sitars Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Jak Wiecie, NTV ma 2 świece na cylinder, czy w związku z tym mogą pojawić się problemy z użyciem colortune? Tzn. czy znaczenie może mieć na której świecy (z tych dwóch) ustawiamy skład mieszanki? P.S.Nie, nie kupiłem jeszcze colortune. I nie mam zamiaru. Edytowane 5 Maja 2011 przez sitars Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Najpierw o "wzbogacaniu".Sa 2 typy gaznikow pod tym wzgledem, w jedych reguliujesz ilosc powietrza, czyli zubazasz czy wzbogacasz mieszanke ( Amal, Pegaz ) w drugich regulujesz ilosc mieszanki paliwowo powietrznej ( np Mikuni ).Twoj nalezy do tych ostatnich.Ja nie reguluje niczego przy pomocy colourtune - to raczej narzedzie dla warsztatu, ale wydaje mi sie ze przy 2 swiecach musisz miec 2 colourtune. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Dzięki za odpowiedź. Jak Wiecie, NTV ma 2 świece na cylinder, czy w związku z tym mogą pojawić się problemy z użyciem colortune? Tzn. czy znaczenie może mieć na której świecy (z tych dwóch) ustawiamy skład mieszanki? P.S.Nie, nie kupiłem jeszcze colortune. I nie mam zamiaru. Colortune to swego rodzaju "okno" do silnika dzięki któremu możesz widzieć kolor płomienia. Moim zdaniem nie robi różnicy, skoro i tak patrzysz w tą samą komorę spalania czy to z jednej czy z drugiej świecy. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 W większości współczesnych gaźników śrubą reguluje się ILOŚĆ mieszanki. Odkręcając dajemy jej więcej, czyli niejako wzbogacamy mieszankę. Zasady podstawowe są proste - silnik ma dobrze pracować, równo i szybko schodzić z obrotów po przegazówce, a jednocześnie nie dławić się po spadku obrotów. Tylko tyle (albo aż tyle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi