Pawel Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Kto by pomyslal ... W BMWi to praktycznie niezniszczalna rzecz, chyba ze ktos akurat tym przydzwoni Ale to nie jest BMW, tylko Yamaha, w której to problem. Poczytaj linka którego podałem a potem się dziw. Daję 95% procent szans, ze uszkodzone jest to co powiedziałem. 5% zostawiam jako rezerwę, różnie tyo bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktun Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Sześć. Miałem ten sam problem w swojej FZ6 2005r. To na 99,9% TPS. Znalazłem w necie nawet instrukcje Yamahy dot. akcji serwisowej, ale mam ją w PDFie. W latach 2004-2005 Yamaha wypuściła trochę sprzętów z wadliwymi czujnikami: warjują po złapaniu temperatury; jak zimny motor, albo trochę przestygnie to wszystko wraca do normy. Mi w Mitsui chłopaki wymienili w ramach akcji serwisowej, mimo iż nie posiadam książki - kupiłem sprowadzaną i nie miałem :P Sprawdzili po VIN czy powinien być objęty akcją, potem jesczze fizycznie czy juz TPS nie był wymieniany i po sparwie. Kosztowało mnie to łącznie 100pln z ogólnym przeglądem stanu motocykla. Pozdrawiam serdecznie Panów z Mitsui :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf_3 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 NIKTUN ale to jest jakies zalecenie Yamahy zeby to wymieniali wrazie problemow czy normalnie w kazdym warsztacie tak do tego podchodzą? Mogę mieć nadzieje ze koszty beda podobne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf_3 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 po długich mękach mam juz sprawny sprzęt. Jak pisano juz wczesniej problemem był czujnik położenia przepustnicy (tps). Szkoda tylko że chopcy w serwisie nie poszli ta droga mimo moich sugestii i po drodze robili mi czyszczenie i synchro wtrysku (500zł) Ogólnie cena za wymiane tps 444 zł czujnik + 60 wymiana. do przeżycia pod warunkiem nie wliczenia zbednej akcji czyszczenia i synchro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Pochwal się jaki to serwis - ignoranci. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 zaraz zaraz-kazali Ci płacić za coś czego nie musieli robic i co nie przyniosło też żadnego efektu??? Paranoja...... Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf_3 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Pochwal się jaki to serwis - ignoranci. Pawel Dyno - tech z Katowic. Wszyscy chwalili i wysoko stawiali gdy pytalem. Ja mam BARDZO mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Oj dziwne faktycznie, ponoć to właśnie spece od wtrysków, power commanderów i tego typu wynalazków. Damian z tej firmy nawet prodkukował się w prasie motocyklowej. A uszkodzenia TPS są bardzo popularne w Yamahach, zobaczcie zresztą z jaką pewnością i przekonaniem sam pisałem o tym na początku tego tematu :). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Damiano jest rzeczywiscie bardzo dobry, ale na dzialalnosc serwisu wiekszy wplyw ma jakosc mechanikow robiacych robote, niz wiedza i profesjonalizm szefa. A jak sadze komplet mechanikow juz mu sie kilka razy zmienil, podobnie jak w innych serwisach dzialajacych juz kilka / kilkanascie lat :) I tu jest pies pogrzebany. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi