karolaga Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 witam Czy stuki na panewce mogą występować tylko na wolnych obrotach, czy np. jeżeli taka panewka jest uszkodzona to powinno stukać cały czas ? K.H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Jeżeli chodzi o ten motocykl co masz na zdjęciu to tam nie ma panewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaga Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Jeżeli chodzi o ten motocykl co masz na zdjęciu to tam nie ma panewekCzyli na wale nie moze nic stukac ??? (oby tak było ) tam są łożysko rolkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 I tak się objawia początek awarii łożyska igłowego któregoś korbowodu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaga Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 I tak się objawia początek awarii łożyska igłowego któregoś korbowodu.Jesli okaże się ze to łożysko jest uszkodzone opłaci sie to naprawiać??? jaki w przybliżeniu bedzie to koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Profesjonalne zrobienie całego wału to wydatek min.1200 eurynek w helmutowie.Znalezienie takiego silnika graniczy z cudem ale wypada poszukać o ile chcesz zachować ten motocykl. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 karolaga a ja spróbuję Cię pocieszyć :smile: Z tego co słyszałem silniki Suzuki z tamtych lat miały ten sam problem z rozkręcającym się sprzęgłem jednokierunkowym co motory Kawasaki. Jak takie sprzęgło się rozkręci to śruby skręcające je, trą o blok silnika i wydają dziwny dźwięk, na wolnych obrotach, nie wprawione ucho może ten dźwięk pomylić z dźwiękiem uszkodzonych panewek/łożysk igiełkowych. PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaga Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Profesjonalne zrobienie całego wału to wydatek min.1200 eurynek w helmutowie.Znalezienie takiego silnika graniczy z cudem ale wypada poszukać o ile chcesz zachować ten motocykl.Sporo kasy, a zastąpienie innym silnikiem od suzuki,??? tylko nie jestem pewien czy będzie możliwosc dopasowania do ramy silnika z młodszych motocykli, a z tym pozostanie mi chyba doświadczenie porusznia sie aż do zajeżdżenia. A jeszcze jedna może ważna uwaga, do niedawna jak odpaliłem na wolnych obrotach stuka ale wduszam sprzęgło i stuki ustają ale ostatnio to nawet wduszanie sprzegła nie pomaga (może trochę tłumi stuki) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Silnik Twojego motocykla jest bardzo żywotny i wypada sprawdzić dokładnie skąd pochodzi ten dźwięk nawet w środku sezonu częściowy demontaż mu nie zaszkodzi a możesz go uratować. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 może to po prostu kosz napieprza. W tych motocyklach to standard. A co do silnika to niedawno mój ojciec kupił gsx 1100 za 2000 z dobrym silnikiem. Także można. po za tym przeszczep innego silnika to tylko kwestia pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaga Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Kosz ma luz, mozna nim delikatnie ruszac, jak bym wymontował całe sprzęgło zamontował karter i odpalił tylko pompa oleju nie będzie chyba pracować, zaryzykować parę sekund ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 nie ma nic gorszego niż zbyt dobry słuch u motocyklisty :banghead: Masz chyba najbardziej udaną konstrukcję Suzuki nie psuj go lepiej. Podjedź do jakiegoś mechaniora najlepiej leniwego ;) i niech go posłucha. A po za tym nie słyszałeś:Oho słychać stuki puki pewnie pędzi suzuki :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaga Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Odkręciłem sprzęgło, jak odpaliłem i zero jakichkolwiek stuków po odpalenie ze sprzęgłem kosz sprzęgłowy lata i trze. kosz sprzęgłowy jest luźny, straszny luz jest między koszem - łożyskiem-a tuleją . Porozciągałem sprężynki. ale nie wiem co zrobić by wyeliminować ten luz na sprzęgle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi