Skocz do zawartości

Yamaha Raider

Raptor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.04.2015 o 14:28, espenriders napisał:

Witam Raiderowców :)

Czy ktoś z Was wymieniał kiedykolwiek olej przekładniowy w skrzyni biegów ?

LwG

Należy wymieniać go co 2 lata. O wymianie świec także warto pamiętać, bo moto przestaje zapalać za pierwszym razem.

Z ciekawostek: w trasie na rezerwie można zrobić ok 20mil. Sprawdziłem :) Nowa trasa obok Lublina to prawdziwa pustynia - na odcinku 60km nie było żadnej stacji paliw. Zabrakło mi kilometra do pięknej, nowej BP.

W dniu 5.05.2015 o 12:36, Rayan napisał:

Z racji, ze wcześniej nie było kiedy dopiero teraz zamierzam wymienić oleje. Mam pytanie, bo kupiłem moto zalany Castrol 4T 20W40, to jest mineralny olej, po kupnie zrobiłem jakieś 4-5tys mil. Czy teraz dalej zalewać mineralnym Castrol 4T ale 20W50, czy zalać Motulem 5100 4T 15W50. Co do przekładni to wyczytałem aby zalać Gearbox 80W90

.

A czy nie lepiej posłuchać producenta i zalać wartość jaką sobie życzy? Przecież są podwieszone instrukcje obsługi - nawet po polsku.

Jeździcie??

A ja mam pytanie. Czy ktoś ma jakieś dojścia do akcesoriów z USA?? Przedwczoraj jadąc (nie wiadomo z jakiej przyczyny) odpadła mi chromowana osłona wahacza z prawej strony. Niestety nie było już co zbierać, bo TIR po niej przejechał.

Potrzebuje coś takiego:

http://sklep.motomoto.pl/NAKLRAMA/2533-Nakladka-na-wahacz-Kuryakyn-8942.html

Yamaha Virago 535 -> Suzuki VS800 -> Yamaha Raider XV1900

dlatego może ze się trzyma na pasku tasmy i jak przykeisz na nieprzygotowana powierzchnie to wcześniej czy później spadnie. można to kupic w lidorze albo w polkomie, na allegro tez cos widziałem, w przypadku tanich akcesoriów lepiej kupic na miejscu niż sciagac bo przesylka, clo i wychodzi nie za tanio.

I tak moto gotowe do zrobienia trasy, dzięki jeszcze raz Daniel75 za pozyczke kufrow, wroca z whiskaczem:)

K

W dniu 12.04.2015 o 21:33, skrzysiek napisał:

Jesli latasz na Kocierz to niewykluczone ze sie trafimy, na zamknieciu poprzedniego sezonu spotkalem tam goscia na malopolskiej czarneh raiderce wiec moze mielismy juz okazje

K

Ktoś mnie napotkał i wywołuje do tablicy....? ;) Dajcie znać na priv, jak będziecie się włóczyć po mojej okolicy, spotkamy się ;)

W dniu 1.06.2015 o 18:56, Rayan napisał:

Jeździcie??

A ja mam pytanie. Czy ktoś ma jakieś dojścia do akcesoriów z USA?? Przedwczoraj jadąc (nie wiadomo z jakiej przyczyny) odpadła mi chromowana osłona wahacza z prawej strony. Niestety nie było już co zbierać, bo TIR po niej przejechał.

Potrzebuje coś takiego:

http://sklep.motomoto.pl/NAKLRAMA/2533-Nakladka-na-wahacz-Kuryakyn-8942.html

Hej Rayan,

Osobiście nie mam tej części, ale gdy szukałem drobiazgów do naprawy mojego rumaka (lekki szlif w USA), namierzyłem gościa na podkarpaciu, który miał wszystkie części których potrzebowałem.

Oto numer do niego: 534060915.

Nie mam pewności czy aktualny, bo ostatnie części kupowałem jesienią, ale spróbuj.

Pozdrawiam,

Hihus

W dniu 18.06.2015 o 05:45, Hihus napisał:

Hej Rayan,

Osobiście nie mam tej części, ale gdy szukałem drobiazgów do naprawy mojego rumaka (lekki szlif w USA), namierzyłem gościa na podkarpaciu, który miał wszystkie części których potrzebowałem.

Oto numer do niego: 534060915.

Nie mam pewności czy aktualny, bo ostatnie części kupowałem jesienią, ale spróbuj.

Pozdrawiam,

Hihus

Albo zadzwoń pod ten nr: 508 050 341 http://www.chopper-house.pl/

• 2 tygodnie później...

Ale o co chodzi?

W dniu 1.07.2015 o 08:28, skrzysiek napisał:

Dodaj jednego posisdacza raidera i jednoczesnie przeciwnika inwigilacji nie posiadajacego konta na fejsbuku. Zostane przy tym forumBrawo admin za czujnosc

oj, afera się robi. usunąłem posta z reklamą obcego forum, administracja nie życzy sobie tego typu "inicjatyw" na fm. i tyle. każdy z Was miałby podobne podejście, jakby inwestował pieniądze i czas, a klienci reklamowali na Waszej tablicy konkurencję

EOT

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]