JSparrow Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Moj mechanik mowi, ze ma w baku litr. I syn mu odpala moto co sobote na 5minut. Kostass az takim neptykiem to ja nie jestem abym nie wiedzial, ze moto jest na wtrysku. Chodzi bardziej aby paliwo wyjezdzic/wypalic i trzymac tylko tyle jak mowi mi mechanik. Benzyna po kilku miesiacach kompletnie traci wlasciwosci wiec jezdzenie pozniej wiosna na zlezalym paliwie to katorga dla silnika i moze sie skonczyc tragicznie. Nie wiem jak jest z powloka antykorozyjna w baku. Musze gdzies poczytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 poczytaj wątek o zimowaniu w mechanice. a dla dobra swojego motocykla - zmień mechanika; nie ma lepszej metody na zarżnięcie silnika, niż odpalanie na 5 min zimnego co tydzień, przez całą zimę. no, może jazda bez oleju - praktycznie na jedno wychodzijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Kujawiak , oczywiście ze wiem ze ty wiesz ale w świadomosci pokutuje jeszcze pełno zwyczajów z czasów kiedy byly tylko gaźniki .Niestety w MS są 2 zbiorniki i chyba nie ma mozliwości spóścić paliwo z rezerwowego no chyba ze przez pompę ale z drugiej storny to chyba lepiej zeby pompa była zalana benzyną . JA bym nie szalał , odstawić moto do ciepłęgo salonu , postawić koło kominka i cieszyc sie jego widokiem przez cala zime . Nawet moze słuzyc za choinkę . Kujawiak jak zmusze Krolika zeby zamiescil film to będziesz miał wspomnienie z lata :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 No i co prześmiewcy ,kranik jednak jest....A co do paliwa to zostawiam na zimę bak zalany do pełna.Raz na miesiąc odpalam i czekam aż silnik dobrze się rozgrzeje .Akumulator też pod ładowarke i na wiosnę bez problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Akumlator mam mieszkaniu a jak wcześniej pisałem bak zalany do pełna,moto przykryte pokrowcem.Odpoczywa przez przez zimę p.s akumlator poładuje wiosną przed sezonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 poooowoli lista się wydłuża, zapytajcie znajomych MS-iarzy czy jadą.....1.Kostass-Łódź/Kalisz2.Królik-Kalisz3. Pablo - Łódź/Rybnik4. brodacz - Wlkp5-6. pyra + Beata - Wlkp7.MarMar - Kołobrzeg8-9 RENIA i LUCJAN -Tychy10. Wiedźma - Puszcza......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Karo a ty dlaczego sie ukrywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Pyra , torchę pojechałeś z tą wyłącznością zlotu dla posiadaczy MS . Mówiłem , żeby nie wprowadzać ograniczeń . Ośrodek w Ślesinie nie jest za duzy więc ilość miejsc jest ograniczona . Ja pisałem i Johnypl pisał , że najważniejsi są ludzie a nie motocykle na których jeżdżą . A co będzie jak ja sprzedam Garfielda a do zlotu nie zdąże kupic następnego MS ? Odbiję sie od bramy ? Za wcześnie dałeś info na YDS . Najpierw trzeba bylo zrobić sztywną liste właścicieli MS a później w miarę wolnych miejsc zaprosić innych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 No to i ja się wypowiem,bo zaczyna sie mieszanie.Kiedyś padło hasło aby się spotkac w gronie posiadaczy MS-a.Na forum DS przybyło kilka maszyn w ciągu ostatniego sezonu i to spowodowało tą propozycję.Ja uważałem że będzie to spotkanie ludzi ktorzy nabyli MS-y,ludzi którzy nimi już jeżdżą,ludzi którzy o motocyklach wiedzą wszystko(np. Johnypl).Chodziło o wymianę doświadczeń dotyczących eksploatacji,zmian przeróbek itd.Nie ma to nic wspólnego ze zlotem,ot takie spotkanie i zapoznanie się jeżdżących MS,bez dorabiania teorii rozłamowych,bo to robi się śmieszne.Czy jesli będę chciał sie spotkać z ludzmi z którymi znam sie bliżej,np w 4-5 maszyn,zaraz będzie to traktowane jako tworzenie jakiejś grupy?Takie spotkania są organizowane w mniejszych bądż większych grupach i nit nie robi z tego problemu.Nadal zamierzam uczestniczyć w zlotach,spotykac się z ludzmi,ale podczas takiego zlotu "giniemy"w tłumie,a jeśli będziemy chcieli zgrupować sie w jednym miejscu to co będzie?Wiadomo....Więc mimo wszystko ja jestem za spotkaniem w węższym gronie -MS1300,oraz posiadacze 950 i 1900 jako "kuzyni" :) .Decyzja należy do ogółu,ale jak ma byc to spotkanie otwarte,to po co to robić,będzie w maju zlot DS w Chomiązy i można sie spotkać tam.I to by było na tyle jak powiedział klasyk :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 MarMar nie kopiuj tego samego postu z YDS . Też uważam ,że zrobiło sie niezłe zamieszanie i kilka osób może stracić ochotę na udział w zlocie .Proponuję pisać o zlocie tylko na tym forum , jak coś ustalimy w węższym gronie to gotową propozycję będzie można zaproponować na forum MS 950 i 1900 . A jak będą miejsca zaproponowac udział przyjaiołom z innymi rumakami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Specjalnie napisałem tu i tu ten sam tekst .Nie będę się ukrywał ze swoim zdaniem ,a zainteresowani są na obu forach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Mam prośbę , gdzieś byl wątek na temat wycieku paliwa z baku . Przeszukałem dzis YDS i to forum i nie moge odszukać tego wątku . Możecie mi podrzucic gdzie i kiedy to było ?MarMar im większe zamieszanie na początku tym gorzej dla sprawy . Przygotujmy szczegóły dajmy wtedy info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Jeśli to mam być spotkanie tylko MS OK a po co tam inne moto p.s jeśli tak to rezygnuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 1.Kostass-Łódź/Kalisz2.Królik-Kalisz3. Pablo - Łódź/Rybnik4. brodacz - Wlkp5-6. pyra + Beata - Wlkp7.MarMar - Kołobrzeg8-9 RENIA i LUCJAN -Tychy10. Wiedźma - Puszcza.........11. Wadera -Wrocław przybywa nasspoko, spoko :biggrin: wszystko pod kontrolą PSBrodacz - dotychczasowe ustalenia bez zmiankostass - pare postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Pyra super ,myślę ze pierwsze spotkanie same MS jaki będzie klimat i co dalej zdecydujemy jak się spotkamy . :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi