Jump to content

CZ 350 Przygasa

IronMaidenMen
 Share

Recommended Posts

Witam!

Mam CZ 350, ostatnio zauważyłem że przy prędkości ok. 80km/h motor zaczyna przygasać i lekko szarpie. Wyczyściłem gaźnik, ale to nic nie pomogło. Jaka może być przyczyna tego przygasania?

Dzięki za odpowiedź

Sprawdź ładowanie a konkretnie szczotki w prądnicy - mogą być wytarte i nie ma ładowania albo jest bardzo słabe. CZ 350 sa bardzo wrażliwe na to.

pozdr

chociaż nie wiem jak przerywa motor ze zbyt ubogą mieszanka bo zawsze są odpowiednie proporcje

Ciągnie przez sekunde czy pół a puźniej gaśnie na kilka sekund, lub ciągnie do pewnego otwarcia przepustnicy.

Jeżeli to zapłon to słyszałem o przypadku gdy poprostu od wibracji silnika stacyja przerywała połączenie.

Ciągnie przez sekunde czy pół a puźniej gaśnie na kilka sekund, lub ciągnie do pewnego otwarcia przepustnicy.

Jeżeli to zapłon to słyszałem o przypadku gdy poprostu od wibracji silnika stacyja przerywała połączenie.

A jak jedziesz i normalnie ciągnie "zgaśnie" i dodasz ponownie gazu to idzie? Jeśli tak to przesuń zabiezpieczenie na iglicy w dół.

Edited by Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

gaśnie tylko przy prędkości ok. 80 km/h a podczas jazdy poniżej chodzi płynnie i nie gaśnie ani nie przerywa

I nieważne czy to 80 km/h jedziesz na 2, 3 czy 4 biegu???? To by było bardzo dziwne.

może to odcięcie zapłonu? xD

Tak, bardzo mądre Maćku :icon_mrgreen: :)

A tak na poważnie,na pewno bedzie to cos z zapłonem, proponuje sprawdzić platynki:) wyczyść je i minimalnie zmiejsz przerwe, napewno pomoże :icon_mrgreen: