lhanusz Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam wszystkich. Ostatnio sprowadzilem z zachodu motocykl San Yang Husky 125 z 97r. I nie mam pojecia co tutaj leje sie za olej! kurde ludzie pomozcie Prosze was! z tego co moge pomoc to nie ma zadnych dozownikow leje sie czysty olej tylko do silnika benzyne tez czysta i nie wiem czy to silnik dwusow czy czterosow.W kazdym badz razie zaswieca mi sie kontrolka przy skretach i przy hamowaniach jak sie w silniku malo oleju robi to swieci a ja nei wiem jaki olej mam kupic! Piszcie Plissss Pozdro z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 1. zgodny z instrukcją obsługi2. poziom oleju sprawdziłeś?3. 4t: http://www.bikez.com/motorcycles/sym_husky_125_1999.php4. nie powielaj wątków. wklejanie 2x tego samego nie powoduje zwiększonej chęci odpowiadania5. nie ten dział6. tak czy inaczej poszukaj instrukcji obsługi i serwisówki. bez tego ciągle będziesz miał podobne dylematyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam wszystkich. Ostatnio sprowadzilem z zachodu motocykl San Yang Husky 125 z 97r. I nie mam pojecia co tutaj leje sie za olej! kurde ludzie pomozcie Prosze was! z tego co moge pomoc to nie ma zadnych dozownikow leje sie czysty olej tylko do silnika benzyne tez czysta i nie wiem czy to silnik dwusow czy czterosow.W kazdym badz razie zaswieca mi sie kontrolka przy skretach i przy hamowaniach jak sie w silniku malo oleju robi to swieci a ja nei wiem jaki olej mam kupic! Piszcie Plissss Pozdro z gory dziekiSilnik 4T, lejesz czystą benzynę, olej tylko do silnika i tylko motocyklowy do silników 4T. Kupisz w każdym sklepie motocyklowym. Silnik na licencji hondy, poziom oleju sprawdzasz na nie wkręconym bagnecie. Poza tym nie ten dział. Wrzuć posta w dział ,,mechanika motocyklowa ogólna''.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Poza tym nie ten dział. Wrzuć posta w dział ,,mechanika motocyklowa ogólna''. nic nie wrzucać. posta przeniosłem z chopperów. "jaki olej" to IMHO dane serwisowejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhanusz Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Sorki za pomylke z miejscem tematu ale ja tu tak rzadko siedze ze no nie mam pojecia co i gdzie.Ciesze sie ze mi pomagacie i bardzo dziekuje:) Aczkolwiek tak jak kazal mi JESZUA sprawdzilem poziom oleju i..... no na bagnecie jest pełno tzn jak jest to takie wyznaczone miejsce gdzie powinno byc miedzy minimum a maximum to jest max... a ta glupia kontrolka FUEL zaswieca mi sie podczas np jak skrecam motorem i sie przechylam albo jak ostrzej hamuje... Pomozcie.....Aha i jeszcze jedno powiedzcie mi czy to jest olej syntetyk czy pol syntetyk i co to jest ten olej IHMO ? i gdzie go kupie.... Edytowane 15 Lipca 2008 przez lhanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 a ta glupia kontrolka FUEL zaswieca mi sie (...) bosszzz.... ;) a nie pomyślałeś, że ten napis może coś oznaczać..? chyba, że tajski angielski jest znacząco odmienny od innych wersji tegoż językajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) lhanusz, wpisz sobie w google "bolce bolesławiec sempo" i masz silną, działającą grupe motocyklową W SWOIM MIEŚCIE. Podejdź, pogadaj, na pewno pomogą. P.S. I dolej paliwa, zanim ci "ten głupi motocykl bez powodu stanie". Edytowane 15 Lipca 2008 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 a ta glupia kontrolka FUEL zaswieca mi sie podczas np jak skrecam motorem i sie przechylam albo jak ostrzej hamuje...FUEL oznacza paliwo nie olej. Miga Ci kontrolka rezerwy paliwa, stąd koledzy każą dolać paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi