Skocz do zawartości

Midnight Star 1300 XVS1300 XVS1300A V-Star1300 - wymiana doświadczeń :)

QuadMan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam ,

właśnie wróciłem z wyprawy na Bałkany . Podróż przez 9 państw , przeszło 4500 km . Śr spalanie 5,4l , max 8,1 l ( komornik zapalił się po przejechaniu 102 mil - rekord :banghead: . Ale 162 km odcinek autostrady do Budapesztu zrobiony w godzine . Za jakiś czas będzie dostępny filmik z wyprawy .

Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ...

2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )

2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )

2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni )

Witam. Jako laik w temacie i nowicjusz dwóch kołek poza rowerem odważyłem stać się osiadaczem XVS1300A Midnight Star i to już od przyszłego tygodnia. Sprzedawca na starcie namawia mnie na kupno lepszych wydechów i poleca Vance&hines tylko mam sobie sam wybrać. I tu mam problem, jakie? Moto będzie ubrane w sakwy wiec wybór jest chyba ograniczony. Może ktoś z kolegów coś poleci.? A z drugie strony to nigdy nie słyszałem moto na oryginałach czy faktycznie taka tragedia?

Edytowane przez shak

15152d1299524097t-hard-krome-res-tech-drtakie są.........piękne :cool:

co prawda to Hard Kromy, ale może u V&H też coś znajdziesz.

osobiście radzę zacząć od seryjnych kominów, jak wyrobisz sobie gust co do dźwięku i wyglądu sam zadecydujesz. a sprzedawca namówi Cię na wiele innych drobiazgów w końcu z tego żyje :laugh: nie daj się naciągać później kupisz to co chcesz i taniej :biggrin:

a wracając do filtrów kupiłem K&N i spoko do końca.......świata :cool: raptem jeden K&N=3-4 papierowe, myję ......jak jest potrzeba :laugh:

post-65252-0-55424300-1374178018.jpg i jeszcze taki

aaaaa....jesz już go polecał :blush:

A z drugie strony to nigdy nie słyszałem moto na oryginałach czy faktycznie taka tragedia?

kupujesz motocykl i go nie słyszałeś ? :ohmy: może nawet jeszcze na nim nie jechałeś ? :ohmy: i wykładasz tyle kasy w ciemno?( nie wiedziec czemu zakładam,że to nowy motocykl :blink: )

Witam

Mam oryginał lekko i gustownie zmodyfikowany w taki sposób że można wrócić do oryginału.

Seria jest cicha i to czasem "przeszkadza", z kolei zbyt głośny wydech powoduje wiadomo co, znajomy kupił VTX-a na cobrach i teraz rozgląda się za serią, pamiętaj także o ewentualnych kłopotach przy kontroli na drodze.

Ty mówisz że fabryka a misiek że dowód leci....

Pozdrawiam

PS pojawił się na necie nowy MS z przebiegiem coś około 700km trochę dziwna sprzedaż, może komuś nie pod pasował.

PS2 Przyszły dzisiaj żaróweczki tungsram +90% jutro testy + lekkie podniesienie wysokości świecenia.

No właśnie nie nie słyszałem ani nie jechałem. Mają jeden i w dodatku jeszcze ani razu nie odpalany. Próbowałem się do kilku innych marek ale ten mi najbardziej podpasował. Muszę się gdzieś bujnąć do sąsiednich sprzedawców może mają coś na testy.

Witam, ktos sie wybiera na ten zlot? http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/162444-26ae28-lipca-viii-zlot-maniow-2013-k-wroclawia/

Ja bede mial go po drodze do UK, takze raczej zajrze, fajnie jakby ktos takze zagladal...

W zasadzie termin mam wolny to Moze i ja bym sie wybrał . Bedzie ktoś jeszcze ?

Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ...

2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )

2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )

2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni )

PS pojawił się na necie nowy MS z przebiegiem coś około 700km trochę dziwna sprzedaż, może komuś nie pod pasował.

ciekawe...... :dry: ktoś za zachodnią granicą wywalił ca 40.000 w zł, potem sie rozmyślił i sprzedał polskiemu handlarzowi za 25.000 (zakładam jego zysk 3.000) :laugh: Niemcy to dziwny ale też i przyjacielski naród - oddają nowe motocykle za 1/2 ceny :laugh:

(może foty kłamią ale bak to wygląda na malowany ;) )

Próbowałem się do kilku innych marek ale ten mi najbardziej podpasował.

bardzo słuszny wybór :biggrin:

łaski nie robią, chcą sprzedać - niech załatwiają jazdę próbną, choć na placu. :angry:

Pewnie ze nie robią ale też nie chcą uruchamiać bo go już nie sprzedadzą jako nówkę. Może są jacyś koledzy z moich okolic to zapraszam na browarek i na odsłuchy.

Dzisiaj przeżyłem szok ubezpieczyciel wycenił mi ubezpieczenie nowego moto XVS1300A na niemal 25 % wartości netto!!! To jakiś obłęd czy praktyka? Miał ktoś z kolegów podobnie przy zakupie nowego?

Edytowane przez shak

Witaj shak!! Widzę, że mamy podobną historię zakupu motocykla - ja też na rowerze jeździłem, po czym zakupiłem MSa (jazdy Rometem nie liczę :biggrin: ).

Co do ubezpieczenia, to niestety za motocykle nieźle kasują. Ja też kupiłem nowy, ale po prostu nie ubezpieczyłem, a że mam go już trzeci sezon i nic niewłaściwego się nie stało, to z mojego punktu widzenia mogę powiedzieć, że był to strzał w dziesiątkę! Oczywiście wybór należy do ciebie!!

I jeszcze jedna podpowiedź, zanim kupisz, sprawdź ceny u gościa ze Słupska - Bogusławski. Gościu jest prywatnym importera i ma naprawdę dobre ceny. Mi udało się u niego kupić nigdy nie odpalaną sztukę w 2011roku, z rocznika 2008roku. Zapłaciłem 32 tysie, kiedy gdzie indziej chcieli od 40 w zwyższ. Gwarancja 2 lata, ale u niego na miejscu i to jedyna niedogodność, ale przeglądy robisz w każdym autoryzowanym serwisie, więc tak naprawdę nic to nie robi.

Tu masz stronkę do gościa. Zawsze można zadzwonić i zapytać: http://boguslawski.org.pl/

Tu masz stronkę do gościa. Zawsze można zadzwonić i zapytać: http://boguslawski.org.pl/

nie wszyscy mieli tak dobre doświadczenia. wystarczy poszukać na forum

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

nie wszyscy mieli tak dobre doświadczenia. wystarczy poszukać na forum

jsz

Ja swojego też mam od Bogusławskiego. Należę do tych osób, którzy kupili nówka sztukę sporo taniej niż w polskim salonie, i po przejechaniu ponad 10 000 km w przeciągu dwóch sezonów, nic złego się nie dzieje. Gdybym kupował kiedyś jakiś kolejny motor, to na 90% ponownie u niego.

Witam, ktos sie wybiera na ten zlot? http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/162444-26ae28-lipca-viii-zlot-maniow-2013-k-wroclawia/

Ja bede mial go po drodze do UK, takze raczej zajrze, fajnie jakby ktos takze zagladal...

W zasadzie termin mam wolny to Moze i ja bym sie wybrał . Bedzie ktoś jeszcze ?

Ja dzisiaj w nocy zawijam sie do jukeja, takze odpadam.

Wysyłane z mojego HTC Desire HD za pomocą Tapatalk 2

Witam,

temat sprawdzenia napięcia pasa opanowany, po przyłożeniu 4,5kg wychylił się na 7mm czyli w normie.
Sprawdzał ktoś u siebie luz zaworów, tylne zawieszenie ?

Edytowane przez tqmeh