Skubi Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Cześć. Która świeca jest o jeden stopień zimniejsza od DPR9EA-9? W necie wyczytałem, że DPR10EA-9 :) Ale takiej chyba nigdzie nie dostanę... Jaką świecę mogę zastosować, aby była o jeden stopień (w przybiżeniu) zimniejsza od DPR9EA-9? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocop Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zimniejsza ma wyższy nr.Czyli np DPR10EA, ale nie wiem czy coś takiego istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 http://www.ngkntk.pl/Wartosc_cieplna_i_wsk...cie.1317.0.html tu masz wszystko co cie interesuje na przykladzie swiec ngk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 A jaką świecę zaleca producent? Odchyłka jednego numeru jest OK, ale powyżej to coś jest nie tak z zasilaniem paliwem.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Naprawdę nie pytam o teorię, którą mogę znaleźć sam w internecie.Producent zaleca DPR9EA-9. Lecz chciałbym dać o jeden stopień zimniejszą, czyli powinienem założyć DPR10EA-9, lecz takiej chyba nigdzie nie dostanę. Czy jest inna świeca, zbliżona bardzo do tej dziesiątki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zacznijmy po co ci zimniejsza 9 jest juz świeca bardzo zimną ... jesli chesz zeby twój motocykl był oszczedniejszy i pracował na zubożałej mieszance nie tedy droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Naprawdę nie pytam o teorię, którą mogę znaleźć sam w internecie.Producent zaleca DPR9EA-9. Lecz chciałbym dać o jeden stopień zimniejszą, czyli powinienem założyć DPR10EA-9, lecz takiej chyba nigdzie nie dostanę. Czy jest inna świeca, zbliżona bardzo do tej dziesiątki? Chcesz na siłę poprawiać konstruktorów to poszukaj świecy DPR9ES lub świecy sportowej D105EV ale na takie świece raczej Cię nie stać i co gorsze te świece nie nadają się do rozruchu zimnego silnika - można ich używać tylko na gorącym silniku. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi