ELMER1979 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Panowie kupiłem LC4 SXC z 2003r. chcę go przygotować i sprawdzić pod każdym katem,gdzie to najlepiej zrobić?Do częstochowy mam 45 km ,a do Łodzi 90km.Gdzie najlepiej kupować części i jakie typu: olej?,zestaw napędowy?Świece?uszczelniacze...Silnik suchy,nie dymi,ale pasowało by go sprawdzić i doprowadzić do stanu idealnego!Czy olej w skrzyni jest ten sam co olej w silniku?-i ile go wchodzi?-jaki najlepiej?-Czy warto kupować filtry oleju,powietrza z allegro?Macie jakieś pomysły gdzie zrobić dobrze przegląd i wymienić części?Proszę o mądre odpowiedzi:) Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez ELMER1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 oj panie z niewidzia w zakresie mechaniki moze byc u ciebie kiepsko z tym sprzetem , olej ten sam , zmieniasz filtr oleju i mokrofilt , zaleca sie odpowietrzyc uklad po zalaniu nowego oleju. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ELMER1979 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Bo jeden jeżdzi bo lubi i serwisuje w ASO i płaci za usługi pieniądze, a drugi naprawia sam bo lubi.Od tego są serwisy :) Grzecznie spytałem,a czy będzie kiepsko to zobaczymy,czas pokaże :cool: Jaki olej panowie wlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Jaki olej panowie wlać? Full syntetyk - jakiej marki to zależy od pojemności portfela:- Motul- Castrol- Midland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Castrol Off Road 10w40 => polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ELMER1979 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Dzięki wezmę pod Uwagę Motula bo byłem zadowolony z tego oleju mając diesla...Jeśli są braki w silniku a wymienić chcę olej w przyszłym tygodniu to dolać pełnego syntetyka np.Mobila?przeznaczonego do silników 4-suwowych?Może być na dolewkę?Bo w przyszłym tygodniu zmieniam napęd i wszytskie oleje,płyny i flitry żeby wiedzieć co się ma.Jaki dolać dziś?Jest minimum,nawet poza minimum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Jaki dolać dziś?Jest minimum,nawet poza minimum :icon_eek:A umiesz mierzyć poziom oleju w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 540 SXC Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nie dolewaj czasem żadnego oleju samochodowego bo zniszczysz sprzęgło!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 nie zniszczy , chyba ze juz ma zajechane to i tak mu padnie. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ELMER1979 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Nie dolewam panowie,poczekam do poniedziałku i wymienie cały na nowy.Chyba kupie Motula 5100 półsyntetycznego bo czort wie na czym to wcześniej jeżdziło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A umiesz mierzyć poziom oleju w silniku?Wcale sobie z Ciebie nie żartowałem, tu masz instrukcje pomiaru:http://img152.imageshack.us/img152/9422/forumjx3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kula26 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Panowie kupiłem LC4 SXC z 2003r. chcę go przygotować i sprawdzić pod każdym katem,gdzie to najlepiej zrobić?Do częstochowy mam 45 km ,a do Łodzi 90km.Gdzie najlepiej kupować części i jakie typu: olej?,zestaw napędowy?Świece?uszczelniacze...Silnik suchy,nie dymi,ale pasowało by go sprawdzić i doprowadzić do stanu idealnego!Czy olej w skrzyni jest ten sam co olej w silniku?-i ile go wchodzi?-jaki najlepiej?-Czy warto kupować filtry oleju,powietrza z allegro?Macie jakieś pomysły gdzie zrobić dobrze przegląd i wymienić części?Proszę o mądre odpowiedzi:) Zciagnij z netu serwisowke, tam masz wszystko co dotyczy oleju, swiec, itp. lub odezwij sie na pw to Ci wysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smove Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 KTM zaleca oleje Motorex KTM zaleca oleje Motorex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ELMER1979 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Panowie:do wymiany mam tylną lampę i lewy kierunek i błotnik ten plastikowy bo były uszkodzone.Macie jakiś pomysł na inny błotnik i jakąs fajna lampę?Trochę bym ten motocykl zmienił ale nie chce by była kaszana.... Kula26 ETKE masz w j.polskim czy j.niemieckim.Mam w niemieckim lecz kulawo znam język;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Na necie możesz znaleść serwisówkę po angielsku, po polsku nie słyszałem żeby była. Moim zdaniem kup oryginał, ew. od modelu po liftingu, ale to musisz dokładnie sprawdzić na fiszkach czy błotnik będzie dobrze spasowany z kanapą i tylnymi boczkami. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi