IronMaidenMen Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Witam!Mam CZ 350, ostatnio zauważyłem że przy prędkości ok. 80km/h motor zaczyna przygasać i lekko szarpie. Wyczyściłem gaźnik, ale to nic nie pomogło. Jaka może być przyczyna tego przygasania?Dzięki za odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Froniu Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Witam!Mam CZ 350, ostatnio zauważyłem że przy prędkości ok. 80km/h motor zaczyna przygasać i lekko szarpie. Wyczyściłem gaźnik, ale to nic nie pomogło. Jaka może być przyczyna tego przygasania?Dzięki za odpowiedźSprawdź ładowanie a konkretnie szczotki w prądnicy - mogą być wytarte i nie ma ładowania albo jest bardzo słabe. CZ 350 sa bardzo wrażliwe na to. pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 cz ma oberotomierz ?? chyba nie ?? a na luzie wkręca sie do oporu bez problemu ?? Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronMaidenMen Posted August 19, 2008 Author Share Posted August 19, 2008 na luzie mogą być full obroty i chodzi płynnie, obrotomierza nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEAD Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Lekko szarpie w stylu zbyt uboga mieszanka czy w stylu gubienia iskry ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boberson Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Wyczysc kranik :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronMaidenMen Posted August 20, 2008 Author Share Posted August 20, 2008 Lekko szarpie w stylu zbyt uboga mieszanka czy w stylu gubienia iskry ??w stylu gubienia iskry, chociaż nie wiem jak przerywa motor ze zbyt ubogą mieszanka bo zawsze są odpowiednie proporcje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEAD Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 chociaż nie wiem jak przerywa motor ze zbyt ubogą mieszanka bo zawsze są odpowiednie proporcjeCiągnie przez sekunde czy pół a puźniej gaśnie na kilka sekund, lub ciągnie do pewnego otwarcia przepustnicy.Jeżeli to zapłon to słyszałem o przypadku gdy poprostu od wibracji silnika stacyja przerywała połączenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamsel Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 (edited) Ciągnie przez sekunde czy pół a puźniej gaśnie na kilka sekund, lub ciągnie do pewnego otwarcia przepustnicy.Jeżeli to zapłon to słyszałem o przypadku gdy poprostu od wibracji silnika stacyja przerywała połączenie. A jak jedziesz i normalnie ciągnie "zgaśnie" i dodasz ponownie gazu to idzie? Jeśli tak to przesuń zabiezpieczenie na iglicy w dół. Edited August 21, 2008 by Kamsel Quote motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronMaidenMen Posted August 21, 2008 Author Share Posted August 21, 2008 gaśnie tylko przy prędkości ok. 80 km/h a podczas jazdy poniżej chodzi płynnie i nie gaśnie ani nie przerywa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEAD Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 gaśnie tylko przy prędkości ok. 80 km/h a podczas jazdy poniżej chodzi płynnie i nie gaśnie ani nie przerywaI nieważne czy to 80 km/h jedziesz na 2, 3 czy 4 biegu???? To by było bardzo dziwne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Maciek Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 może to odcięcie zapłonu? xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Włochaty Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 może to odcięcie zapłonu? xD Tak, bardzo mądre Maćku :icon_mrgreen: :) A tak na poważnie,na pewno bedzie to cos z zapłonem, proponuje sprawdzić platynki:) wyczyść je i minimalnie zmiejsz przerwe, napewno pomoże :icon_mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronMaidenMen Posted August 23, 2008 Author Share Posted August 23, 2008 oki, dzięki za porady, na pewno sprawdzę wszystkie hipotezy i napisze czy coś pomogło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wueska Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 sprawdź jak masz połączone cewki WN i czy masz ładowanie w porządku;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts