sir_kain Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Witam mam pytanie jak w temacie jaką maxymalnie szeroką felgę można zalożyć na tył w cbr 125 z 2007r bez żadnych przróbek, wiem że wiąże sie to ze spadkiem osiągów itp... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Witam mam pytanie jak w temacie jaką maxymalnie szeroką felgę można zalożyć na tył w cbr 125 z 2007r bez żadnych przróbek, wiem że wiąże sie to ze spadkiem osiągów itp... Pozdrawiam Teoria mówi, że na fele można założyć +- 10 mm od tego co podaje producent. Ale jak zmierzysz i wyjdzie że nie będzie tarło, można więcej - choć może zajść obawa że się na zakręcie z obręczy wymknie... :icon_biggrin: Ale po co? To jest 125 i co byś nie robił to i tak będzie widać że to 125... :biggrin: Jak chcesz żeby wyglądał poważniej, to zmień moto (masz lata, więc o co chodzi?). A takie zabawy to tzw : wiejski tuning... :icon_twisted: Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 zassaj sobie manuala i będziesz wiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Max. możesz założyć taką felgę i rozmiar opony jaki zakłada producent. Jak chcesz koniecznie pogorszyć własności trakcyjne motocykla to poluzuj nakrętki osi kół lub podetnij główkę ramy szlifierką, efekt podobny a wiele tańszy do wykonania. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam mam pytanie jak w temacie jaką maxymalnie szeroką felgę można zalożyć na tył w cbr 125 z 2007r bez żadnych przróbek, wiem że wiąże sie to ze spadkiem osiągów itp... Pozdrawiam Masło maślane - jak chcesz przełożyć felgę nie przerabiając motocykla ?Po co w tym sportowym motocyklu szeroka felga? Czyżby na oryginalnej źle się prowadził?Ogólnie dyskusja nie ma najmniejszego sensu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Możliwe że koledze chodzi nie tyle o zmiane właściwości trakcyjnych pojazdu może po prostu chodzi mu żeby założyć większą felge wraz z oponą, aby motocykl wyglądał bardziej okazale.Napisałeś również, że wiesz że to powoduje to spadek obrotów racja większa powierzchnia przylegania do podłoża, co skutkuje większym oporem toczenia i większym tarciem. Jednak moment hamujący będzie znacznie większy.Gra jest raczej nie warta świeczki co projektant narzucił a konstruktor wykonał, nie jest przypadkiem ja bym nie "poprawiał fabryki"Poczytaj temat w tym dziale nt. "opon do GSXF" jest tam dosyć dużo napisane o zmianie opon w motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi