kris1 Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Moim zdaniem trochę oszczędnie szacujecie ilość paliwa na setkę , u mnie jest tak : jak jadę z żoną to jest super oszczędnie , ale w innych sytuacjach nawet do 7 l / 100 . Odnośnie rezerwy raz zatrzymałem się 17 milach , dobrze że w wiosce bo bym pchał moto , a kiedyś zrobiłem nawet 23 mile i nie zgasła to był cud bo to było na s3 a tam o paliwko ciężko miejscami. Odnośnie przekładni , to chodzi o tę małą pośrednią a nie skrzynię zmiany biegów , bo tę smaruje olej silnikowy. Jestem z okolic Białogardu kolego infimiti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADi33 Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 kris1, ja nie szacuję, ja liczę. Po drugim tankowaniu miałem wątpliwości czy może nie dolałem, ale skoro podobny wynik mi wychodzi po ósmym tankowaniu, to błąd już nie jest możliwy. Takie niskie zużycie paliwa, to miły extra bonus od maszyny, która jest duża, ciężka, ale zrywna i szybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoluka Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Koledzy możecie podrzucić mi fotkę porównawczą z oponą 210 oraz 240? Jak moto wypada dla dużego kierownika w stosunku do VZR-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 kris to nie jest cud że przejechałeś na rezerwie 23 mile. Wg moich doświadczeń, rezerwa zapala się przy przy ok. 5 l. paliwa w zbiorniku. I teraz w zależności jak ciśniesz zrobisz nawet o wiele więcej mil. Nie jechałem nigdy do końca, ale zdarzyło mi się przejachać 80 km na rezerwie oczywiście "oszczędzając" bo wiedziałem że daleko do stacji benzynowej. Na co dzień jeżdżąc 100 - 120 km/h i startując w miarę spokojnie, moto zużywa mi na poziomie 5l/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Panowie w zasadzie się z wami zgadzam bo to są prędkości na jakie pozwala mi jazda bez poobijanych boków przez moją żonę , ale jeżeli mówimy o jeżdzie z troszeczkę większym polotem , to się zużycie paliwka znacznie zmienia , wiem co mówię bo mam Rajdera od 7 - miu lat . Jeżeli mam być szczery to u mnie rezerwa wystarcza na 20 mil tyle ile podaje producent i podałem wam skrajne przypadki. Przy tankowaniu wchodzi wtedy do zbiornika prawie 15 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADi33 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 kris1, po Twoim wpisie już nikt nic nie pisze. A tak fajnie się rozkręcało... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Wygląda na to, że wszyscy korzystają z końcówki lata i jeżdżą zamiast siedzieć przy kompie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 No właśnie nie wiem co się stało , oby jeżdzili a nie się obrażali na mnie i moje wypociny odnośnie zużycia paliwa . Panowie nie przejmować się jakimś bajerantem ( to ja ? ) , pisać co wam w duszy gra i jeżdzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuono Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Witam Po wielu miesiącach poszukiwań również jestem szczęśliwym posiadaczem Raidera. Trochę się po Polsce naszej ukochanej najeździłem,wiele sprzętów obejrzałem ale w końcu się udało. Szczególnie krótkie oglądanie było u handlarzy z rzeszowa i okolic. Czytam forum już dłuższy czas jednak teraz dopiero dołączam wraz z moim Raidkiem. pozdrowienia dla Wszystkich :crossy: Edytowane 28 Września 2016 przez tuono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 No proszę kolejny oby szczęśliwy posiadacz Rajdka . Gratuluję trafnego wyboru . Ostatnio zamontowałem w miejsce szyby ( średnia z Polkomu ) czaszę od HD Elektra z szybką 5 cali czarną nie wiem czy dobrze zrobiłem , ale wygląda nie najgorzej . Powoli zbliżam się do zamierzonego wyglądu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuono Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Moja jest oryginalna i najpierw ją chciałem sprzedać jednak po kilku dłuższych przejażdżkach chyba jeszcze to przemyślę. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Nie za głośno za nią bo moja poprzednia strasznie hałasowała powyżej 130 km , no i zaczęła pękać prawie pod każdą śrubką po 3 latach . Ładne wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Witaj tuono w klubie. Piękny egzemplarz, który to rocznik? Czy mam rozumieć że handlarze z okolic Rzeszowa słabo wypadli ? Może nieco więcej szczegółów innym ku przestrodze.LWG :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert72 Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Mikers Ridera kupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikers Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Nie, potrzebuje felgi od niego najlepiej z tarczami A co bedzie po Vtx to niespodzianka ;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 1 Października 2016 przez mikers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi