze 8. Z tym ze pamietaj audica sie inaczej starzeje;)

Taaa-auto ekonomiczne :)

Moze ja juz stary jestem, ale dla mnie auto ekonomiczne to albo wolnossacy Diesel(ewentualnie z turbo,ale bez zadnych fajerwerkow typu CR,PD, zmienna geometria turbiny itp) albo mala benzyna. Kazde inne albo pali jak smok, ale cala korzysc z niksiego spalania odbije sie czkawka przy najblizszym serwisie. Auto jak najmniej skomplikowane ,to auto tanie w utrzymaniu-czyli ekonomiczne ;)

Moim zdaniem to takie auto które osiaga kompromis pomiedzy spalaniem a dynamika;] Kupienie Sedana z silnikiem 1.6 pomyłka auto bedzie paliło jak smok i nie bedzie jechać;] Zbyt mało momentu;] 1.8 pięknie można zagazować pali sobie 11l gazu i spokuj;]

co do wolnossacego diesla, zajc chyba jednak jesteś zbyt stary przecie taki ropniak ma niższa sprawnosc od tego doładowanego wniosek z tego taki ze zmaiast 1.9TDI potrzebujesz ponad 2 litry które w efekcie pala wiecej niz ten doładowany silnik. Zreszta np. prywatnie nie lubie ropniaków zbyt twardo pracuja.

wueska napisał:

Moim zdaniem to takie auto które osiaga kompromis pomiedzy spalaniem a dynamika;] Kupienie Sedana z silnikiem 1.6 pomyłka auto bedzie paliło jak smok i nie bedzie jechać;] Zbyt mało momentu;] 1.8 pięknie można zagazować pali sobie 11l gazu i spokuj;]

Zagazowac to sobie mozna kuchenke gazowa ;)

Mozna zawsze kupic male auto, w benzynie 1,0 czy 1,2 i bedzie palil 6 litrow bez zadnych kuchennych czarow.

wueska napisał:

co do wolnossacego diesla, zajc chyba jednak jesteś zbyt stary przecie taki ropniak ma niższa sprawnosc od tego doładowanego wniosek z tego taki ze zmaiast 1.9TDI potrzebujesz ponad 2 litry które w efekcie pala wiecej niz ten doładowany silnik. Zreszta np. prywatnie nie lubie ropniaków zbyt twardo pracuja.

Chyba masz problemy z oczami. Napisalem przeciez, ze takie auto spali mniej-ale wszystko co zaoszczedzisz wydasz na drozszy serwis! Tym bardziej w aucie za 12 tysi. Sila rzeczy za ta kase ciezko znalezc auto ktore by mialo mniej niz 10-12 lat a co za tym idzie pol miliona kilometrow. W takim aucie juz kazda awaria jest mozliwa. A im mniejsze, prostsze konstrukcyjnie auto, tym statystycznie mniejszy przebieg i mniejsza ilosc komplikacji przy naprawach. Poza tym chyba nie slyszales o silniku SDI na ten przyklad-bez doladowania, a pali mniej niz TDI. A ze mul-no coz, zdarza sie :) Jeszcze raz specjalnie dla Ciebie napisze-spalanie to nie jedyny koszt eksploatacji auta!!!

Alfa Romeo 156 1.9JTS. Jeszcze gdyby sie znalazla z 6 biegami. Wbrew powtarzamym przez znafcow plotom auto solidne technicznie, jedeyna bolaczka to wybijajace sie elementy zawieszenia na naszych dziurach. Desing nietuzinkowy, tak samo we wnatrz jak i zewnatrz. Akcent sportowy (min. zawieszenie :) ) Jesli benzyna to 1.8 ma juz 144 konie mech, a 2.0 TS 155.

Gość centymetr_sześcienny

Jeżeli auto ma Ci służyć do przejechania z punktu A do B i nie specjalnie zależy Ci na wyglądzie to polecam mondeo. Super zawieszenie i wygoda, silnik niezły ale bardzo solidny, czasami szwankuje jakość materiałów. Bardzo dobre autko, które na giełdach stanowi taniochę. Za taką kasę to wyrwiesz pierwszą lub drugą generację w GHIA.

Odradzam turbo diesle w mondeo, są wadliwe. Ponoć najlepszy jest silnik benzynowy 1.8.

Pozdrawiam.